Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bez cytowania.Minutowy stek.:D. a nadaje się na roladki.No wymiękłem.Mus pojechać i zakupić bo roladki wołowe to fajna rzecz.U mnie było by to danie obiadowe i do kielicha dla facetów z mego grona.;););).Czas może na zmiany.W/w w Wiki, tam może tkwi problem.

O tym, że nadaje się na roladki napisali uczciwie na opakowaniu. Zrób te roladki, chętnie obejrzę relację. Tylko, na miłość Boską nie pisz "syfiasta patalacha" czy "kolo" i podobne bo to odrzuca.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6638557
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze ,że nie mam patelni żeliwnej.Same sprzeczności w jej użytkowaniu.Smażyliśmy u znajomych na gazie steki.Rozgrzana przywierały,Śmierdzi spalenizną,dymi okrutnie.Patelnia nie znosi wysokich temper.Nie można rozgrzewać jej szybko ale stopniowo.bo dostanie szoku termicznego jak przystało na żeliwo.Ale jak jej nie przegrzać i te 300 stC dla smacznego steka. Trzeba niesamowitej wprawy by zrobić na niej stek.Nam przywarł a właściwie mojemu kumplowi.Jej konserwacja to cud.Nadaje się na ognisko bo w oczy nie kuje.Mieliśmy bakłażany litości uwielbiamy je ale przywarły te spijacze tłuszczu.I ta patyna o której mówiła jego mama.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6647239
Udostępnij na innych stronach

W jednym z wątków widziałem stek.Widziałem i powiem ,żeby nie to na czym został zrobiony i gdyby był z jakąś oprawą wygląda dobrze.Ok.

Te steki -steko kotlety itp. z wołu,które eksperymentuję i nie tylko z wołu(bo o to mi chodzi w topiku,by coś innego także nam smakowało) jak na razie podeszwami nie są i smakują.Proszę popatrzeć jakie oblicza może przyodziać różnego rodzaju grillowane mięso.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6648986
Udostępnij na innych stronach

Obiecane fotki innego stek.

http://images67.fotosik.pl/394/3ba77b9662abad58med.jpg

W sąsiedztwie ma pieprzową parzoną tak dla równowagi.

:wiggle:http://images68.fotosik.pl/392/a79b152d41bd9204med.jpg

Na grillu konkurują ale czasy grillowania mają inne.

http://images70.fotosik.pl/392/80b83fc6e70535d6med.jpg

Ten stekotlet został tym razem posmarowany wodnym roztworem soli z morskiej,przez zanurzenie.Znane wśród starych wyjadaczy:hug:

http://images68.fotosik.pl/392/194aa89f71559515med.jpg

Tak zachował się na grillu.Kiełbacha już wystartowała.

Tak prezentował się na talerzu z goudą wędzoną z czosnkiem i oliwkami i francuską mą ulubioną.

http://images67.fotosik.pl/394/f596ffa5217f6e40med.jpg

Jest bardzo soczysty i przypomina mi coś ale nie powiem by nie obudzić diabełka.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6649274
Udostępnij na innych stronach

Najlepsze steaki

Byłam zaproszona dwa razy do restauracji parę miesięcy temu i nie mogłam wyjść z podziwu na temat: urokliwego miejsca, w którym znajduje się restauracja oraz potraw...ten aromat, przyprawy, mięso i dodatki...wszystko zgrane w idealną harmonię i kompozycję. Polecam wszystkim bardzo na spotkanie służbowe, przyjęcie okolicznościowe czy po prostu na spędzenie miło czasu i doznanie niezapomnianych przeżyć smakowych........Ela (kobieta, 19-30 lat)

Byliśmy gośćmi Delmonico Cut Steakhouse podczas Sopockiego "weekendu za pół ceny". Mimo dużego obłożenia i masowych rezerwacji, z pomocą miłej obsługi udało nam się znaleźć miejsce. Skosztowaliśmy siekanych steków z gorgonzolą i z krewetkami i były przepyszne.

Steki - najlepsze jakie jedliśmy w Polsce. Obsługa - bardzo miła i kompetentna - dziękujemy za wykład na temat steków (z użyciem deseczki w kształcie krowy). Do tego lokal jest świetnie zlokalizowany - można pobyt tam połączyć ze spacerem po lesie.

 

Muszę tam jeszcze raz pojechać.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6649379
Udostępnij na innych stronach

Naszą polskość w gotowaniu zagłusza Świat zew. naszych potraw nie należy traktować jednostkowo.Mamy najlepszą kuchnię na świecie i wspaniałe korzenie w pokazywaniu co jadamy i jak.

http://images68.fotosik.pl/393/a16ff3e3a0cbf5bbmed.jpg

Inny stek ale z czego?Specjalnie poprosiłem Pana w Selgrosie o takiego filecika.Cudownie go ponacinał.Zrobiło to na nas ogromne wrażenie.

http://images66.fotosik.pl/393/d9ea6922a8f8a05cmed.jpg

Jest niesamowicie smaczny.Wymaga liźnięcia wodą morską i odrobina pieprzu mielonego.

http://images66.fotosik.pl/393/c6c6377c97b919c5med.jpg

Nie wymaga dużej temp.

http://images68.fotosik.pl/393/4fd5adcdd50c2c47med.jpg

Jego otoczka i dodatki.Polecam.On jest zajefajny.Cudownie smakuje z sosem pomarańczowym.

 

aha...moderatorem musi być ktoś z powołania a nie z łapanki.:wiggle: .To osoba .która ma wagę w głowie Kiedyś coś czytałem o tem.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6649443
Udostępnij na innych stronach

Kurcze wszyscy na około mają takie piękne urządzenia do steków a może kupię coś takiego miałbym komplet.

http://rollergrillsklep.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_06bdb1389353f274fbdd7eef8905147d.jpg

Do dokładnego smażenia steków i hamburgerów, bez redukcji, zatrzymujący wszystkie soki i witaminy, lub do grillowania ryb w najzdrowszy z możliwych sposobów, nic nie zastąpi grilli kontaktowych Roller Grill. Zaopatrzone w płyty żeliwne dla perfekcyjnego, równomiernego smażenia. Górna płyta jest samozrównoważona, a sprężyna uciskowa regulowana, więc możesz dostosować smażenie do potraw. Dostępny z rowkowaną lub równą płytą do omletów, jajek, smacznych naleśników, chleba, blin, wrapów.
Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6650804
Udostępnij na innych stronach

Zapytałem znajomej przyjaciółki ,co sądzi (Lublinianie znają szaszłyk z warszawskiej koło Botanika) o takim zakupie li tylko do użytku prywatnego.Powiedziała iż to doskonały zakup choć drogi ale wart tego co ma być zdrowe i konkretne, a on do tego pasuje wybornie.Zapytałem bo różnie się mówi na FM o tego rodzaju wynalazkach kulinarnych,według niej a nie sprzedawcy takie urządzenie jest właśnie dobre do smażenia steków.Nie tylko dobre ale i bardzo wyszukane-odpowiednie.:yes:
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6651773
Udostępnij na innych stronach

Bilety już są.Steki z Teneryfy na fotkach także będą.05.02.2015 wylot z Warszawy.Już się nie mogę doczekać.W lutym steki w basenie z witaminami z sokiem który nie wypłynął zeń,:D:stereo:,aha czytałem o posypce do steków z serca wołu.Ciekawe.:yes:

 

Lecę do topiku z kiszką ziemniaczana i nie tylko.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6651885
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio bardzo lubię ansi. Walczy ze stekami zresztą bardzo poprawnie.Zakupiłam i koniec.Zapewne dla podtrzymania topiku wklei swoje realizacje.Wierzę ,że ta zrobi i chylę czoła za tak desperacki czyn.Wiem ,że jest odosobniona i brakuje jej ................mi także może kiedyś opowie kto to był.....ja wiem mam fotki i je pielęgnuję.:yes:
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6657131
Udostępnij na innych stronach

Polecam stek wołowy z naszej PRL-owskiej restauracji teraz już jej nie przypominającej ale stek mają wyśmienity.Tatar zawsze z polędwicy i ta wspaniała nerka cielęca na różne sposoby.Róg Kunickiego i Zemborzyckiej Lublin.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6657330
Udostępnij na innych stronach

Kolędnicy już są ale ubaw mam po pachy nawet synia zawołałem by wskazał mi w konkurencyjnym wątku tak wspaniałą patelnie ada_marcin.Kuźwa chef ją widzi a my nie.:).perm przynajmniej pokazał jak smaży jak ją niszczy sok ze steka jak brązowieje jak przypala się.a na prezentowanej fotce znowu czary mary:):popcorn:.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6657518
Udostępnij na innych stronach

Tuż po Andrzejkach a zabawa trwa,kolędnicy przybywają.Zastanawia mnie czyj to klon wtargnął do wątku o stekach wołowych,a może to nie klon tylko..............................ale nie uprzedzajmy wypadków.Perm ma teraz trudne zadanie czas płynie sklep" Befsztyk" czeka a z nim ja,a tu konkurent bardzo znany na FM z jakim doświadczeniem jak zmyślnie potrafiący dostrzec zły poziom gotowania steków z krowy mlecznej(widać to po reakcji Chefa i innych kolędników,
idealne cięcie - z kością - widać rękę fachowca, doskonała grubość 3/2"
a mówiłem dziadziunio a tu mea culpa,moja wtopa jaki on ma wzrok ze zdjęcia odczytał te 3/2".Szacun albo.....................)zapewne, a dowiemy się w następnych odsłonach jak cudownie wyglądają jego steki z jakże dobranej patelni i jej otoczenia.:);) Edytowane przez niktspecjalny
wzrok Chef
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6659437
Udostępnij na innych stronach

Przestrzegam czytających z ukrycia ,że nie na stekach świat zbudowano.:D ale skromnie z ukrycia śmignę mini steka bez kości w nieco innym wydaniu,

pamiętając o tym,że mając np. polędwicę wołową to stek będzie przepyszny.Jeśli użyjemy tańszej wołowiny to także doznamy rozkoszy na podniebieniu wiedząc jak go smażyć i podawać.Kolędnicy wiedzą zapewne,że nie USA,a Portugalia kocha najpiękniej wołowinkę,bo to oni twierdzą ,że każdy kawałek wołu można dobrze usmażyć tylko czasem trzeba silniej gryźć:D:D:D.Portugalczyk to europejczyk.:yes::stirthepot:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6659447
Udostępnij na innych stronach

Ale po co czekac dłużej.

http://111.imagebam.com/download/BZehyR0cQliouYs2ND-yDw/33214/332138794/P1090873%20%282%29.jpg

 

Fotka Mr.Mniami wielonickowca ,który nie ma wstępu na FM.Houścik znowu działa.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6659472
Udostępnij na innych stronach

Zeluwuńka na szynuni truflowej.

http://images69.fotosik.pl/425/f147a3cf016036ffmed.jpg

http://images69.fotosik.pl/425/c3e25467927c2811med.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/426/b2415f5b7edd3266med.jpg

Te mleczne mają smaczną ligawę.Na tej szynce z trufelkami wyborna.

http://images67.fotosik.pl/426/85814004eff8b62bmed.jpg

 

a tu bez żółtego makaronu ale nie stek ale jak wygląda modzie???.Fotka dobra???.Odpowiedz.

http://images66.fotosik.pl/424/7bf4b5ac3c99f77bmed.jpg

Łódeczki kaman.Dla kola.Nie to abym się wyżywał. Sie odżywam.

http://images70.fotosik.pl/423/af3fa8d8a8da5670med.jpg

CD.......

http://images70.fotosik.pl/423/2e9028e980cc2239med.jpg

Ta z drugiej flanki-przewrotki.

Etam takie dodatki do steka z krowy mlecznej.

http://images68.fotosik.pl/424/2cf8ab38ebf5fda1med.jpg

Kuźwa czy ja jestem u siebie w temacie???

http://images69.fotosik.pl/425/9d0d52cf17259437med.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/426/e7ca48d471e7114emed.jpg

Napisała joliska moderator forum

.................tam się wyżywaj kulinarnie i opisowo.....................

 

kiedy widzę zdjęcia Twoich potraw, odechciewa mi się jeść

 

Popracuj nad techniką zdjęć, opisami

 

Tak ma robić mod............???

Jadasz coś w domu???Chyba nie za bardzo wykwintnie bo furory w domciu nie robisz.Przykre jest to jak ulung i uciekł ma prawo oczernia bez podstawy.Jeśli joliska wklepiesz tu foty lepsze od moich hyle czoła i odszczekam ,że się myliłem.Jeśli nie to wiesz co???

http://images70.fotosik.pl/423/625437fbccc4ef55med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/425/35e7f2e3cd1e86admed.jpg

 

 

Obraziłaś mnie i to bardzo i to jeszcze jako moderator joliska

Niech czytaja potomni jak Pani moderator joliska jest mocna w gotowaniu potraw.

 

Tylko nie kasuj joliska

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/194746-steki-z-krowy-mlecznej-i-nie-tylko/page/2/#findComment-6663250
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...