pecet0 01.11.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Witam wszystkich kolegów oraz koleżanki na tym forum. Mam w planach budowę domu energooszczędnego, projekt już zakupiłem jednak pierwotnie była w nim wentylacja grawitacyjna. Po dogłębnym zapoznaniu się z informacjami na forum stwierdziłem że będę chciał mieć wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła. Jednak mam pytanie czy można rekuperator umieścić na strychu ponad poddaszem użytkowym.Strych ten nie będzie ogrzewany. Czy ze względu na takie miejsca rekuperatora spadnie jego sprawność odzysku ciepłego powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.11.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Ja mam w nieocieplonym garażu i nie widzę problemu.Pamiętaj tylko, że do reku trzeba mieć łatwy dostęp dla okresowej wymiany filtrów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts