lotnick 02.11.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Cześć.Podpisałem już umowę o przyłączenie, w której zobowiązałem się do ustanowienia służebności przesyłu na rzecz "gazowni".Służebność dotyczy działki dojazdowej, której jestem współwłaścicielem. Przez tą działkę ma być poprowadzona nitka do mojej działki i sąsiada.PGNIG zażyczyło sobie szerokich, bezterminowych, nieodpłatnych praw m.in. możliwość dalszej rozbudowy. Nie zamierzam zablokować sobie ani sąsiadowi możliwości podłączenia, ale obawiam się takiego "bezwarunkowego okupowania".DZiałka jest 4m szeroka i 50m długa. W poprzek już biegnie niteczka (chyba bez umowy, bo ja takiej nie widziałem). Od tej nitki nas podłączą. Notariusz pewnie podbije to co mu się podsunie i raczej nie doradzi. Co powinniśmy (ja i sąsiad) umieścić w takim piśmie aby nie wpakować się w problemy. Na razie gazownia wymaga, aby praktycznie miała prawo do wszystkiego na tej działce. Jak nam kiedyś zafundują roczny remont to się do domu nie dostanę. Jak wygląda przywrócenie pierwotnego stanu drogi dojazdowej po przeprowadzonych pracach? Czy mogę utwardzić drogę?Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts