powerlifter 31.10.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Witam, przeprowadzilem sie ostatnio do mieszkania wyposazonego w powyzszy cud techniki i jako ze sezon grzewczy rozpoczety wypadaloby rozgryzc o co chodzi. Mianowicie na programatorze (MR-6) nie jest wybrany zaden tryb ogrzewania, ani ogrzewania wody, a po odkreceniu kaloryfera na 5-czke eksplozja milego ciepla. Kaloryfer znowu na gwiazdke i po wybraniu dowolnego trybu grzewczego i temperatury wyzszej niz ta z czujnika nastepuje "pykniecie" silownika, pokazanie sie strzalki sygnalizujacej ogrzewanie i nic wiecej. Dodatkowo 'grill' w lazience nie grzeje w zadnym ukladzie, ale tutaj doczytalem ze jako ze jest wyzej wypadaloby odpowietrzyc? Najbardziej nie moge ogarnac dlaczego kaloryfery grzeja nawet bez wlaczonej logotermy? Z instrukcji wynikaloby ze silownik powinien odciac doplyw, czy moze cos mi umyka? Wszystkie zawory (7) na panelu termy sa otwarte. Jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powerlifter 05.11.2014 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 odswiezajac nieco temat to dodam jeszcze jedna zagadke, logoterma wylaczona calkowicie przez 3 dni, ciepla woda nadal plynie, a po odkreceniu dowolnego kaloryfera nadal grzeja jak szalone, dodatkowo w 'duzym' pokoju' w okolicy ustawienia 3-4 kaloryfer zaczyna 'dudnic'. Zakladam ze problem moze tkwic w zaworach na panelu termy, ale nie bardzo widze co wypadaloby zamknac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 05.11.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) A to cudo to do grzejników a nie przypadkiem wymiennik do c.w.u ? Edytowane 5 Listopada 2014 przez funky_koval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powerlifter 06.11.2014 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 http://www.meibes.pl/system/photos/files/000/010/099/original/Saturn.JPG?1412337020 zarowno do cwu jak i grzejnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 07.11.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witam, przeprowadzilem sie ostatnio do mieszkania wyposazonego w powyzszy cud techniki i jako ze sezon grzewczy rozpoczety wypadaloby rozgryzc o co chodzi. Mianowicie na programatorze (MR-6) nie jest wybrany zaden tryb ogrzewania, ani ogrzewania wody, a po odkreceniu kaloryfera na 5-czke eksplozja milego ciepla. Kaloryfer znowu na gwiazdke i po wybraniu dowolnego trybu grzewczego i temperatury wyzszej niz ta z czujnika nastepuje "pykniecie" silownika, pokazanie sie strzalki sygnalizujacej ogrzewanie i nic wiecej. Dodatkowo 'grill' w lazience nie grzeje w zadnym ukladzie, ale tutaj doczytalem ze jako ze jest wyzej wypadaloby odpowietrzyc? Najbardziej nie moge ogarnac dlaczego kaloryfery grzeja nawet bez wlaczonej logotermy? Z instrukcji wynikaloby ze silownik powinien odciac doplyw, czy moze cos mi umyka? Wszystkie zawory (7) na panelu termy sa otwarte. Jakies pomysly? Witam Kolegę żeby sterować programatorem MR-6 trzeba podłączyć siłownik zaworu do programatora i zamontować go zamiast białej nakrętki w górnej prawej części logotermy.. Podłączenie siłownika we wskazanym miejscu spowoduje włączanie i wyłączanie grzania pomieszczenia w zależności od programu czasowego na MR-6. Wyłączenie ogrzewania następuje po zakręceniu kranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 09.12.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Dzień dobry szukam pomocy gdzie się tylko da,posiadam węzeł cieplny MEIBES MEIHW2PD26/50 i nie wiem jak mam go ustawić żeby nie płacić takich sum jak do tej pory płacę za faktury ogrzewanie i ciepłą wodę (1300 zł za m-ąc ) Dzwonię gdzie się tylko da ale odsyłają mnie zawsze gdzie indziej a servisanci mają mnie w przysłowiowej czarnej …..bo to jest na gwarancji i ich nie obchodzi ile ja za to płacę a 1GJ=70zł , na miesiąc wychodzi mi 20GJ plus abonament. Jeżeli mógłby mi ktoś pomóc to bardzo proszę o pomoc!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts