Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aerożel (Aerogel) 10mm np. POROGEL SPACELOFT

asmagus

Recommended Posts

Mam taką sytuację, że wykonawca "wytargał" mi prawie cały styropian z nadproża by tam wmontować roletę podtynkową, która już została zrobiona. By nie wdawać się w szczegóły, miało być inaczej, wyszło jak wyszło. Stan faktyczny jest taki, że mam między tyłem puszki rolety a nadprożem trochę miejsca na wciśnięcie izolacji. Muszę tam wkleić aerożel 10mm (0,016 W/mK) lecz tu zaczyna się problem. Potrzebuję około 1m2 a wszędzie sprzedają tylko kilkudziesięciometrowe rolki (szerokość około 1,5m) a m2 kosztuje około 180 zł!!. Wiem, ze za granicami naszego kraju dostępne są też kawałki 1m2 ale w Polsce tego nie mogę namierzyć.

1276759473.jpg

Pytam więc czy ktoś wie gdzie mogę kupić aerożel w kawałkach 1m2 lub na mb?? Będę wdzięczny za informację. Może komuś zostało trochę tego materiału po budowie, chętnie odkupię!

Ja kupuje od nich jak potrzebne na budowe, przygotowuja tak jak potrzebujesz i w malych ilosciach:

I Z O M A T Andrzej Mickiewicz

POLSKA, 89-300 Wyrzysk

ul. Staszica 14, ul.Leśna 28 (biuro)

NIP: PL 7641742638, REGON: 570106620

Tel: 67 286 27 89, fax : 67 286 72 74

mob: 695 643 483

mail:[email protected]

• 4 months później...
  • 1 year później...
  • 5 months później...