adamg 08.06.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam ! Potrzebuje wymienic w mieszkaniu (totalny remont) drzwi wewnetrzne - obecne to klasyka blokowa z lat 80 XX wieku... Teoretycznie prywatni stolarze oferowali mi najtaniej, ale terminy byly "za kilka miesiecy, moze dluzej" - czyli w praktyce dla mnie "nigdy" I bede musial kupic fabryczne: widzialem Porta, Wolowin, Sokolka. Pierwotnie mialy byc drewniane, ale fabryczne sa super-drogie, a poza tym szkoda dawac takie do mieszkania, z ktorego pewnie za kilka lat bede sie wyprowadzal. Koncentruje sie wiec na fornirowanych, ew. w estetycznej okleinie, ale tez nie chce aby przypominala plastikowa okladke na zeszyt. Czy mozecie polecic ktoregos z w/w producentow, ew. kogo jeszcze wziac pod uwage ? Cena 700pln za drzwi (z oscieznica) bylaby dla mnie jeszcze do zaakceptowania... pozdrawiam Adam, Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 09.06.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Cena 700pln za drzwi (z oscieznica) bylaby dla mnie jeszcze do zaakceptowania... Jezeli myslisz o fornirowanych + oscieznica regulowana to mozesz spokojnie zapomniec aby w tej kwocie sie zmiescic z kompletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olas 09.06.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 A może Humdrex..., ok. 300/za drzwi drewniane i praktycznie od reki. Pozdr Olas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 09.06.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Mysle ze 1000-1100 było by cena realną za fornir ale to juz z szybą, zamkiem, ale bez klamek i szyldzików - i też trzeba poszukać wśród mniejszych firm od Porty.Za 5 drzwi z oscieżnicami ( 3 standard, 2 regulowane - grubośc glifu 30cm) plus 3 pawlacze (40cm/70cm) dałem 6K.Firma w której zamawiałem to nie mało elastyczny moloch typu Porta i dlatego moglem zamówic te pawlacze żeby pasowały do reszty kolorem i wzorem. W a Porcie nie było o tym mowy - to tak na marginesie.Stolarze chca za skrzydło 400-500 ale trzeba dopłacić za bejcowanie lakierowanie oscieznicę, szkło, zamek i wyjdzie na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts