niktspecjalny 28.01.2015 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Walczysz coraz grzeczniej ale niestety nie masz racji.Jak moja teściowa uczyła mnie gotowania kasz gryczanej kolegi zapewne nie było na świecie.Starość dopada wszystkich ale przepis jest wieczny.Wkleiłeś zdjęcia z sieci tak domniemam nie pokazując jak powstawało to niepoprawne arcydzieło,którym niepotrzebnie się fascynujesz. Novum ,które chcesz wprowadzić niestety jest niewymownie nieprawdziwe.do nazw ,których kultura kulinarna nie da zmienić.Nikt nigdy tworząc kulturę kulinarną nic nie wycinał.można wykroić nawet kilka plastrów na zrazy z kawałka mięsa przeznaczonego do innego użytku.Próbujesz coś zmienić na siłę ale naszych Babć,Prababć nigdy.Zapomniałeś o tym..Jeśli chcesz dominować w moim wątku-wątkach musisz niestety wykazać się znajomością w/w zagadnień. Na razie to lekka profanacja.Coś tworzysz mi na złość ale zasad głównych nie zmienisz.Czy teraz zaskoczysz.Zapewne kolejnym novum. serdeczne pozdrowionka.Popracuj nad tym i pokaz jak powstaje twe dzieło nie koniec ,który sfotografowałeś u kolegi kucharza w restauracji.Postaraj się mniej mnie obrażać pisownią bo to co myślisz mnie nie interesuje.Pisownią. p.s nie obrażaj mojej teściowej bo na to nie zasługuje.Nie wycieraj sobie nią..............by bo ona ponad tobą. Aż w oczy gryzie poziom miernoty kulinarnej z pod twojej ręki, tak jak gnioty tematyczne które założyłeś. A fuj , a fuj . U teściowej mówisz. Teraz wszystko rozumiem ... u teściowej, z przypaloną kasza, zrazy z twardej wołowiny nadziewanej boczkiem i ...jak tak lubi. tego biedaku także nie zrozumiałeś.Był cel założenia jak to zwiewnie nazywasz gniotów."cel uświęca środki i cel został osiągnięty". Edytowane 28 Stycznia 2015 przez niktspecjalny teściowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.01.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 WWkleiłeś zdjęcia z sieci tak domniemam nie pokazując jak powstawało to niepoprawne arcydzieło,którym niepotrzebnie się fascynujesz. Rozumiem, że zdjęcia z #106 są własne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2015 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Coś mi pl-umknęło z ignorowanych ,że komornik g....a się pojawił...Jak znajdzie innych do mobbingu.Powrócimy do dalszej wymiany poglądów kolego ada_marcin. Do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.01.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Walczysz coraz grzeczniej ale niestety nie masz racji.Jak moja teściowa uczyła mnie gotowania kasz gryczanej kolegi zapewne nie było na świecie.Starość dopada wszystkich ale przepis jest wieczny.Wkleiłeś zdjęcia z sieci tak domniemam nie pokazując jak powstawało to niepoprawne arcydzieło,którym niepotrzebnie się fascynujesz. Novum ,które chcesz wprowadzić niestety jest niewymownie nieprawdziwe.do nazw ,których kultura kulinarna nie da zmienić.Nikt nigdy tworząc kulturę kulinarną nic nie wycinał z kawałka mięsa przeznaczonego do innego użytku.Próbujesz coś zmienić na siłę ale naszych Babć,Prababć nigdy.Zapomniałeś o tym..Jeśli chcesz dominować w moim wątku-wątkach musisz niestety wykazać się znajomością w/w zagadnień. Na razie to lekka profanacja.Coś tworzysz mi na złość ale zasad głównych nie zmienisz.Czy teraz zaskoczysz.Zapewne kolejnym novum. serdeczne pozdrowionka.Popracuj nad tym i pokaz jak powstaje twe dzieło nie koniec ,który sfotografowałeś u kolegi kucharza w restauracji.Postaraj się mniej mnie obrażać pisownią bo to co myślisz mnie nie interesuje.Pisownią. p.s nie obrażaj mojej teściowej bo na to nie zasługuje.Nie wycieraj sobie nią..............by bo ona ponad tobą. tego biedaku także nie zrozumiałeś.Był cel założenia jak to zwiewnie nazywasz gniotów."cel uświęca środki i cel został osiągnięty". Ja nie nadaje „czemuś” określonego kształtu. Zwyczajnie wydzielam porcje zrazową z większej całości. Wykrajam! Z ribeya o grubości czterech cm mogę wykoić osiem. Ten kawałak jest typowo stekowy, marmurek. http://s15.postimg.org/72qpqgdzf/jaki_ladny.jpg Mozna jednak go zastosować do różnych potraw, czego nie można powiedzieć o byle jakim mięsie wołowym i z kowy mlecznej. Taka mała róznica. Z rozwojem kultury i cywilizacji zmieniaja się upodobania kulinarne, odsyłam do bibloteki lub księgarni. Nauka nie boli. ps zdjęcie zgodnie ze sugestią zacnego użytkownika piszącego w innych tematach, bardzo dobry pomysł. Nie miałam o tym pojęcia, bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2015 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Niem rozumiesz czy znowu coś kombinujesz. Historii kulinarnej nabytej nie zmienisz żadną biblioteką chyba ,że będzie mowa o starych wzorcach.Nie mieszaj tego w jednym garze.To takie nie nasze.Lenovo nie pasuje tu także ale skoro chcesz poklasku to go masz.Rekwizyt znam i wkrótce przejmie brzemię z którym będziesz musiał znowu walczyć.Jeśli chodzi o potrawy z krowy mlecznej niestety to ty powinieneś dużo poczytać ponieważ z niej jest więcej jak z tej stekowej..No nic to czekamy na nowości jak rozumiem z wołowiną w roli głównej bo w domciu tylko taka marka.Może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.01.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Coś mi pl-umknęło z ignorowanych ,że komornik g....a się pojawił...Jak znajdzie innych do mobbingu.Powrócimy do dalszej wymiany poglądów kolego ada_marcin. Do usłyszenia. 1. Nie wyrażaj się, bo nie trudno przewidzieć czym to się skończy. Oczywiście dla ciebie. Pamięć krótka, więc i czas kilkutygodniowego odpoczynku zbliża się nieodwołalnie. 2. Dla potomnych - co by nie było wątpliwości skąd fotki pochodzą: http://durszlak.pl/przepis/rib-eye-steak-czyli-raj-dla-miesozercow?c=tag&t=rib-eye oraz http://www.bigdaddysfreshmeats.com/product/ribeye-steak 3. ada_marcin już wielkim przyjacielem jest;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.01.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) a może jeszcze dodam. Puk, puk, z „krowy stekowej” zrobimy wszystkie potrawy jak z krowy mlecznej, lecz z krowy mlecznej zrobimy... Prawdziwy stek to mistrzostwo świata w rozkoszy i smaku. Druga sprawa to patelnia, tylko żeliwna. http://s13.postimg.org/rzv495eaf/stek_z_patelni.jpg http://s29.postimg.org/hrhr6xerr/patelnia_zeliwna_z_wkladka.jpg Edytowane 28 Stycznia 2015 przez ada_marcin Prawdziwy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.01.2015 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Słuchaj zostawiam cie na razie w tych nieapetycznych smażeninach.Przejadły mi się już te widoki.Boże ileż można o tym samym.Patelnia żeliwna stek i tablet.Ludzie wy nic innego w domu nie jadacie???.Kuźwa tylko te tłuściochy bez sałatek vel surówek. Zgroza.Jak tam wasze próby wątrobowe???Ludzie tu zaglądali kiedyś ale jak takie osobowości wymądrzające się co zjadły wszystko rozumy gotuja niezdrowo i tłust i tendencyjnie................. to olewają i czytają inne fora.Teraz razem z komornikiem będziecie prowadzić dialog.Jeden z moderatorów miał rację i teraz wiem ,że słuszną.Zamknąć to to bo to forum budowlane a nie gastronomiczne.Murator z tego nie ma nic tylko zajawkę niepotrzebną. Jątrzy ciele.Gotuj sobie sam.Teraz jadę na Teneryfę 05.02.2015.Odpocznę od tych użądleń i jadu.Fotki z żarełkiem wkleję jak będzie jeszcze gdzie.. nie pozdrawiam:cool: powiedziałeś do mnie w topiku u perm poszoł.Jak ja mogę ci w tym powiedzieć???Wy -ny:lol2: Edytowane 29 Stycznia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.01.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Zgodnie z końcówką nazwy tematu " i nie tylko", zamieszczam dodatki do steków. Steki można podziwiać w super temacie kulinarnym "Stek, w końcu można...". http://s11.postimg.org/pb0gbtnyb/do_steka.jpg Z efektu zarówno wizualnego jak i smakowego byłam bardzo zadowolona. Smaczne cudeńko. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez ada_marcin smaczne cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2015 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 To po co męczysz wszystkich tymi swoimi neologizmami.Tam jak sam piszesz można podziwiać w super temacie kulinarnym "Stek, w końcu można...". Tu jak sam widzisz to zbytek własny.I jeszcze jedno pisanie i czytanie ze zrozumieniem.Nie rozumiesz.Ktoś kto popatrzy na fotkę w/w może np powiedzieć: Ale wodorosty i jakie różnokolorowe posypane popiołem bo Święto się zbliża..Miałeś inny tablet jakoś ten nie pasuje mi do tych wodorostów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.01.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 To po co męczysz wszystkich tymi swoimi neologizmami.Tam jak sam piszesz Tu jak sam widzisz to zbytek własny.I jeszcze jedno pisanie i czytanie ze zrozumieniem.Nie rozumiesz.Ktoś kto popatrzy na fotkę w/w może np powiedzieć: Ale wodorosty i jakie różnokolorowe posypane popiołem bo Święto się zbliża..Miałeś inny tablet jakoś ten nie pasuje mi do tych wodorostów. Czy jest tłumacz na "sali"? Jakie neologizmy, jaki własny zbytek? Jakie wodorosty, jaki popiół, jaki inny tablet? To jest papryka, czerwona cebula, pomidory, kolendra, oliwka, sól himalajska, pieprz i przyprawy. Za laptota miej pretensje do Chef Paul, otrzymałam od niego taką proźbę, więc będę szczęśliwa spełniając to. A jak już bazgrolisz głupoty to poprawnie czyli, miałaś - 2 osoba, liczba pojedyncza, rodzaj żeński, czas przeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2015 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Kolego nie ciskaj się tak bo się spocisz .Spadnij na dół by nie bolało bo na razie boli..To jest papryka, czerwona cebula, pomidory, kolendra, oliwka, sól himalajska, pieprz i przyprawy..Tego nie czytają bara....y by domyślać się ,że zrobiłeś sałatkę z papryki z pomidorem kolendrą oliwką i przyprawami.A tablet baaaaardzo nieapetycznie wygląda w zestawieniu które kolega prezentuje.Widz ma patrzeć na danie czy zastanawiać nad kupnem tableta,Żenada:cool:.Ale skoro Chef dał ci dyspensę na wklejanie przepisów w obecności tabletu ....nic mi do tego nie neguję bo z mistrzami się nie dyskutuje..Nie bazgrolę głupot tylko powielam twoje ...zresztą już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.02.2015 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Już nie dużo pozostało do naszego wyjazdu na Kanary.Fotki obiecane będą jak (powtarzam) będzie je gdzie zamieścić.Skupie się na potrawach regionalnych by Państwu pokazać potrawy ,które serwuje teneryfa.Jeśli chodzi o fotki zamieszczone wyżej były tylko odpowiedzią jak można inaczej zaciągnięte z sieci co sprytnie wyłapał mój komornik g......a.Mam Pana greena w ignorowanych ale syn zauważył ,że znowu zaczyna siać zamęt i czas go wreszcie uspokoić mentalnie.. serdecznie jak zwykle pozdrawiam Panie z prv obiecane pieczone perliczki w miodzie i gruszkami będą po przyjeździe.Przepraszam za zwłokę.Dla przypomnienia powiem ,że leżakują 12 h w lodówce w occie balsamicznym nie tym 10 % z Parczewa. http://www.decare.pl/twoje-zdrowie/ocet-balsamiczny-wyjatkowo-zdrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.02.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Zaczełam robić świetny gulasz wołowy. Jak będzie gotowy obiecuje zdjęcia. ps na zimowych wakacjach byłam na wspomnianym wcześniej "stoku", kocham narty. http://s24.postimg.org/wfi6ffskl/na_stoku.jpg Mają najlepsze knedle pod słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 03.02.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Jeśli chodzi o fotki zamieszczone wyżej były tylko odpowiedzią jak można inaczej zaciągnięte z sieci co sprytnie wyłapał mój komornik g......a.Mam Pana greena w ignorowanych ale syn zauważył ,że znowu zaczyna siać zamęt i czas go wreszcie uspokoić mentalnie.. Widzę, że nie możesz żyć beze mnie. Syn naprawdę czyta twoją twórczość na FM? Nie obawiasz się spadku ojcowskiego autorytetu? PS. Nie zapomnij zabrać ze sobą garnków. PS2. Będzie tydzień, czy dwa tygodnie spokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.02.2015 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Coś mi plumka w ignorowanych teraz już dwa pl-umknięcia.Niestety nie czytam lewej korespondencji to i nie wiem co naplumkało 2x:D.Mniejsza o to.Syn mnie pyta co to za dwa wynalazki kulinarne.Jeden tablety i teraz jakieś bilety.Mówi ,że to już super żenada.Nic to Teneryfa do jakiś tam no niech nawet na to patrzeć bo mnie to by rozśmieszyło.Fotki z daniami regionalnymi bez jakiś dziwnych reklam i karteczków.Syn powiedział ,że to 2x ma gotować jakieś glusz z Harkowa i knedle ze słońca..Coraz bardziej romantycznie we watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.02.2015 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Palce lizać. Wołowina eko, kupiona w czechach. http://s4.postimg.org/qo8cvt325/gulasz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2015 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) Nie śledzę wpisów ale synio mnie informuje o nowościach i powiedział ,że mimo wszystko kolega aga_marcin gotuje nieapetycznie.Na pierwszy widok kojarzy mu się z zupą gulaszową z łupanym grochem i ciemnymi pyzami.Mówi ,że nie ma przepisu jak danie zrobić i ,że chyba jest tam jeszcze dużo skórki pomarańczowej..Rozbroił mnie.:no:Aha i ten tablet zupełnie psujący widok tej zupy.Mówi także ,że może jest tam dokładny przepis i dlatego autor go wkleja. Edytowane 4 Lutego 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2015 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Już niedługo wkleję fotki regionalne z przepysznymi potrawami. Znajdę steki coby niektórym przyjemność zrobić..Będę nadawał na falach Teneryfa kom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 04.02.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Kochany Marcin za 5 minut wróci z pracy więc, z cyklu "i nie tylko" zrobiłam trochę regionalnie. Ziemniaki na styl niemiecki i ryba na styl cieplejszy. http://s3.postimg.org/mqeulimz7/regionalnie.jpg ps jest boczek, kapary, cebula, ocet balsamiczny, ziemniaki, czerwone wino, oliwki, sos pomidorowy i przyprawy. Do ziemniaków na styl niemiecki najlepsza jest patelnia żeliwna, są cudowne i aromatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.