Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szerokosc wjazdu (bramy wjazdowej) na posesje

Jaka szerokosc wjazdu na posesje:  

115 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka szerokosc wjazdu na posesje:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

garaż ma 2,5 (przecietnie)

norma na bramę to minimum 2,4

jak ktoś nie może trafić w 3 to lepiej niech nie korzysta z garażu :lol: :lol:

ja robię 3 pow. tego jest problem z cieżarem skrzydła więc trzeba i mocniej osadzić słupki i może być problem z siłownikami

a wtedy trzeba sobie odpowiedziec na pytanie czy wolę ręcznie otwierać szeroką czy z pilota wąska

przy szerszych bramach dwuskrzydłowych cena siłowników wzrasta istotnie. :roll:

Obecnie budowlana ma 4,3 m i uważam że to jest w sam raz, choć b. duże samochody mają czasem problem by wykręcić z ulicy (dość szerokiej), dlatego docelowa będzie miała 4 m szerokości, bo w końcu b. duże samochody jeździć nie będą, co najwyżej do któregoś z naszych doczepimy przyczepkę.

pzdr

• 1 year później...
Rzeczywiście jak najszersza brama, jest najlepsza. U mnie niestety 4m rozsuwanej bramy przed garażem na dwa stanowiska. Poszerzenie o pół metra lub metr nie było możliwe, bo brakowało miejsca na przeciwwagę (po otwarciu bramy oczywiście). I tak sytuacja wymusi dyscyplinę zajmowania właściwego miejsca na podjeździe przed garażem...

Mam aktualnie 3,5m bramę i stwierdzam kategorycznie, że jest to za moło. A raz nawet pan z gruszki, co mi przywiózł beton przestawił mi trochę słupek :D (ale to stara brama, więc nie ma problemu). Chciałbym 4m, ale raczej się nie uda, bo ramię bramy przesuwnej zasłoniłoby furtkę.

4 metry. Dla nas pewnie wystarczyłoby i 3,5, ale przy jakichkolwiek większych samochodach (nawet dostawczych z meblami, niekoniecznie od razu ciężarówkach) byłby problem z wjechaniem na posesję - wjeżdża się z wewnętrznej 8 - metrowej drogi (geodezyjnie ma 8 metrów, część wyniesiona i utwardzona - ze 4).

• 1 year później...
  • 1 month później...