Ksawi 19.04.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam tempo prac imponujące ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 19.04.2015 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam tempo prac imponujące ! Dziękuję Ksawi, plan jest żeby zamieszkać 1go października. Jutro rano spotkanie z technikami od solarow, media mają już być podłączone w czerwcu. A jak postępy u Ciebie? Wprowadzasz jakieś zmiany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawi 19.04.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam Trochę zmian się uzbierało z pomieszczenia gospodarczego zrobiłem łazienkę , w salonie powiększyłem ścianę przy schodach , okna w kuchni powiększyłem na wysokość ale chyba to nie koniec bo na razie ekipa pojechała na inna budowę bo u nas wylany strop nad garażem i ściany postawione wiec jak dojdę do poddasza to pewnie coś zmienię i będę wylewał stropy nad poddaszem . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek777 20.04.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam, Miło popatrzeć jak dom rośnie jak grzyby po deszczu Macie ambitny plan żeby wprowadzić się tak szybko, życzę powodzenia bo termin nie jest zbyt odległy. Faktycznie brakuje czegoś nad drzwiami ,nie zauważyłem ,że zlikwidowaliście okap:). Mi się on nie podoba i zastanawiałem się jak to rozwiązać, ale może po prostu usunę go. Z tego co widać na waszych zdjęciach to drzwi są dość daleko (mam na myśli wystarczająco) schowane pod dachem, żeby usunąć okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 20.04.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam, Miło popatrzeć jak dom rośnie jak grzyby po deszczu Macie ambitny plan żeby wprowadzić się tak szybko, życzę powodzenia bo termin nie jest zbyt odległy. Faktycznie brakuje czegoś nad drzwiami ,nie zauważyłem ,że zlikwidowaliście okap:). Mi się on nie podoba i zastanawiałem się jak to rozwiązać, ale może po prostu usunę go. Z tego co widać na waszych zdjęciach to drzwi są dość daleko (mam na myśli wystarczająco) schowane pod dachem, żeby usunąć okap? Hej Piotrek, Mam nadzieję, ze wrobimy sie w terminie zalozonym choc moze byc ciezko Jesli chodzi o okap to smialo mozna zrezygnowac, drzwi sa we wnece a dodatkowo dach nachodzi 40cm + rynna. Nie ma obaw ze drzwi beda zaciekac podczas deszczu (u nas planujemy otwierane na zewnatrz). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.04.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 ładna dachówka i zaczyna się dobrze prezentować na dachu ) zdecydowanie lepiej wygląda dom bez okapu nad wejściem, dobra decyzja o usunięciu go kupowałaś stemple sama, czy ekipa budowlana ci zagwarantowała ? jeśli mogę prosić, możesz napisać cenę stempli ? pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 21.04.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 ładna dachówka i zaczyna się dobrze prezentować na dachu ) zdecydowanie lepiej wygląda dom bez okapu nad wejściem, dobra decyzja o usunięciu go kupowałaś stemple sama, czy ekipa budowlana ci zagwarantowała ? jeśli mogę prosić, możesz napisać cenę stempli ? pozdrawiam ciepło! Hej, Dachówka super, fachowcy mówią ze równa i bardzo twarda. Co do stempli to kupowalismy - poszło 320 sztuk po 7 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksawi 22.04.2015 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam Poszukaj na gumtrre to kupisz stemple po 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 22.04.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 dzięki ) cosi orynnowanie też już masz ? dobrane pod kolor dachówki, czy ton jaśniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 22.04.2015 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 dzięki ) cosi orynnowanie też już masz ? dobrane pod kolor dachówki, czy ton jaśniejsze ? Hej, Rynny juz są założone. Skoro nie widać to jest to dobry znak. Kolor czarny z Galeco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 23.04.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 faktycznie! są ) trzeba się trochę przyjrzeć, zanim ja dojdę do takiego etapu, to Ty już się wprowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 23.04.2015 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Stemple sciagniete i dach prawie skonczony gdyz zabraklo dachowki (transport przyjezdza jutro). Widok z kuchni na schody i salon Schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 29.04.2015 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 29.04.15 Stan SSO finalnie Dzisiaj zakonczylismy stn surowy otwarty, wszystkie scianki dzialowe, wstawiono okna polaciowe oraz bylo wszelkiego rodzaju sprzatanie. Po weekendzie majowym ruszamy z oknami, elektryka i hydraulika takze bedzie sie dzialo. I kilka dni odpoczynku. Udanej Majowki dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek777 30.04.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam Cosi,Gratulacje z powodu ukończenia SSO, sprawnie to wszystko poszło jak wynika z twoich relacji. Powiedz czy nie obyło się bez wpadek i błędów ? Czy dobrze widzę na dachu od strony elewacji tylnej zrobiliście chyba właz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 01.05.2015 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Witam Cosi, Gratulacje z powodu ukończenia SSO, sprawnie to wszystko poszło jak wynika z twoich relacji. Powiedz czy nie obyło się bez wpadek i błędów ? Czy dobrze widzę na dachu od strony elewacji tylnej zrobiliście chyba właz ? Cześć, Dzięki, poszło sprawnie, ekipa się sprawdziła. Wpadka napewno było robienie zadaszenia nad wejściem ale to zostało szybko rozwiązane. Kolejna rzeczą była zamiana plotew na grubsze. Teraz są 18x20 a nie 14x14 jak w projekcie. Poza tym wszystko ok. Wyłaz jest zamontowany dodatkowo i ława kominiarska tuż za kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzech_gd 04.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Cześć, Dzięki, poszło sprawnie, ekipa się sprawdziła. Wpadka napewno było robienie zadaszenia nad wejściem ale to zostało szybko rozwiązane. Kolejna rzeczą była zamiana plotew na grubsze. Teraz są 18x20 a nie 14x14 jak w projekcie. Poza tym wszystko ok. Wyłaz jest zamontowany dodatkowo i ława kominiarska tuż za kominem. Nie mieliście problemu z zamontowaniem wyłazu? W firmie, od której biorę dach zasugerowano mi, że 80cm poddasza nieocieplonego to troche za malo na wylaz, a ja przyznam ze nie bardzo wiem o co im chodzi Z którego pomieszczenia wychodzi się u Was na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 05.05.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nie mieliście problemu z zamontowaniem wyłazu? W firmie, od której biorę dach zasugerowano mi, że 80cm poddasza nieocieplonego to troche za malo na wylaz, a ja przyznam ze nie bardzo wiem o co im chodzi Z którego pomieszczenia wychodzi się u Was na dach? Hej, U nas będzie wejście na strych a po nim do wylazu. Wszystko jest ok i poszło bez problemu. Wyłaz jest mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 06.05.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Dom prezentuje sie swietnie. Aż miło sie robi człowiekowi my czekamy na pozwolenie i pewnie od czerwca bedziemy ruszać. A czy moznaby prosić o foty ze srodka, kuchnia, jadalnia, a głownie pokoje na gorze (rowniez te dwa mniejsze) i łazienkę, bo to chyba najtrudniej sobie wyobrazic ze względu na skosy. Z gory dziekuje i czekam na nowe wpisy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 09.05.2015 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 9.03.2015 Mamy SSZ !!!! To byl bardzo pracowity tydzien i dzieki urlopowi z pracy udalo sie uporzadkowac teren wokol domu i zamknac dom - razem z tata zabudowalismy otwor bramy garazowej, ktora bedzie wstawiona po tynkach a juz czeka na magazynie - z plyty osb wykonalismy drzwi tymczasowe - elektryk i hydraulik rozpoczeli wczoraj prace, tutaj trzeba pochwalic Pana elektryka ktory w jeden dzien wstawil 130 puszek i rozdzielnie - przylacz pradu i wody juz jest czesciowo wykonany - niespodziewanie wczoraj pojawili sie Panowie z elektrowni i wstawili nam szafe na dzialce - i najwazniejsze - wstawione zostalo okna, ekspertom z Oknoplast Niepolomice poszlo bardzo dobrze i montaz zostal wykonany wedlug najwyzszych standardow co jest wazne przy cieplym montazu, ktory u nas jest. Troszke ciezko (doslownie) bylo wstawic okno HST, ktore wazy przeszlo 600kg !!! - generalne porzadki W przyszlym tygodniu konczymy elektryke i hydraulika, a w czwartek pierwszy etap rekuperacji rusza. Tynki umowione na 25-go takze grafik jest w miare napiety. Fotorelacja ponizej. Salon Lazienka na dole (pod schodami zostawilismy miejsce na schowek) Kuchnia Jadalnia Pokoje dzieciece na gorze Pokoj rekreacyjny na gorze Sypialnia glowna Widok na garderobe Wejscia do garderoby i lazienki Przod domu I nasze ulubione miejsce - taras i tyl domu Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cybul102 10.05.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Witam my również budujemy E127L tylko wersję odwróconą i jesteśmy na podobnym etapie , budujemy na dolnym śląsku.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts