Drozd 08.06.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Firma, która wykonała mi kominek chce wystawić mi fakturę z 22% VAT'em tłumacząc, że jest to dobro luksusowe i dlatego też podlega stawce podstawowej. Kominek ten ma wkład i pełni również funkcję grzewczą dlatego też nie do końca zgadzam się z tą opinią ,ale nie mam żadnych dowodów na potwierdzenie mojej tezy. Poza tym sam wkład kupowałem przed majem i opodatkowany był VAT'em 7%, więc coś mi się tu nie zgadza. Czy ktoś mógłby mnie oświecić, jak to naprawdę jest? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.06.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Drozd. Masz rację, że wątpisz w prawdziwość słów instalatorów.Spytaj się tych "filozofów" czy gdyby montowali muszlę klozetową wykonana ze złota to naliczali by vat 22% a porcelanową 7% ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts