goclik 02.11.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy bezpośrednio na folie izolacyjną aluminiową ( taką jak tu http://folnet.pl/towar/folia-aluminiowa-pod-ogrzewanie-podlogowe) można położyć klej do płytek ceramicznych czy trzeba zrobić wylewkę? Pytam bo robię elektryczne ogrzewanie podłogowe (na obecnie zrobionej wylewce) pod płytkami i chciałbym to jakoś zaizolować aby ciepło nie uciekało w dół. Niestety nie mogę zrobić wylewki gdyż za bardzo podniósł by mi się poziom i nie otworzyłbym okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.11.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Folia alu w takim miescu to placebo, ponieważ nici odbijania podczerwonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goclik 02.11.2014 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 To co zamontować aby sensownie izolowało ciepło a jednocześnie nie było grubsze niż 1 lub 2 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.11.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 EPS podłogowy / parking dach ... 100 kPa np .nie ma innej drogi, folia by dała efekt jeśli była by pustka powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goclik 02.11.2014 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 A mogę bezpośrednio na tej folii położyć klej do płytek ceramicznych? Jak już kupiłem tą folie to bym ją położył, zaszkodzić chyba nie zaszkodzi? Pod warunkiem oczywiście że klej mi złapie tą folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 02.11.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 A mogę bezpośrednio na tej folii położyć klej do płytek ceramicznych? Jak już kupiłem tą folie to bym ją położył, zaszkodzić chyba nie zaszkodzi? Pod warunkiem oczywiście że klej mi złapie tą folie Oddaj folię i nie kombinuj, bo będziesz musiał dwa razy robić. Folia tu w niczym nie pomoże a zaszkodzić może - spójność warstw. Posłuchaj kolegi z poprzedniego postu. Ja osobiście pokombinowałbym z wklejeniem EPS 200kPa, jako że sama spoina nie będzie na tyle sztywna aby utrzymać obciążenia użytkowe na brzegach czy rogach płytek. Pod spoinę dałbym dodatkowo siatkę z włókna szklanego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.11.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Pytanie było o aspekt termiczny, folia nie zadziała w takich warunkach, ale oczywiście nie zaszkodzi w niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goclik 02.11.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Foli kupiłem kilka metrów bo więcej nie potrzebowałem. Niestety nie mogę dać żadnego EPS bo podniosło by mi to poziom podłogi i meble blokowałyby mi otwieranie okna (remont prowadzę w gotowym domu, z wylewkami itd.). Zastosuje się do rad i zrezygnuje z folii a zamiast tego dam siatkę z włókna szklanego. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts