Patyk1993 29.10.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Witam jeżeli umieściłem źle post to przepraszam i proszę o przeniesienie. Mam problem ponieważ zbiera mi się wilgoć miedzy folia paro przepuszczalna a wełna mineralna. fachowcy mówią żeby pod wełna zrobić około 3 cm szczelinę i zapewniają że w kalenicy jest wentylacja zauważyłem tez ze inny "fachowcy" połączenie muru z więźba dachowa zaizolowali pianka montażowa i czy tak powino być czy może ma być tam szczelina żeby była tam wentylacja. Podpowiadamiają mnie ci fachowcy żebym usuną ta folie paro izolacjna. Dach jest zrobiony następująco : blacho dachówka . kontr łaty, łaty, papa deskowanie, folia paro przepuszczalna, wełna mineralna pokój jest obok mojego wiec troche jest dogrzewany chciał bym po prostu go wypożadzic żeby mieć drugi pokój. Dziekuje z gówy za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.10.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Czy pomiędzy folią paro przepuszczalną a deskowaniem jest wentylowana szczelina? JAK Ci się wydaje?SKĄD się tam ta woda bierze?Dywersanci z Doniecka nocami podrzucają? Dom masz nieszczelny!Brak paroizolacji/niestaranna/ źle zrobiona od strony wnętrz... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.11.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Jest kilka spraw do wyjaśnienia. Po pierwsze czy są wloty powietrza przy okapie? Po co ta pianka? Po drugie czy jest szczelina wylotowa w kalenicy?Po trzecie co zastosowano na połączeniu gąsiora z blachodachówką? Po czwarte co zastosowano pod blachodachówkę przy okapie? (to pytanie nie ma związku z wykraplaniem pary wodnej a dotyczy wentylacji pokrycia)Po piąte czy w budynku są prowadzone mokre prace wykończeniowe?Po szóste czy pomieszczenia są wietrzone?Po odpowiedzi na te pytania można pokusić się o diagnozę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts