niktspecjalny 23.01.2015 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ło Mateńko:D.A nie mówiłem,że miałem rację.Zaiste następne czynności są nie tylko wiadome ale wymuszone:D.Nadal:offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.01.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Do mieszania używam drewnianej łyżki, zgodnie z zaleceniami Chefa Pawła i sztuki kulinarnej. Jajka scinam na sucho, miękkość i soczystość steka wydobywa cudowny kontrast smakowy w takim zestawieniu. Niebo w ustach, raj na talerzu.Dla podkerslenie smaku steka ekstra świeżo mielony pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2015 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Wiórki w jajku a tu stek z pieprzem:offtopic::)No mówiłem ,że a nie mówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.01.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Sztuka kulinarna nie znosi idiotyzmu. Wymaga wiedzy, która wpływa bezpośrednio na danie. Obecnie bawię się z plastrami grubości jajka sadzonego, również new yorker. http://s11.postimg.org/mn36w3fj7/sadzone3.jpg Jutro na śniadanie super cieniutkie(2-3mm) plasterki ribeye, właśnie zostały przywiezione. Jako same steki, w super temacie o stekach - Stek, w końcu można... http://s4.postimg.org/uaiwr5hlp/re_1.jpg http://s7.postimg.org/tirm2s4az/image.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.01.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Wyczytałam, że najlepszym amatorskim sposobem cięcia steka na grubość 2-3mm, jest jego zmrożenie przez 1 godzinę. Wykorzystałam tą wiedze do cięcia steka w paseczki i jest to rewelacyjna metoda. Natomiast cięcie w cienkie plastry, było zabawą na jedno pociągniecie noża. http://s1.postimg.org/4zy86i83j/sadzone2.jpg http://s22.postimg.org/uwh1km0n5/sadzone1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.01.2015 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 chciałbym wiedzieć ile można wytrzymać na takim żarełku.Zapewne długo..Obiad,kolacja a teraz szykuje się śniadanie.No nic nie można zarzucić .Podoba mi się.Cienki stek i jajko podobnie..Jednak suszona wołowina bardziej niż mrożona w jajku. Jakoś mi to nie współgra.Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie.Nie kupuje tego za grube i nie wymieszane i za bardzo ścięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.01.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Własnie jestem po porannych wiadomościach, i "5 faktów czy 5 mitów? Grzegorz Miecugow o..." Pora na śniadanie...http://s14.postimg.org/gwh75sozl/niadanie_na_bazie_cudownego_steka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2015 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 No to czekam na CDN.....Nareszcie wiem kim jesteście.Bywało ,że trzeba było dużo więcej postów napisać nawet o jajecznicy a tu cyk iskierka zgasła.Teraz to już mogą być nawet z aligatora.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.01.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 http://s11.postimg.org/xr7t08yjn/na_cudownym_s.jpgNa chwilę obecną przeszkadza GW, i mam serwować Marcinowi aligatora. Mając takie zaburzenia zachowania zmień facet forum, tylko tyle. Bez pieprzu, jego zamiennikiem jest ostra papryczka. Trzy plasterki wzorcowo zamienią pieprz. Steka zmroziłam 45 minut przed cięciem. Plasterki wychodzą spod noża wzorcowo, wszystkie są idealne o równej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2015 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 .................... Mając takie zaburzenia zachowania zmień facet forum, tylko tyle.. Jesteś w moim topiku i gotujesz te syfiaste jaja.To tak dla równowagi byś wiedział jak smakuje słowny syf,którym mnie poczęstowałes.Wątek jest mój, perm kiedyś szanował to, ty widać jajca sobie robisz i szacunku za grosz.:DSchamińdzory.;).Nie każ mi iść.Ty idź stąd.. jesteś w moich krowach mlecznych .Piszesz sam do siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.01.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jesteś w moim topiku i gotujesz te syfiaste jaja.To tak dla równowagi byś wiedział jak smakuje słowny syf,którym mnie poczęstowałes.Wątek jest mój, perm kiedyś szanował to, ty widać jajca sobie robisz i szacunku za grosz.:DSchamińdzory.;).Nie każ mi iść.Ty idź stąd.. jesteś w moich krowach mlecznych .Piszesz sam do siebie . Jednak mam rację. Masz pecha facio, bo właśnie skończyłam zagospodarowanie resztki steka ze śniadania. Pociełam go na cieniutkie plastry. Nadzienie to szalotka, marchewka, seler,czosnek,natka,parmesan, papryka,sól i pieprz. http://s30.postimg.org/c2nxouqq9/na_rode.jpg http://s2.postimg.org/kgz69apt5/na_rode1.jpg Oczywiście również sznurek kucharski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.01.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jesteś w moim topiku i gotujesz te syfiaste jaja.To tak dla równowagi byś wiedział jak smakuje słowny syf,którym mnie poczęstowałes.Wątek jest mój, perm kiedyś szanował to, ty widać jajca sobie robisz i szacunku za grosz.:DSchamińdzory.;).Nie każ mi iść.Ty idź stąd.. jesteś w moich krowach mlecznych .Piszesz sam do siebie . Nieprawda. Czytam z coraz większym zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.01.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Nieprawda. Czytam z coraz większym zainteresowaniem. Dziękuje bardzo Greengaz. Jak widać uczę się. Kocham swojego męża za to, że jest prawdziwym facetem. Więc się staram. Mam taki plan, sos z prawdziwków i kasza gryczana. Grzybki zbierałam własnoręcznie. Będą idealne do wołowinki. http://s7.postimg.org/61vxuqaej/sos_z_prawdziwkow.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2015 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Nie karmić trolla tak mi powiedziano.:D:D.Taki kumaty z ciebie facet i nic nie rozumiesz ja już wiem ale ty jako facet jeszcze nie.:D:D.Pozostawiam cie w tych wzlotach,choć przyznam ,że choć nie spadasz i zmieniasz rekwizyty bardzo sprytnie to robisz.Nawet co niektórzy nie załapali ja tak i jest mi wesoło z tego powody ,że taki facet jak ty nie potrafi zapanować na tym i własnie nad samym sobą.Ale zawsze to facet.:D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.01.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Nie karmić trolla tak mi powiedziano.:D:D.Taki kumaty z ciebie facet i nic nie rozumiesz ja już wiem ale ty jako facet jeszcze nie.:D:D.Pozostawiam cie w tych wzlotach,choć przyznam ,że choć nie spadasz i zmieniasz rekwizyty bardzo sprytnie to robisz.Nawet co niektórzy nie załapali ja tak i jest mi wesoło z tego powody ,że taki facet jak ty nie potrafi zapanować na tym i własnie nad samym sobą.Ale zawsze to facet.:D:D. No i wykończyłam forumowego pieniacza ns-a za pomocą mięsa wołowego, ale granic debilizmu nie mam zamiaru przekraczać. Zapraszam na steki do wiadomego tematu, tutaj dalej będę wklejała końcówki tematu, czyli i nie tylko. Kaszę gryczaną jako dodatek do wołowiny, mam zamiał gotować na bulionie wołowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2015 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Zabawiłeś się w tanią grę by jeszcze raz być uzurpatorem i to mocno podkreślić.Twój czas kolego się skończył..Pora pole oddać tym Wielkim..Powrócę ze zdwojoną siłą ale ty odpoczywaj takie panują tu zasady. p.s.bardzo ładne podkładki z wołu w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.01.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Mam czas..Robię testy.Różne rodzaje kawałków mięsa w identycznej obróbce i przyprawach.Grill elekt. Dzisiaj schab ze stekarki.Przyprawy sól ziołowa,pieprz,papryka,sok z cytryny,oliwa.żywy tymianek. Inne: 1.schab 2.pierś z kurczaka 3.karczek 4.polędwica wieprzowa 5.polędwica wołowa 6.boczek surowy 7.szynka 8.łopatka 9.cielęcina z kością . . . . . . 10.dopiero może steki wołowe z różnych cięć. Opiszę każdy z wymienionych. Trochę czasu to zajmie ale opiszę.No chyba ,że moderator joliska znowu mnie zacznie obrażać publicznie to nie skończę.:stirthepot: Powracaj ze zdwojoną siłą, bo nie wiem co jutro zrobić na obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.01.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Zabawiłeś się w tanią grę by jeszcze raz być uzurpatorem i to mocno podkreślić.Twój czas kolego się skończył..Pora pole oddać tym Wielkim..Powrócę ze zdwojoną siłą ale ty odpoczywaj takie panują tu zasady. p.s.bardzo ładne podkładki z wołu w roli głównej. Mój kochany Marcin nie pije i nie ćpa. Najbardziej go kocham za to, że jest prawdziwym facetem a nie "rozwydżoną ciotą z kompleksami". Dlatego się tak staram. Dodam, że kasza jest bardzo zdrowa i postaram się jak mogę aby wyszła idealna. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez ada_marcin był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.01.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Greengaz, co myślisz o dodaniu wina do sosu z prawdziwków? Np. czerwone wytrawne? ps porcja kaszy na dwie osoby to 100g http://s4.postimg.org/hfxgh2mi5/kasza_gryczana.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.01.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Nie próbowałem. Ciekawe. Opisuj smaki. Z realizacją zaczekam z tydzień, bo akurat wczoraj miałem gulasz z giczy wołowej z kaszą i byłoby zbyt monotonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.