Eanoii 27.10.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Panowie, przy reaktorze oczyszczalni stoi skrzynka ze sterownikiem oczyszczalni i dmuchawką (pompą która pompuje powietrze).Dmuchawka pracuje 40min, 20min odpoczywa. Podczas pracy powoduje lekkie wibrajce skrzynki i ciche buczenie, no ale na dłuższą metę jest to trochę drażliwe. Kupiłem maty antywibracyjne i wygłuszające, ale nie wiem czy to coś pomoże.. Miał ktoś z Was taki problem? Obudować dodatkowo samą skrzynkę, jakimś drewnianym domkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.10.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 U mnie jest tak samo ale w domu nie słyszę nic kompletnie . Na zewnątrz owszem trochę "buczy" ale moja baba jest głośniejsza więc problem znikł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 28.10.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Prawdopodobnie skrzynka wpada w rezonans. Postaraj się wyśledzić, jak reaguje na nacisk ręką w różnych miejscach.Podłożenie maty pod kompresor powinno pomóc, przyklejenie (solidne, dużą powierzchnią) mat do ścianek też. Możesz pokombinować z głębokością obsypania skrzynki? Generalnie chodzi o to, żeby zmienić jej częstotliwość rezonansową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts