Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik MM - projekt E-127

cosi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 144
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cosi widzę ze prace idą pełna parą i logistycznie masz wszystko opanowane i przy takim zaawansowaniu prac na pewno wprowadzisz się w terminie założonym .

Dzieki Ksawi, moze byc ciezko. Dzisiaj spotkalem sie z Panem od wykonczeniowki i moze dopiero wystartowac w lipcu jak tynki i wylewki wyschna do ok 2% a zajmie mu to ok 2,5 miesiaca. No ale coz - ekipa jest bardzo dobra wiec nie bedziemy sie spieszyc.

Witam,

Fajnie wygląda wasz dom i ten taras (wydaje mi się, że trochę powiększony). Zazdroszczę wam, że jesteście na takim etapie budowy. My będziemy wylewać ławy w piątek jak wszystko dobrze pójdzie. W międzyczasie z powodu niemałego spadku na działce zdecydowaliśmy się na podpiwniczenie części domu pod salonem i biblioteką.

Ksawi - wyglada niezle, no i w koncu jakies zdjecie oprocz mojego. Pytanie - jakie wymiary okien przewidujesz i czy robiles wneke pod tarasem?

Piotrek - super ze zaczynacie, zleci szybko i bedziesz sie cieszyl i wydawal kaske )

Radek - gratuluje wyboru, dachowke mozna znalezc tansza lub zamiast prostej zastosowac falowana. Co do kosztow to zalezy z czego budujesz, jakie okna, dach itd. Kosztorys do projektu jest w miare dokladny.

U nas elektryk dziala ostro i pojawila sie ekipa od rekuperacji - dol juz zrobiony, jeszcze 2 dni i etap piewszy zakonczony. Ogolnie to jest teraz masa kabli i rur :)

Witam

cosi- okna z niewielkimi zmianami w kuchni powiększone na wysokość a w sypialni i garderobie z drzwi zamieniam na okna oraz likwiduje drzwi w pomieszczeniu gospodarczym a wnęki pod tarasem nie robiłem planuje powiększenie ale to dopiero jak ziemi dowiozę bo mamy znaczna różnicę poziomów .

Dzień dobry,

proszę o informacje na temat zmian dokonanych w projekcie...zastanawiam się nad powiększeniem garażu.

Witaj LenaMI,

Super ze wybraliscie E-127, domek jest swietny.

Jesli chodzi o zmiany to juz o nich pisalem - powiekszenie okna w salonie, rezygnacja z okna w jadalni, rezygnacja ze scianek dzialowych w garazu, powiekszenie tarasu oraz zmniejszenie wysokosci okien. Dodatkowo u nas nie ma okna w wiatrolapie a beda drzwi z doswietlem bocznym.

Jesli chodzi o garaz to jest on dosyc duzy, wszystko zalezy od tego co zamierzasz tam parkowac.

Pozdrawiam

Witaj Cosi , szybko posuwacie się z robotą naprzód . My jesteśmy dopiero na etapie rozprowadzania kanalizacji poziomej pod chudziakiem. W związku z tym mam pytanie ile zapłaciłeś z materiałami za w/w ? Nie mam zbyt dużo czasu na przeprowadzenie wywiadu z fachowcami stąd moje pytanie Pozdrawiam :)

Witam,

Cosi jestem pod wrażeniem tempa prac budowlanych. Bardzo ładny dom.

Ja zamierzam też wybrać ten projekt, szczególnie podoba mi się rozkład pomieszczeń na parterze.

Jeśli można mam do Ciebie jedno pytanie jak rozwiązałeś problem słupa w sypialni nad garażem? Z tego co mogę zauważyć na zdjęciach to jest tam płatew wzmocniona drugą belką, a ściana miedzy garderobą i łazienką postawiona z pustaka o grubości 25mm. Czy punkt podparcia jest przeniesiony na ten mur?

Pozdrawiam

Witaj Cosi , szybko posuwacie się z robotą naprzód . My jesteśmy dopiero na etapie rozprowadzania kanalizacji poziomej pod chudziakiem. W związku z tym mam pytanie ile zapłaciłeś z materiałami za w/w ? Nie mam zbyt dużo czasu na przeprowadzenie wywiadu z fachowcami stąd moje pytanie Pozdrawiam :)

Witaj Piotrek,

Super ze juz dzialasz, teraz najciekawsze przed Wami. Co do kosztów to nie chciałbym sie wypowiadac na forum - pewnie to rozumiesz.

Napisz na priv co dokladnie Cie interesuje.

Pozdrawiam

Witam,

Cosi jestem pod wrażeniem tempa prac budowlanych. Bardzo ładny dom.

Ja zamierzam też wybrać ten projekt, szczególnie podoba mi się rozkład pomieszczeń na parterze.

Jeśli można mam do Ciebie jedno pytanie jak rozwiązałeś problem słupa w sypialni nad garażem? Z tego co mogę zauważyć na zdjęciach to jest tam płatew wzmocniona drugą belką, a ściana miedzy garderobą i łazienką postawiona z pustaka o grubości 25mm. Czy punkt podparcia jest przeniesiony na ten mur?

Pozdrawiam

Witaj maclan,

Ciesze sie ze Ci sie podoba ten domek i projekt.

Co do slupa to plotwy sa wymienione na 24x20 i dodatkowo dolozona zostala jedna 20x20 cm. Co do sciany pomiedzy garderoba i lazienka jest pna grubosci 25 cm ze wzgledu na latwosc mocowania wyposazenia. Plotwa nie jest na niej oparta.

Pozdrawiam i powodzenia

A u nas bez zmian - brak czasu i tempo juz nawet mnie przeraza, natomiast w domu wiele sie zmienilo. Pojawily sie tynki, ktore wyszly super i moge polecic - Dolina Nidy Zeta, styropian ułożony, podlogówka oraz kilka innych gadzetow.

Jutro montuja nam brame, a w piatek wylewki. A pozniej odpoczywamy...

20150609_195307.jpg

20150609_195144.jpg

20150609_195049.jpg

20150609_194836.jpg

20150609_194809.jpg

I taka mala dostawa styro

20150603_201214.jpg