zimny 79 25.10.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam w zwiazku ze mam awarie pompy w piecu vaillant eco tec plus i podpiety do nigo kominek z plaszczem niestety nie wiem jak sie nazywa bo jest zabudowany a dom kupilem gotowy . Chce nagrzać kominkiem wode w bojlerze niestety kombinuje juz drugi dzien i żadnego postepu z gory przepraszam za zlej jakosci zdjecia ale tel taki ma . Prosze o pomoc ktory zawor przykrecic a ktory odkrecic zeby wode zagrzac. Podlogowka fajnie grzeje w miare szybko kaloryfery juz na zaworach sa cieple a woda nic a nic i wszystkie rury co ida do bojlera sa zimne. sterownik przy kominku pokazuje temp 83 stopnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 79 26.10.2014 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 ok próbuje raz juz tak robiłem ale w obawie zeby czegos nie uszkodzic po 15 minutach jak rurki były dalej zimne wrocilem do pierwotnych ustawien . pozczekam moze dluzej gdzies tam wyczytalem ze kominek z plaszczem potrzebuje 5 h zeby zagrzac zasobnik 200L ja mam 115 wiec moze bedzie szybciej . Dzięki wielkie jak zadziala dam znac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 79 26.10.2014 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 A powiedz mi na tym zasobniku powinienem ktorys zawor przykrecic ?? bo jak byl jakis fachowiec do pieca to cos tam wtedy przykrecał zeby kominek grzal wode ale zona tylko byla i nie pamieta ktory zawor byl zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 79 26.10.2014 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 ok wylaczylem pompe cyrkulacyjna moze sie dzisiaj okąpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 79 26.10.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 kociolka nawet zalaczyc nie mogę bo korki wywala a wszystkie zawory ktore moga mi teraz udostenic ciepla wode wydeje mi sie ze znajduja sie na zasobniku czy tez bojlerze 5 zaworow czy powinienem je zakrecac parami doplyw odplyw czy teez moge pojedynczo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 79 26.10.2014 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 patrz a teraz od 2h na sterowniku przy kominku jest 91 stopni podlogowka wylaczona bo chcialem zeby poszlo na kaloryfery a one caly czas zimne . Czarna magia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.10.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 ok wylaczylem pompe cyrkulacyjna moze sie dzisiaj okąpie I co było po tym jak wyłączyłeś pompkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts