Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zabudować piec w łazience?

Kasim87

Recommended Posts

Witam

Ponizej zdjecia wstepnego projektu mojej lazienki. Jestem zalamana, poniewaz nie podoba mi sie wiszacy piec, zaraz obok lustro i umywalka.... Czy ktos mialby moze pomysl jak inaczej mozna zaplanowac ta lazienke ewentualnie zabudowac ten piec, tak zeby wygladalo to estetycznie? Zaznaczam ze pieca przestawic nie moge, a sanitariaty sa umieszczone tak jak przyłącza. Myslalam o zamianie toalety z pralka ale czy jest sens? Prosze o pomoc, bo ja nie widze rozwiazania :-(

image.jpgimage.jpgimage.jpg

image.jpg

Na jakim etapie remontu jesteś? Są już porobione odpływy itp, czy możesz wszystko dowolnie zmienić?

Trochę dziwne że nie można puścić rur w dół i postawić na podłodze tego sprzętu, po czym obudować go jakąś ładną szafką.

Jeśli nie można go ruszyć, to może go obudować szafką całą z luster. Szafka byłaby ścięta (kończyłaby się na ściętej ścianie) i od niej lustro pociągnąć do okna.

By była taka duża tafla lustra z szafką, tylko nie wiem jak by to w praktyce wyglądało.

btw, to jest jakiś podgrzewacz przepływowy, bojler czy co?

Edytowane przez yaro09

Jest to piec dwufunkcyjny.

Mieszkanie od dewelopera, dopiero zaczynamy wszystko od podstaw. Na zdjeciach ponizej widac na jakim jest wszystko etapie (widac takze piec).

Odplywy i przylacza sa juz porobione, ale jak zajdzie potrzeba to bedziemy zmieniac! W koncu mam tym pomieszkac pare ładnych lat :-)

image.jpg

image.jpg

Joliska przepraszam, zaspana od rana nie myśle jak powinnam ;-) co do komory to nie znam sie, pogrzebie w papierach i dam znac.

Yaro09 wlasnie nie ma zbytnio gdzie przestawić tej umywalki.

Czy w takich firmach jak robią szafy albo kuchnie na wymiar mogłabym o to zapytac? Może oni by coś ładnego wymyślili.

Jeśli masz zamkniętą komorę spalania, możesz dowolnie zabudować piec - pamiętając, że musi być dostęp do niego (na wypadek czyszczenia, przeglądu, naprawy itd.). Zrobiłabym zabudowę w słupku, tak by ukryć piec :yes: Mam tak w kuchni.