Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przy Puszczy Kampinoskiej

tommies

Recommended Posts

W ramach poprawy nastroju i zajęcia się czymś bardziej materialnym niż papierki, kupiłem sobie zabawkę na budowę.

Nie - nie jest to mini koparka, ani zagęszczarka, ale równie przydatne narzędzie.

Ma co prawda 12 lat, ale jest w zaskakująco przyzwoitym stanie no i nie tak łatwo mnie nabrać na sztuczki przy sprzedawaniu.

Motoryzacja to moja pasja, zatem samodzielnie go sobie podszykuje przez zimę w ojca w garażu, tak aby na wiosnę był zwarty i gotowy do budowy.

Trochę mi się dziwnie jeździ bo uwielbiam moje Clio Sport, a tu taki jak żonka go określiła - Żuk :)

Co prawda mury stawiać będzie ekipa ze swoim sprzętem, ale z doświadczenia po przebudowie domu ojca wiem, że takie auto jest bardzo przydatne. Szczególnie że ocieplać i robić instalacje zamierzam sam. A później przy wykańczaniu to już niemal nieodzowny.

Niefajnym następstwem zakupu Kangurka jest pozbycie się dotychczasowej sportowej zabawki tatusia.

Trzymanie 3 samochodów było by trochę bezsensowne.

kangoo.jpg

Dzisiaj dostałem od architekta adaptującego plan budynku po rozmowie o zmianach. Oczywiście to pierwsza wersja na której jest jeszcze kilka błędów i ileś tam zapomnianych czy niedomówionych spraw, ale .... Ale pierwszy raz poczułem że to będzie mój (nasz) dom. Mój, najmojszy, mojutki, naszutki :) Nie jakiś tam bezduszny jeden z tysięcy w internecie w postaci pliku JPG jakim ON sam był wcześniej, tylko już mój. Nie jakiś tam bezpłciowy ZX47 tylko to już mój klocek. Taki spersonalizowany i spersonifikowany. Wygłaskany - członek rodziny normalnie. Żywy organizm który rozwija się w naszych głowach i komputerze architekta :)

Miłe uczucie. Nareszcie odczułem choć w części gdzie te pieniądze się podziewają :)

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witamy sąsiada :)

całkiem przypadkiem odnalazłam Twój dziennik, gratuluję wyboru projektu i trzymam kciuki za szybką realizację. Zapraszam do naszego dziennika, nie może dużo wpisów, ale mamy dom na płycie, jeśli potrzebowałbyś naprawdę profesjonalnej ekipy, to polecam tych, którzy budowali u nas. Jeśli mielibyście chęć obejrzeć wykonanie na żywo, to zapraszamy, jesteśmy parę minut pieszo od Puszczy. Jeszcze nie mieszkamy, ale SSO stoi.

pozdrawiamy

Jola z rodziną