Hefciu 31.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Witajcie! Proszę o pomoc w ustawieniu pieca, gdyż sam nie daję rady. Czytałem już na kilku forach co i jak trzeba zrobić ale jakoś mój piec nie chce współpracować. Nie wiem już sam czy ja coś źle zmieniam, czy za dużo na raz, czy to wina pieca, czy węgla? Dlatego proszę o pomoc! Już nie raz forum muratora mnie uratowało i pomogło także liczę że tym razem będzie tak samo Generalnie piecyk wyrzuca dużo niedopalonego węgla a raczej koksu, zauważyłem spiekanie węgla i wdg mnie mocno się brudzi, czarną sadzą. Piec BRASTAL 17KW temperatura zadana - 55 stopni dmuchawa - 30 % przesłona dmuchawy na jakieś 80% dodmuch 30s czas podawania 10s przerwa w podawaniu 2 min przepalanie co 7 min Pompa CO 45 stopni zawór na 2 Węgiel - pomożecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts