Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

steki z krowy mlecznej i nie tylko

niktspecjalny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam czas..Robię testy.Różne rodzaje kawałków mięsa w identycznej obróbce i przyprawach.Grill elekt.

Dzisiaj schab ze stekarki.Przyprawy sól ziołowa,pieprz,papryka,sok z cytryny,oliwa.żywy tymianek.

Inne:

1.schab

2.pierś z kurczaka

3.karczek

4.polędwica wieprzowa

5.polędwica wołowa

6.boczek surowy

7.szynka

8.łopatka

9.cielęcina z kością

.

.

.

.

.

.

10.dopiero może steki wołowe z różnych cięć.

Edytowane przez niktspecjalny

Szkoda ,że tematy kulinarne kiedyś znikną z FM wszak to Forum budowlane a nie kulinarne ale póki co wiadomo z jakiegoś sklepu pojawiły się steki.ja go robiłem ale nie był zamówiony z Befsztyka.Tam takich nie mają.:D.Na talerzu można położyć każdy syfiasty kawałek i twierdzić ,że jest z renomowanego sklepu, ale trzeba go jeszcze odpowiednio zrobić.:D

Dziś i jeszcze jutro wielkie promocje w Selgrosie.Widziałem wielkiego steka z dojrzewającej wołowiny.Nie kupię,za duży i nieprzejrzyste opakowanie,to konglomerat a nie marmur.:D.Kupię sobie za to innego steka z innego sklepu ale zapakowanego próżniowo z widocznym marmurem :D.Ale jaja.,sam się śmieje z tych głupot jakimi jesteśmy karmieni. :D:D:D:stirthepot:

Ten zostawiam dla potomnych i przytomnych. Czekałem bo miał być Mięso, mięso! , a tu już kończą się pomysły już jak Hyde park, Rosija się śni co niektórym.:D.Idololatria tam następuje gdy pojawia się idol.:D.Oj tam Oj tam idę po mięso. Edytowane przez joliska

• 4 weeks później...

Może nie stek;):) ale karkówka w kawałku nie wiem jak to nazwać pieczona w soli.1 kg karczku(2 kg soli) w ulubionych przyprawach do brytfanki wypełnionej solą.160 stC czas około 2 h bez przykrycia.Termoobieg.Kurczaka ,kurę wiejską robiłem ,smakowały inaczej bo wybornie.;):).Na karkówkę czekam.

pzdr.

Dlaczego Państwo nie piszecie w tych wątkach???W innych wątkach.Zakładajcie swoje wątki..Proszę popatrzeć.Elita czeka na witaminę.Zauważcie jej mechanizm.

greengaz,ansi,Chef Paul,zochna,elfir,perm,carington, i inni.Oni na to czekają. Gotujmy inaczej.,nie patrzmy na tych co dużo mówią a nić nie wiedzą.Mam wielki szacunek do nich Do tych co potrafią coś upitrasić.Wielki szacun.

Rzeczywiście watek o krowie mlecznej a tu manna z jajecznicy bez jajek na wołowinie.:D na patelni żeliwnej.Moderatora proszę o delikatne zwrócenie uwagi by temat pozostał śmieszny nie z jajem.:D.Z jajem to inny topik :D.Śnieg pada za oknem.Kominek znowu hula,a tu takie nie smaczek:D.Przepraszam może ci państwo się pomylili???Napisali nie w tym co chcieli.Jeśli tak to przepraszam.:yes::D:hug:.

;) zamykam swój watek z powodu małej oglądalności jak :wiggle:zresztą inne o podobnej skuteczności.Przepraszam za tę chwilę dygresji ale progresja mnie dopadła i nie chce wypuścić.:D:D:D:hug:

41.jpg

To pasuje."czerwone i bure......";).Sorki fajnie tak.

Znacie mnie ,że jem sy......itd. ale nie jadłem jeszcze jajecznicy na takiej wołowinie w/w.Z suszoną i owszem pod tytułem mahaca con huevos czy jakoś tak ale już za 2 tygodnie znowu tylko w innym miejscu.http://www.latinofoodie.com/pages/wp-content/uploads/2014/08/Machaca-con-Huevos-featured-image.jpg. Państwo z góry chyba pokażą ją w podobnym wydaniu.Surowa w takich dużych kawałach nie nadaje sie na jajecznicę.:offtopic:

Edytowane przez niktspecjalny