mrwysoki 29.10.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 CześćMam problem z jednym grzejnikiem, głowica termostatyczna nie zamyka grzejnika i cały czas grzejnik jest gorący. Mam grzejnik Purmo z pewnością nie jest to wina głowic (sprawdziłem kilka, ręczne i elektroniczne) i na innych grzejnikach działają prawidłowo. Po odkręceniu głowicy i wciśnięciu iglicy, woda jakby przestawała lecieć po zwolnieniu słychać jakby znowu leciała, czyli wydaje się że wkładka pracuje prawidłowo tylko tłoczek głowicy jest za krótki i nie zamyka grzejnika, tylko dlaczego przy tym jednym grzejniku, czy można wyregulować tę iglicę tak aby wystawała bardziej?Dziękuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 29.10.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Bez dodatkowych informacji na temat zaworu i głowicy będzie trudno coś sensownego doradzić. Może jest jakieś uszkodzenie. Mógłbym Cię zachęcić o umieszczenie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 29.10.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Cześć Mam problem z jednym grzejnikiem, głowica termostatyczna nie zamyka grzejnika i cały czas grzejnik jest gorący. Mam grzejnik Purmo z pewnością nie jest to wina głowic (sprawdziłem kilka, ręczne i elektroniczne) i na innych grzejnikach działają prawidłowo. Po odkręceniu głowicy i wciśnięciu iglicy, woda jakby przestawała lecieć po zwolnieniu słychać jakby znowu leciała, czyli wydaje się że wkładka pracuje prawidłowo tylko tłoczek głowicy jest za krótki i nie zamyka grzejnika, tylko dlaczego przy tym jednym grzejniku, czy można wyregulować tę iglicę tak aby wystawała bardziej? Dziękuje za porady. A nie wypadła ci z głowicy tuleja dystansowa, kiedyś miałem takie głowice z dodatkowymi tulejkami i nieraz mi potrafiła się zgubić gdy odkręciłem głowice bo się zawiesiła iglica zaworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrwysoki 30.10.2014 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A nie wypadła ci z głowicy tuleja dystansowa, kiedyś miałem takie głowice z dodatkowymi tulejkami i nieraz mi potrafiła się zgubić gdy odkręciłem głowice bo się zawiesiła iglica zaworu. raczej nie sprawdziłem w innych grzejnikach i tam nie ma żadnych tulei dystansowych, zastanawiam się czy może ma to związek z nastawa wstępną zaworu w grzejniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 30.10.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Nastawa wstępna ogranicza otwarcie całkowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts