Marta Marzena 02.11.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 witam, czy ktoś może w przybliżeniu pomóc mi wyliczyc koszt materiału na zrobienie fundamentów o wymiarach 3 na 4 metry. dobudówka będzie stała pomiędzy 3 ścianami nośnymi, generalnie musimy zrobić fundamenty ,podłogę i jedną sciane nośną która ma byc w wiekszości ze szkła. od czego zacząc?jak wyliczyć koszt materiału który ma byc zakupiony w polsce ? a może zamiast fundamentów coś innego? pomocy bo mój chłop sie nie zna i wszystko w moich rekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.11.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 W polsce zaczynamy od projektu, poźniej pozwolenie, kierownik budowy i zakupy potrzebnych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Marzena 02.11.2014 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 W polsce zaczynamy od projektu, poźniej pozwolenie, kierownik budowy i zakupy potrzebnych materiałów. tak to już wiem tutaj to samo, czyli póki nie bedę miała jakiegoś projektu to nie da sie wyliczyć kosztu materiału? bo chciałabym wiedziec czy jest sens wogóle sie brac za to czy np. bedzie to kosztowac za dużo, musze wiedziec ile kasy szykować, chociazby na sam materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.11.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 tak to już wiem tutaj to samo, czyli póki nie bedę miała jakiegoś projektu to nie da sie wyliczyć kosztu materiału? bo chciałabym wiedziec czy jest sens wogóle sie brac za to czy np. bedzie to kosztowac za dużo, musze wiedziec ile kasy szykować, chociazby na sam materiał. Moze nie tyle potrzbny jest projekt co konkretna koncpecja z wymiarami. Tak z czapy to przyjmij 2-3 tyś zł metr kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 02.11.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Lepiej brać bliżej 3 tys. zł za m2, niż potem się dziwić. To jest dobudówka, będzie przez to więcej prac, trochę się pokomplikuje, a zrobić byle jak i potem płacić za ogrzewanie chłodni, to nie sztuka. Znam trochę takich sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts