akm1971 20.04.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ja mam dokładnie 4 m i mam nadzieje ze starczy. Zawsze moge to zmienic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maalwina 29.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 4 metry+ 1.5 furtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 04.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 U nas 5m brama,a furtka 1m,jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.05.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ja nie mam jeszcze bramy, ale plany sa takie by była 4m. Widze, że dobrze zaplanowałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Husteczka 30.05.2019 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Temat stary ale podpytam bo nie znam się. Mam garaż + obok wiatę garażową. Podejrzewam, że przez większość roku będziemy parkować auto pod wiatą, a zimą w garażu bo mamy jeden samochód. Razem ma to szerokość 7,82m. Człowiek od ogrodzeń radzi zrobić bramę przesuwną na 6m. Byłam zaskoczona tym, że zasugerował bramę węższą niż garaż i wiata bo myślałam, że brama ma mieć minimum te 7,82m aby wygodnie wjeżdżać i wyjeżdżać. Jak uważacie? Robi się tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plot-bud 14.06.2022 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Optymalne i zdecydowanie najczęściej stosowane światło wjazdu to 4m, ale trzeba mieć na uwadze, że dotyczy to sytuacji, w której wjazd prowadzi do pojedynczego garażu i wjazd do garażu jest usytuowany na wprost wjazdu na posesję. Jeśli garaż jest dwustanowiskowy i znajduje się blisko bramy wjazdowej to minimalna szerokość to 5m i to przy założeniu, że wjeżdzamy do garażu na wprost. Problem pojawia się gdy musimy na posesję skręcać z bardzo wąskiej drogi, gdzie dodatkowo nie ma pasa zieleni ani chodnika, wówczas światło wjazdu musi być odpowiednio większe, byśmy nie zahaczyli o słupek bramowy. Sytuacja dodatkowo komplikuje się, gdy na posesję musimy wjechać z drogi jednokierunkowej i to skręcając w prawo, w tej sytuacji potrzebujemy jeszcze więcej miejsca by bezpiecznie i swobodnie wjechać na posesję. Tak czy siak warto inwestycję, którą jest wykonanie bramy i ogrodzenia dobrze przemyśleć i zrobić to z głową i porządnie, bo będziemy ich używać przez lata i to codziennie. Jeśli zastanawiacie się nad wyborem bramy lub ogrodzenia, a nie do końca jesteście w temacie to zapraszam Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts