Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi wewnetrzne ?

Recommended Posts

Witam !

Potrzebuje wymienic w mieszkaniu (totalny remont) drzwi wewnetrzne - obecne to klasyka blokowa z lat 80 XX wieku...

Teoretycznie prywatni stolarze oferowali mi najtaniej, ale terminy byly "za kilka miesiecy, moze dluzej" - czyli w praktyce dla mnie "nigdy" :(

I bede musial kupic fabryczne: widzialem Porta, Wolowin, Sokolka.

Pierwotnie mialy byc drewniane, ale fabryczne sa super-drogie, a poza tym szkoda dawac takie do mieszkania, z ktorego pewnie za kilka lat bede sie wyprowadzal.

Koncentruje sie wiec na fornirowanych, ew. w estetycznej okleinie, ale tez nie chce aby przypominala plastikowa okladke na zeszyt.

Czy mozecie polecic ktoregos z w/w producentow, ew. kogo jeszcze wziac pod uwage ?

Cena 700pln za drzwi (z oscieznica) bylaby dla mnie jeszcze do zaakceptowania...

pozdrawiam

Adam, Kraków

Mysle ze 1000-1100 było by cena realną za fornir ale to juz z szybą, zamkiem, ale bez klamek i szyldzików - i też trzeba poszukać wśród mniejszych firm od Porty.

Za 5 drzwi z oscieżnicami ( 3 standard, 2 regulowane - grubośc glifu 30cm) plus 3 pawlacze (40cm/70cm) dałem 6K.Firma w której zamawiałem to nie mało elastyczny moloch typu Porta i dlatego moglem zamówic te pawlacze żeby pasowały do reszty kolorem i wzorem. W a Porcie nie było o tym mowy - to tak na marginesie.

Stolarze chca za skrzydło 400-500 ale trzeba dopłacić za bejcowanie lakierowanie oscieznicę, szkło, zamek i wyjdzie na to samo.