eMeM1719511785 27.10.2015 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Roboty co nie miara, zdjęć mało.I chyba niczym się nie wyróżniamy, bo wraz z nadejściem takiej atmosferycznej jesieni - nastąpiło katastrofalne wyczerpanie materiału. Teraz już wychodzimy, chyba, na prostą. Jest lekki obsuw - ale Wykonawca naprawia swoje usterki, więc jest okej.Domm jest zafoliowany, powoli są zamykane ściany - okna będą pod koniec tygodnia.Zmieniła się diametralnie przyjęta kolorystyka domu:1. kominy - zwykła cegła, bo naprawdę wygląda nieźle,2. dach - blacha trapezowa, ocynk - żeby nie udawała czegoś, czym nigdy nie będzie,3. ściany murowane - wiadomo akryl, z palety szarości, ze wskazaniem na antracyt (ludzie wkoło palą różnymi rzeczami, po dwóch sezonach elewacja i tak naturalnie będzie czorna),4. ściany drewniane (te, gdzie obecnie widać OSB) - będą miały surowe dechy, pochlapane pokostem lnianym. I generalnie - wiem, że obecnie wygląda to jak podła tancbuda na wybrzeżu i w zasadzie nawet efekt osobom trzecim jest ciężki do wyobrażenia - ale będzie ładnie. Po prostu, będzie ładnie. http://i836.photobucket.com/albums/zz284/vonpless/IMG_20151027_111727_zpskqrxjhil.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.10.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Roboty co nie miara, zdjęć mało. Nie MAŁO tylko 1 (słownie JEDNO) I generalnie - wiem, że obecnie wygląda to jak podła tancbuda na wybrzeżu i w zasadzie nawet efekt osobom trzecim jest ciężki do wyobrażenia - ale będzie ładnie. Po prostu, będzie ładnie. http://i836.photobucket.com/albums/zz284/vonpless/IMG_20151027_111727_zpskqrxjhil.jpg Pewnie, że będzie ładnie. Będzie tak jak WY chcieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 31.10.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Pięknie wam już to stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.10.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Pięknie wam już to stoi Aniko, świntuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 31.10.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Komin stoi - nie ma wątpliwości. A domek zapowiada się ładnie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 11.11.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Jakoś czas mnie goni okrutnie. Od roboty - tej zawodowej - opędzić się nie można.Na budowie - obecnie - prace mają się ku końcowi (końcówka zadaszenia plus naprawienie kilku dziadów, których naprawienia się domagamy). Nie mnie - trzy zdjęcia, jeszcze przy polskiej złotej... Widać już jakoś bardziej to wszystko. Przy przykrywaniu dachu - tym ocynkiem - zaczęło to wszystko grać, tak jak sobie wymyśliłem. Zrobię update wkrótce. http://i836.photobucket.com/albums/zz284/vonpless/Beznbsptytuu_zps9xz2n96d.png http://i836.photobucket.com/albums/zz284/vonpless/IMG_20151103_140707_hdr_zpsmdulmyre.jpg http://i836.photobucket.com/albums/zz284/vonpless/IMG_20151103_140400_hdr_zpsitfhcnej.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.11.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 No faktycznie, coraz fajniej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.11.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 I drzwi i okna już są można mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 12.11.2015 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Ba!Na upartego wszystko można;).Co prawda pod drzwiami i oknami tarasowymi są dziury takie, że łeb można wychylać, pomiędzy krokwiami a elewacja świeci słońce - ale od czego są dobre śpiowy;).Wodę - z rynien można zbierać... Dzisiaj dowieźli wełnę na ocieplenie drewnianych ścian. Działka jest posprzątana nieco. W sumie jestem zaskoczony - bo po upalnym lecie była fuuuura plastikowych butelek. Ostatecznie wszystkich odpadów - dotychczas - wyszło 5m3.I na dobrą sprawę, liczymy, ze jeszcze maksymalnie drugie tyle się uzbiera. Dobrałem sobie tapetę do sypialni, aneksu kuchennego i łazienki. Jak przyjdą do sklepu - to pochwalę się natychmiast! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.11.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 To czekam bo poprzednia tapeta była fajna tylko tym razem podaj chociaż nazwę producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 16.11.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 A tam tancbuda. Mnie skojarzył się z hiszpańskim domem - bo kształt, bo niski i ten kolor surowych ścian. Z pewnością będzie bardzo przytulnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmun 26.06.2019 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 jak się potoczyła inwestycja dalej? Przepraszam, że odświeżam, ale po pogłoskach o nowych kooperatywach mieszkaniowych zastanawiam się, czy to nie będzie lepsze wyjście niż branie kredytu. Czy ktoś jeszcze może podzielić się informacjami o kooperatywach mieszkaniowych? Warto? Na co uważać? Dopiero zacząłem zgłębiać temat, ale cała idea bardzo mi się podoba. Jednak w idei sobie nie zamieszkam, dlatego myślę też o szybkim kredycie...niestety;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts