shael 28.10.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Witam zatrzymałem się z budową na etapie ścian parteru i niestety nie wyrobię się w tym roku ze stropem. Proszę mi powiedzieć jak mam zabezpieczyć ściany na okres zimowy (mróz, śnieg, deszcz itp) obecnie budynek wygląda tak jak na poniższym zdjęciu dodatkowe informacje: Ściany wykonane z betonu komórkowego 24 wylana podłoga na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert HH 29.10.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Witam,zabezpieczenie ścian przed zimą w takim przypadku polega na przykryciu górnych powierzchni ścian folią (paskami) i przyciśnięcie np. kamieniami/bloczkami. Folia zapobiegnie przenikaniu bezpośrednio wody od góry ściany. Oczywiście boki murów mogą nie być niczym zapieczone. Z tą wilgocią, która wniknie z boku, ściana doskonale sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 23.12.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Witam,a czy grozi coś betonowi komórkowemu jeżeli namókł przez długie opady na niego padające (od boku) a za 1-2dni przyjdą mrozy i raczej nie zdąży wyschnąc?Poniżej zdjęcia od wewnątrz budynku, ściana zachodnia, najbardziej narażona na deszcz/wiatr. ściany mokre "na wylot". Budynek zadaszony. Najpierw było tak: http://pics.tinypic.pl/i/00611/41fn4f70ar3i.jpg Dzień później już jest tak: http://pics.tinypic.pl/i/00611/4o0m6n6n1kpn.jpg Dwa dni non stop padało i nadal pada... Mam się martwić, osuszać to jakoś? Edytowane 23 Grudnia 2014 przez sebcioc55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 23.12.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ale jakie mrozy? I jaka zima??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts