dnf 30.10.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Mam pytanie odnośnie buczących termostatów w grzejnikach – poniżej załączam film http://1drv.ms/1tVP5sl Mieszkam na 4 piętrze i posiadam piec gazowy, który włącza się na żądanie sterownika. Czasami zdarza się, że w czasie, gdy piec się załącza i zaczyna płynąć ciepła woda termostaty w grzejnikach zaczynają wariować jak na załączonym filmie. Dzieje się to w 2 z 3 pomieszczeń, w których umieszczone są grzejniki. Termostat przestaje hałasować jak przekręci się go minimalnie w którąkolwiek stronę jednak na dłuższą metę jest to bardzo uciążliwe – szczególnie o 3 nad ranem. Co mogę zrobić żeby temu zaradzić? Myślałem o wymianie termostatów, ale nie wiem czy to coś da – szczególnie, że problem występuje na dwóch na raz, więc musiały by się popsuć prawie że jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 30.10.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Mam wrażenie że pompka pcha w zamknięte zawory. Spróbuj odkręcić jakiś mały grzejnik lub drabinkę w łazience na max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 30.10.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 pomylony powrót z zasilaniem prawdopodobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnf 30.10.2014 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale akurat w łazience na drabince nie mam założonego termostatu - miałem to zrobić po remoncie ale stwierdziłem, że tam może się zawsze rozgrzewać na maxa. Mam termostaty w kuchni, salonie i sypiali - nie zawsze chce żeby wszędzie było na maxa bo w sypialni grzejnik jest koło łóżka. Spróbuje wszystkie ustawić na max ale fajnie by było gdybym nie musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 30.10.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 NIe. Akurat Puławiak może mieć racje. Nie zwróciłem na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 31.10.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 pomylony powrót z zasilaniem prawdopodobnie raczej to ja miałem podobnie jak Ty i kolega Puławiak również to zauważył w moim starym temacie jak się okazało miał zupełną rację da się to zauważyć w ten sposób: wyłącz CO i poczekaj aż grzejniki się schłodzą otwórz termostaty na max i włącz CO i nasłuchuj z której rury leci (szumi) woda i która rurka od grzejnika jako pierwsza się nagrzewa - jeśli będzie to ta na której nie masz termostatu to znaczy ze masz pomylony powrót z zasilaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnf 31.10.2014 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Super. Lubie konkretne odpowiedzi - na pewno sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 31.10.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Aż się zastanawiam skąd biorą się takie pomyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 04.11.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ja mam coś takiego jak jest za małe ciśnienie wody w zbiorniku wyrównawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.11.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ja mam coś takiego jak jest za małe ciśnienie wody w zbiorniku wyrównawczym. masz na mysli przeponowy? może się zapowietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts