mike86 28.10.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Witam, Mam pytanie dot. przygotowania nawierzchni betonowej pod posadzkę epoksydową. Jest to nowa wylewka (niecałe 2 miesiące). Nie wiem natomiast, w jaki sposób przygotować ją pod posadzkę epoksydową. Część ekspertów radzi szlifowanie, część śrutowanie. Teoretycznie śrutowanie nie zapycha porów w betonie (co jest korzystniejsze), a szlifowanie tak. Pozwala też wykryć ukryte pęknięcia itd. Ale nie wiem, czy w przypadku garażu, należy śrutować, czy szlifować, bo czytam, dzwonię i słyszę różne opinie. Może ktoś się orientuje, co powinienem zrobić, bo tutaj nie ma miejsca na pomyłki. Z góry dzięki, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 06.02.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Witam, Mam pytanie dot. przygotowania nawierzchni betonowej pod posadzkę epoksydową. Jest to nowa wylewka (niecałe 2 miesiące). Nie wiem natomiast, w jaki sposób przygotować ją pod posadzkę epoksydową. Część ekspertów radzi szlifowanie, część śrutowanie. Teoretycznie śrutowanie nie zapycha porów w betonie (co jest korzystniejsze), a szlifowanie tak. Pozwala też wykryć ukryte pęknięcia itd. Ale nie wiem, czy w przypadku garażu, należy śrutować, czy szlifować, bo czytam, dzwonię i słyszę różne opinie. Może ktoś się orientuje, co powinienem zrobić, bo tutaj nie ma miejsca na pomyłki. Z góry dzięki, Michał Nie wiem czy jescze aktualne. U mnie firma 2 tyg. temu szlifowała, później to odkurzyli, zaszpachlowalu jakąś masą nacięcia dylatycyjne i położyli warstwę gruntującą i zrobili zasyp piaskiem kwarcowym. W przyszłym tygodniu będzie druga wartswa-kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts