anian 08.06.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Waham się pomiędzy płytą ceramiczną, a płytą gazową (do zabudowy).a może pół na pół?AN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 08.06.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Jak masz gaz w budynku to taniej (w zakupie i teoretycznie w uzytkowaniu) wyjdzie plyta gazowa, jak nie masz gazu to oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 08.06.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Zerknij tutaj, może znajdziesz coś ciekawego.http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14747 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 09.06.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 A tu masz wypowiedzi o płytach elektrycznych: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=221865&highlight=kuchenka+elektryczna#221865 Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 09.06.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Też co prawda b. powoli, ale zbliżam się do takiego wyboru. Takie rozwiązanie pół na pół mam obecnie w mieszkaniu. Ale część elektryczna nie jest płytą ceramiczną, tylko zwykłe 2 płyty [takie okrągłe grzałki, w tym jedna szybkogrzejna]. Z praktyki używamy zazwyczaj palniki gazowe, bo wygodniej. Płyta ceramiczna z kolei napewno bardziej estetyczna i higieniczna. Natomiast wydaje mi się, że większa kontrola gotowania, większe możliwości regulacji są przy palnikach gazowych. No i też mam dylemat co wybrać . Pozdrawiam Aishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 21.06.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Ja też mamten dylemat, ale chyba jednak elektryczna, łatwiej utrzymać w czystości i oczywiście garnki cały czas jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 09.07.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 przez ostatnie 10 lat użytkowaliśmy wiele różnych kuchni (częsta zmiana mieszkania ) i bez żadnej wątpliwości wybraliśmy płytę ceramiczna... jest zdecydowanie ładniejsza, inny jest też komfork korzystania z kuchni! nie zauważyliśmy też istotnej różnicy w kosztach eksploatacji, a na pewno zaoszczędziliśmy na przypalonych garach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastursja 10.07.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 mam plyte ceramicana -indukcyjna jest super regulacja ciepla taka jak w gazowej a utrzymanie w czystosci tego wogule nie da sie opsac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batyskaf 11.07.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Moim skromnym zdaniem - ceramiczną. Dzięki przeprowadzkom wypróbowaliśmy już różne rozwiązania (poza płytą indukcyjną, to fakt) i elektryczna z płytą ceramiczną to jest to. O koszty eksploatacji bym się nie martwiła, a na dodatek oszczędza się na wizytach kominiarza . Utrzymanie w czystości jest dużo prostsze niż rusztu w kuchence gazowej. Nagrzewa się błyskawicznie i dość elastycznie reaguje na zmiany temperatury (głównie chodzi o zmniejszanie). Poza tym jest możliwość dopasowania wielkości pola grzejnego do rozmiaru garnka. Krótko mówiąc same zalety. Tak przy okazji wiem, że Amica zrobiła płytę gazową pokrytą płytą ceramiczną - ciekawe rozwiązanie choć raczej kosztowne. Prometeusz się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.