Yna 27.07.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 My mamy 3,5 m - brama przesowna i naprawde nie ma ZADNYCH problemow a samochodu mamy dosc duze. Szczerze mowiac nie wiem jaki moze byc problem przy wjechamiu w 3,5 m otwor Ciezarowe samochody przywozace rozne rzeczy pod nasz dom tez wjezdzaja bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Storm 27.07.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Swojego wjazdu jeszcze nie mam (chyba że można mieć wjazd a działki nie ) ale mam dwóch znajomych 4-metrowców a jednego nawet 5-metrowca i wiem na pewno że wybiorę pomiędzy 4-5 metrów. Może 4,5 . Dzień już jest coraz bardziej krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 27.07.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 garaż ma 2,5 (przecietnie) norma na bramę to minimum 2,4 jak ktoś nie może trafić w 3 to lepiej niech nie korzysta z garażu ja robię 3 pow. tego jest problem z cieżarem skrzydła więc trzeba i mocniej osadzić słupki i może być problem z siłownikami a wtedy trzeba sobie odpowiedziec na pytanie czy wolę ręcznie otwierać szeroką czy z pilota wąska przy szerszych bramach dwuskrzydłowych cena siłowników wzrasta istotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 27.07.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Robiąc ogrodzenie planowałem 3m. Jak postawiłem słuki i zobaczyłem że się nie wyrabiam samochodem z drogi poszerzyłem do 4m. Teraz jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.07.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Ze względu na położenie bramy zrobię 4m,ale wolałbym więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Storm 27.07.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Woprz wszystko jest cacy jak masz możliwość manewru w 3 metrowy wjazd. A jak nie masz to co. Czy to znaczy że nie jesteś dobrym kierowcą wtedy? A może by tak faktycznie wprowadzić jakąś normę budowlaną , nie trafiasz w 3-metrową bramę , nie dotaniesz pozwolenia na budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 28.07.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 na razie jest brama ok. 5m przynajmniej jak towar przywozili to nie było problemu z wjazdem, trochę jeszcze postoi, ale później już po zakończeniu budowy planuje zmienić na coś mniejszego tak 4 metrowego, też będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 28.07.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Obecnie budowlana ma 4,3 m i uważam że to jest w sam raz, choć b. duże samochody mają czasem problem by wykręcić z ulicy (dość szerokiej), dlatego docelowa będzie miała 4 m szerokości, bo w końcu b. duże samochody jeździć nie będą, co najwyżej do któregoś z naszych doczepimy przyczepkę.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 28.07.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 obecnie 6 m na czas budowy a później zobaczymy ciężarówka nie ma problemu a ja tym bardziej, chyba że po browarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 29.07.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 6 mb bramy przesuwanej plus metrowa bramka i słupek pomiędzy furtką i bramą, który mogę zawsze zdemontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 08.12.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Rzeczywiście jak najszersza brama, jest najlepsza. U mnie niestety 4m rozsuwanej bramy przed garażem na dwa stanowiska. Poszerzenie o pół metra lub metr nie było możliwe, bo brakowało miejsca na przeciwwagę (po otwarciu bramy oczywiście). I tak sytuacja wymusi dyscyplinę zajmowania właściwego miejsca na podjeździe przed garażem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 08.12.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Mam aktualnie 3,5m bramę i stwierdzam kategorycznie, że jest to za moło. A raz nawet pan z gruszki, co mi przywiózł beton przestawił mi trochę słupek (ale to stara brama, więc nie ma problemu). Chciałbym 4m, ale raczej się nie uda, bo ramię bramy przesuwnej zasłoniłoby furtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas0259 08.12.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Mam ok. 3,5 metrową. Zdecydowanie za wąska, ale majster wymurował słupki, gdy w domu była tylko żona *ja na wyjeździe.Będę na wiosnę przerabiał. Zniknie słupek od furtki i będzie ok. 5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 09.12.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 4 metry. Dla nas pewnie wystarczyłoby i 3,5, ale przy jakichkolwiek większych samochodach (nawet dostawczych z meblami, niekoniecznie od razu ciężarówkach) byłby problem z wjechaniem na posesję - wjeżdża się z wewnętrznej 8 - metrowej drogi (geodezyjnie ma 8 metrów, część wyniesiona i utwardzona - ze 4). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 09.12.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Tak jak większość - 4m. To znaczy na razie w planach, ale tak już chyba zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 09.12.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Jak większość - 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.12.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 U mnie 4,80 i jest super luksusowy wjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 16.03.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Planowałem 3m - tyle ile szerokość bramy garażowej, ale po tej lekturze zrobię 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 3 z kawałkiem - tirów na działce już raczej nie przewiduję, statystyczne auta się mieszczą, niestatystyczne też więc jakoś to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 20.04.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 4,5 metra...chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts