martha135 26.10.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Witam wszystkich Posiadam w mieszkaniu piec kaflowy. W tamtym roku wymieniliśmy w nim grzałki elektryczne, ponieważ podobno wcześniejsze były zepsute, dlatego ogrzewanie nie było dość wystarczające. Po stracie około 300 zł na nowe nadal piec nie daje żadnych efektów i niestety zima to jedno wielkie zimno. Zdecydowałam się, więc na przerobienie pieca kaflowego na klasyczny tzn wywalanie grzałek i ogrzewanie węglem itp. Z tego co wiem piec ma dojście do komina. Teraz mam pytanie związku z tym: czy można określić jakim kosztem byłaby zamiana z pieca kaflowego z grzałkami na ten klasyczny i kto mógłby to zrobić najmniejszym kosztem? Dziękuję za każdą odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.10.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witam wszystkich Posiadam w mieszkaniu piec kaflowy. W tamtym roku wymieniliśmy w nim grzałki elektryczne, ponieważ podobno wcześniejsze były zepsute, dlatego ogrzewanie nie było dość wystarczające. Po stracie około 300 zł na nowe nadal piec nie daje żadnych efektów i niestety zima to jedno wielkie zimno. Zdecydowałam się, więc na przerobienie pieca kaflowego na klasyczny tzn wywalanie grzałek i ogrzewanie węglem itp. Z tego co wiem piec ma dojście do komina. Teraz mam pytanie związku z tym: czy można określić jakim kosztem byłaby zamiana z pieca kaflowego z grzałkami na ten klasyczny i kto mógłby to zrobić najmniejszym kosztem? Dziękuję za każdą odpowiedź Pozdrawiam Po pierwsze jak jest zima to musi być zimno, żeby nie powiedzieć Sorry, taki mamy klimat. A poważnie: to jeden piec ogrzewa całe mieszkanie ? Miałem piec z grzałkami ale on był przede wszystkim na węgiel a grzałek używano w okresach przejściowych. Może najtaniej będzie kupić elektryczny grzejnik konwektorowy lub zainwestować w piec akumulacyjny dynamiczny. Palenie węglem ? A jest palacz, sprzątacz, wybieracz popiołu i nosiciel węgla w jednym ? Jest średniowiecze czy mamy już XXI wiek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 29.10.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Piec kaflowy równie dobrze można wybudować w wersji do spalania drewna , unika się wtedy nieprzyjemnej strony przykrych zapachów będących następstwem spalania węgla .Dobrze wykonany piec kaflowy do spalania drewna sprawnością bije na głowę większość wkładów kominkowych oferowanych w RP Możliwe że obecnie masz źle dobrane grzałki , generalnie piec kaflowy do ogrzewania prądem ma inna budowę wewnętrzną od typowego na węgiel .Czy "dojście do komina" jest teraz zatkane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.11.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Kiedyś to palili tylko drewnem ... potem powszechnie palili węglem i....nastał smród dokoła .Szczególnie w miastach takich jak Poznań sąsiad palący węglem to dopiero przyjemność ... Grzałki elektryczne wykonuje i instaluje zakład na ulicy RYBAKI , w rzeczonym Poznaniu oczywiście , może tam pomogą dobrać odpowiednie i zobaczą "co w tym piecu jest nie halo ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts