rafkaa 02.11.2014 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 widzę różnice czy jak otworze piec do pozycji serwisowej porobię zdjęcia uda się dokładnie określić model? bo pic wisi w zabudowanej szafie nie ma dostępu ani z lewej ani z prawej strony do pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 tak ale zobaczysz czy jest wymiennik płytowy srebrny prostokąt, jak chcesz to daj fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 02.11.2014 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 znalazlem ksiazke gwarancyjna jednak sie myliłem model to ZS 14-2 DV AE, co to zmienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) zmienia zasade grzaniawcześniej też miałeś problemy z woda czy teraz się pojawilyjeśli kocioł ma kilka lat to:czujnik w zasobniku mógł stracic charakterystykęzawór trojdrogowy może sie nie przestawiać, wtedy kocioł wyswietli ze grzeje cwu a ciepła woda bedzie szła na COno i zostaje histereza kotła w co wątpie Edytowane 2 Listopada 2014 przez BrodowskiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 02.11.2014 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 od dawna juz to samo zdążyłem sie przyzwyczaić i cieszyć ciepłą wodą jak leci da rade samodzielnie ustalić konkretnie która tych diagnoz jest odpowiedzialna za usterkę ?czy powinienem wzywać serwis i poprosić go o sprawdzenie tych diagnoz czujnik w zasobniku sie reguluje czy wymienia ?zawór trojdrogowy to ok 100-200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 ale kiedys bylo dobrze?czemu nie grzejesz do wyzszej temp?zawor 3dr mozesz sprawdzić kontroluja czy przy grzaniu wody odpowiednia rura jest ciepla czyli czy przelacza na wezownicea czujnik temp. musialbys odłaczyc od kotla i zmierzyć rezystancję, orientacyjnie jaka jest przy zagrzanym zasobniku a do dobrania termistora najlepiej zmierzyc przy 25 stopniach, pozniej sie kupuje termistor ntc w sklepie elektronicznym za złotówke dorabia sie kabelek i za grosze mozna to naprawic i co wazniejsze przetestowac bez kupowania orginalu za kilkadziesiat zlotychtak tanio zaworu nie kupisz, to nie sa standardowe urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 02.11.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 taka temp zaradził mi monter Junkersa czyli 55stopni CO i 37 stopni CWU doczytałem sie ze w tym modelu pieca jest wbudowany zawór 3rd a może regulator pokojowy euroster do kotła 2006 zaburza tą pracę tego zaworu 3dr, od pieca pociągnięty jest do kontaktu nadajnik włączony na auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 zazwyczaj ustawia sie jakies 48 stopni, 37 to dosyc letniazałączenie CO nie ma nic wspólnego, bo w lato miałeś taką samą sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 02.11.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 racja w lato tez bywała chłodna mimo ze regulator pokojowy wyłączam przy takich ustawieniach przy podgrzewaniu wody wskazówka ciśnienia z kotła ląduje na skraju minimalnego poziomu bezpieczeństwa ( prawie na czerwono) a przy wyłączonym grzaniu jest ledwo na zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 może zeszlo powietrze ze zbiornika przeponowego i cisnienie spadlo, objawia sie to duzym wahaniem cisnienia przy grzaniu, jak za bardzo spadnie to zapowietrzysz instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 02.11.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 caly zbiornik przeponowy był wymieniany 2 tygodnie temu ciśnienie nabite na 1,5-2 bary przed zalaniem a po zalaniu do 4 skoczyło, kaloryfery nie zapowietrzone grzeja ładnie i równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 CO ma max 3 bary4 bary to moglo byc na CWU ale bylo za slabo nabite....z Toba sie dogadac ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 02.11.2014 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 no nic ale będę walczył na dniach z tym co ustaliliśmy, czyli usterka polega na tym ze przy odkręceniu kranu nie załącza sie grzanie CWU, bo do tej pory uwarzajac ze mam piec dwu funkcyjny uważałem ze zasada uzupełniania cieplej wody powinna być innabardzo dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 bo nie ma sie załączać, zalączyć ma sie dopiero wtedy jak spadnie temp. w zasobniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 w tej instrukcji co podalem link na stronie 31 jest tabelka, sprawdz czy pozycja 6 i 7 odnosza sie do temperatury w zasobniku czy do temperatury wody ktora idzie na wezownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 02.11.2014 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 czytam w instrukcji ze mam wprowadzić piec w stan serwisowy a później wjechać na pozycje 06 i 07 rozumiem ze mam odczytać czy temp nie jest za niska , i w razie czego poprosić serwisanta zeby ja podwyższył ? bo te wartości sa tylko " do odczytu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.11.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 napisz co sie pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 03.11.2014 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 pozycja 06 odczyt to 36 stopni Cpozycja 07 odczyt 60 stopni C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 03.11.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 to po wlaczeniu grzania wody temp 6 rosnie do temp. 7? czy 06 to temp. w zasobniku?załącz na 5 minut i jeszcze raz odczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkaa 03.11.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 teraz 06 wskazuje 49 stopni tyle co ustawiłem pokrętłem, temp wodę do jakiej ma sie nagrzać07 wskazuje 58 stopni na zasobniku temp 42 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts