Tomiz 08.06.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Hej,mam następujący problem. Stałem się posiadaczem 20 letniej kostuchy, na około której przebiega wylewany balkon. Ponieważ chcę przed zimą ocieplić chałupę, zastanawiam sie co z tym blakonem zrobić. Pożytku ani użytku z niego żadnego, dla urody (rzecz dyskusyjna) chcę zostawić kawałek tego balkonu na elewacji frontowej. Resztę chciałbym rozwalić i zakryć to warstwą cieplenia i nowego tynku. Pytanie czy przez taką demolkę nie naruszę konstrukcji domu??? Dzięki za wszelkie podpowiedziTomiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.06.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Jak odetniesz beton przy scianie, to nalezy odkuc beton a nastepnieodciac zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomiz 08.06.2004 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Boję się, że jak odetnę beton przy ścianie, to runie mi ładne parę ton na ścianę domu. Chyba, że się mylę. Ten balkon nie wygląda na zbyt solidny. Jak się po nim "zdecydowanie idzie" tu czuje się, że dość mocno się ugina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.06.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 No to musisz pod nim wykonac zabezpieczenie (zrobic rusztowanie na ktorym siądzie) lub wynając podnosnik i po zabezpieczeniu elewacji np plytami OSB kontynuowac przy jego pomocy prace rozbiorkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomiz 09.06.2004 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Dzięki, chyba będę musiał tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts