perm 14.11.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Bez cytowania.Minutowy stek.. a nadaje się na roladki.No wymiękłem.Mus pojechać i zakupić bo roladki wołowe to fajna rzecz.U mnie było by to danie obiadowe i do kielicha dla facetów z mego grona.;).Czas może na zmiany.W/w w Wiki, tam może tkwi problem. O tym, że nadaje się na roladki napisali uczciwie na opakowaniu. Zrób te roladki, chętnie obejrzę relację. Tylko, na miłość Boską nie pisz "syfiasta patalacha" czy "kolo" i podobne bo to odrzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2014 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Dobrze ,że nie mam patelni żeliwnej.Same sprzeczności w jej użytkowaniu.Smażyliśmy u znajomych na gazie steki.Rozgrzana przywierały,Śmierdzi spalenizną,dymi okrutnie.Patelnia nie znosi wysokich temper.Nie można rozgrzewać jej szybko ale stopniowo.bo dostanie szoku termicznego jak przystało na żeliwo.Ale jak jej nie przegrzać i te 300 stC dla smacznego steka. Trzeba niesamowitej wprawy by zrobić na niej stek.Nam przywarł a właściwie mojemu kumplowi.Jej konserwacja to cud.Nadaje się na ognisko bo w oczy nie kuje.Mieliśmy bakłażany litości uwielbiamy je ale przywarły te spijacze tłuszczu.I ta patyna o której mówiła jego mama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2014 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Jeśli kupię w Selgrosie jakiś stek to zrobię dziś..Nie wiem na czym ale zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2014 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 W jednym z wątków widziałem stek.Widziałem i powiem ,żeby nie to na czym został zrobiony i gdyby był z jakąś oprawą wygląda dobrze.Ok.Te steki -steko kotlety itp. z wołu,które eksperymentuję i nie tylko z wołu(bo o to mi chodzi w topiku,by coś innego także nam smakowało) jak na razie podeszwami nie są i smakują.Proszę popatrzeć jakie oblicza może przyodziać różnego rodzaju grillowane mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2014 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Obiecane fotki innego stek. http://images67.fotosik.pl/394/3ba77b9662abad58med.jpg W sąsiedztwie ma pieprzową parzoną tak dla równowagi. http://images68.fotosik.pl/392/a79b152d41bd9204med.jpg Na grillu konkurują ale czasy grillowania mają inne. http://images70.fotosik.pl/392/80b83fc6e70535d6med.jpg Ten stekotlet został tym razem posmarowany wodnym roztworem soli z morskiej,przez zanurzenie.Znane wśród starych wyjadaczy:hug: http://images68.fotosik.pl/392/194aa89f71559515med.jpg Tak zachował się na grillu.Kiełbacha już wystartowała. Tak prezentował się na talerzu z goudą wędzoną z czosnkiem i oliwkami i francuską mą ulubioną. http://images67.fotosik.pl/394/f596ffa5217f6e40med.jpg Jest bardzo soczysty i przypomina mi coś ale nie powiem by nie obudzić diabełka. Edytowane 23 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2014 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Najlepsze steaki Byłam zaproszona dwa razy do restauracji parę miesięcy temu i nie mogłam wyjść z podziwu na temat: urokliwego miejsca, w którym znajduje się restauracja oraz potraw...ten aromat, przyprawy, mięso i dodatki...wszystko zgrane w idealną harmonię i kompozycję. Polecam wszystkim bardzo na spotkanie służbowe, przyjęcie okolicznościowe czy po prostu na spędzenie miło czasu i doznanie niezapomnianych przeżyć smakowych........Ela (kobieta, 19-30 lat) Byliśmy gośćmi Delmonico Cut Steakhouse podczas Sopockiego "weekendu za pół ceny". Mimo dużego obłożenia i masowych rezerwacji, z pomocą miłej obsługi udało nam się znaleźć miejsce. Skosztowaliśmy siekanych steków z gorgonzolą i z krewetkami i były przepyszne. Steki - najlepsze jakie jedliśmy w Polsce. Obsługa - bardzo miła i kompetentna - dziękujemy za wykład na temat steków (z użyciem deseczki w kształcie krowy). Do tego lokal jest świetnie zlokalizowany - można pobyt tam połączyć ze spacerem po lesie. Muszę tam jeszcze raz pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2014 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Naszą polskość w gotowaniu zagłusza Świat zew. naszych potraw nie należy traktować jednostkowo.Mamy najlepszą kuchnię na świecie i wspaniałe korzenie w pokazywaniu co jadamy i jak. http://images68.fotosik.pl/393/a16ff3e3a0cbf5bbmed.jpg Inny stek ale z czego?Specjalnie poprosiłem Pana w Selgrosie o takiego filecika.Cudownie go ponacinał.Zrobiło to na nas ogromne wrażenie. http://images66.fotosik.pl/393/d9ea6922a8f8a05cmed.jpg Jest niesamowicie smaczny.Wymaga liźnięcia wodą morską i odrobina pieprzu mielonego. http://images66.fotosik.pl/393/c6c6377c97b919c5med.jpg Nie wymaga dużej temp. http://images68.fotosik.pl/393/4fd5adcdd50c2c47med.jpg Jego otoczka i dodatki.Polecam.On jest zajefajny.Cudownie smakuje z sosem pomarańczowym. aha...moderatorem musi być ktoś z powołania a nie z łapanki. .To osoba .która ma wagę w głowie Kiedyś coś czytałem o tem. Edytowane 23 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2014 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Mam fajny kawałek wołowiny zrobię tym razem na patelni grillowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2014 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Kurcze wszyscy na około mają takie piękne urządzenia do steków a może kupię coś takiego miałbym komplet. http://rollergrillsklep.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_06bdb1389353f274fbdd7eef8905147d.jpg Do dokładnego smażenia steków i hamburgerów, bez redukcji, zatrzymujący wszystkie soki i witaminy, lub do grillowania ryb w najzdrowszy z możliwych sposobów, nic nie zastąpi grilli kontaktowych Roller Grill. Zaopatrzone w płyty żeliwne dla perfekcyjnego, równomiernego smażenia. Górna płyta jest samozrównoważona, a sprężyna uciskowa regulowana, więc możesz dostosować smażenie do potraw. Dostępny z rowkowaną lub równą płytą do omletów, jajek, smacznych naleśników, chleba, blin, wrapów. Edytowane 24 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Zapytałem znajomej przyjaciółki ,co sądzi (Lublinianie znają szaszłyk z warszawskiej koło Botanika) o takim zakupie li tylko do użytku prywatnego.Powiedziała iż to doskonały zakup choć drogi ale wart tego co ma być zdrowe i konkretne, a on do tego pasuje wybornie.Zapytałem bo różnie się mówi na FM o tego rodzaju wynalazkach kulinarnych,według niej a nie sprzedawcy takie urządzenie jest właśnie dobre do smażenia steków.Nie tylko dobre ale i bardzo wyszukane-odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Bilety już są.Steki z Teneryfy na fotkach także będą.05.02.2015 wylot z Warszawy.Już się nie mogę doczekać.W lutym steki w basenie z witaminami z sokiem który nie wypłynął zeń,:stereo:,aha czytałem o posypce do steków z serca wołu.Ciekawe. Lecę do topiku z kiszką ziemniaczana i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.11.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Trzy tygodnie niedługo miną ciekawe jak tam zamówienie.Temat zamilkł. licznik stoi nikt nie odwiedza tamtego topiku.Ale poczekajmy zaraz przybędą kolędnicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2014 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 A czas sobie płynie banalnym tik tak ,czekamy na wybornego steka smak..Myślę ,że da ciała..Nie zamówi.Nie pokaże.Aleeeeeeeeeee aleeeeee,czekamy u mnie we wąciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2014 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Ostatnio bardzo lubię ansi. Walczy ze stekami zresztą bardzo poprawnie.Zakupiłam i koniec.Zapewne dla podtrzymania topiku wklei swoje realizacje.Wierzę ,że ta zrobi i chylę czoła za tak desperacki czyn.Wiem ,że jest odosobniona i brakuje jej ................mi także może kiedyś opowie kto to był.....ja wiem mam fotki i je pielęgnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2014 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Polecam stek wołowy z naszej PRL-owskiej restauracji teraz już jej nie przypominającej ale stek mają wyśmienity.Tatar zawsze z polędwicy i ta wspaniała nerka cielęca na różne sposoby.Róg Kunickiego i Zemborzyckiej Lublin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Kolędnicy już są ale ubaw mam po pachy nawet synia zawołałem by wskazał mi w konkurencyjnym wątku tak wspaniałą patelnie ada_marcin.Kuźwa chef ją widzi a my nie..perm przynajmniej pokazał jak smaży jak ją niszczy sok ze steka jak brązowieje jak przypala się.a na prezentowanej fotce znowu czary mary:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Tuż po Andrzejkach a zabawa trwa,kolędnicy przybywają.Zastanawia mnie czyj to klon wtargnął do wątku o stekach wołowych,a może to nie klon tylko..............................ale nie uprzedzajmy wypadków.Perm ma teraz trudne zadanie czas płynie sklep" Befsztyk" czeka a z nim ja,a tu konkurent bardzo znany na FM z jakim doświadczeniem jak zmyślnie potrafiący dostrzec zły poziom gotowania steków z krowy mlecznej(widać to po reakcji Chefa i innych kolędników,idealne cięcie - z kością - widać rękę fachowca, doskonała grubość 3/2" a mówiłem dziadziunio a tu mea culpa,moja wtopa jaki on ma wzrok ze zdjęcia odczytał te 3/2".Szacun albo.....................)zapewne, a dowiemy się w następnych odsłonach jak cudownie wyglądają jego steki z jakże dobranej patelni i jej otoczenia. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez niktspecjalny wzrok Chef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Przestrzegam czytających z ukrycia ,że nie na stekach świat zbudowano. ale skromnie z ukrycia śmignę mini steka bez kości w nieco innym wydaniu, pamiętając o tym,że mając np. polędwicę wołową to stek będzie przepyszny.Jeśli użyjemy tańszej wołowiny to także doznamy rozkoszy na podniebieniu wiedząc jak go smażyć i podawać.Kolędnicy wiedzą zapewne,że nie USA,a Portugalia kocha najpiękniej wołowinkę,bo to oni twierdzą ,że każdy kawałek wołu można dobrze usmażyć tylko czasem trzeba silniej gryźć:D:D.Portugalczyk to europejczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Ale po co czekac dłużej.http://111.imagebam.com/download/BZehyR0cQliouYs2ND-yDw/33214/332138794/P1090873%20%282%29.jpg Fotka Mr.Mniami wielonickowca ,który nie ma wstępu na FM.Houścik znowu działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.12.2014 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Zeluwuńka na szynuni truflowej. http://images69.fotosik.pl/425/f147a3cf016036ffmed.jpg http://images69.fotosik.pl/425/c3e25467927c2811med.jpg http://images67.fotosik.pl/426/b2415f5b7edd3266med.jpg Te mleczne mają smaczną ligawę.Na tej szynce z trufelkami wyborna. http://images67.fotosik.pl/426/85814004eff8b62bmed.jpg a tu bez żółtego makaronu ale nie stek ale jak wygląda modzie???.Fotka dobra???.Odpowiedz. http://images66.fotosik.pl/424/7bf4b5ac3c99f77bmed.jpg Łódeczki kaman.Dla kola.Nie to abym się wyżywał. Sie odżywam. http://images70.fotosik.pl/423/af3fa8d8a8da5670med.jpg CD....... http://images70.fotosik.pl/423/2e9028e980cc2239med.jpg Ta z drugiej flanki-przewrotki. Etam takie dodatki do steka z krowy mlecznej. http://images68.fotosik.pl/424/2cf8ab38ebf5fda1med.jpg Kuźwa czy ja jestem u siebie w temacie??? http://images69.fotosik.pl/425/9d0d52cf17259437med.jpg http://images67.fotosik.pl/426/e7ca48d471e7114emed.jpg Napisała joliska moderator forum .................tam się wyżywaj kulinarnie i opisowo..................... kiedy widzę zdjęcia Twoich potraw, odechciewa mi się jeść Popracuj nad techniką zdjęć, opisami Tak ma robić mod............??? Jadasz coś w domu???Chyba nie za bardzo wykwintnie bo furory w domciu nie robisz.Przykre jest to jak ulung i uciekł ma prawo oczernia bez podstawy.Jeśli joliska wklepiesz tu foty lepsze od moich hyle czoła i odszczekam ,że się myliłem.Jeśli nie to wiesz co??? http://images70.fotosik.pl/423/625437fbccc4ef55med.jpg http://images69.fotosik.pl/425/35e7f2e3cd1e86admed.jpg Obraziłaś mnie i to bardzo i to jeszcze jako moderator joliska Niech czytaja potomni jak Pani moderator joliska jest mocna w gotowaniu potraw. Tylko nie kasuj joliska Edytowane 4 Grudnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.