Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja CO

massdrol

Recommended Posts

Ostrzeżenie już było i kolega je przeczytał więc nie ma co robić z następnego tematu bagna i dyskusji nad wyższością ............

Prosi o pomoc w konkretnym przypadku i takich oczekuje odpowiedzi.

Zapytam wprost. Masz w tym interes, żeby ludzie budowali tak idiotyczne systemy? To ja chcę mu pomóc, ty mu tylko zaszkodzisz :p

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zapytam wprost. Masz w tym interes, żeby ludzie budowali tak idiotyczne systemy? To ja chcę mu pomóc, ty mu tylko zaszkodzisz :p
Odpowiadam na jego pytanie, to co ja mam to nie jest idiotyczne tylko sprawdzone w działaniu i oszczędne.

Ty nie z jednego tematu zrobiłeś bagno i nie jeden ci zwracał uwagę a ty dalej swoje.

Szkoda klawiatury na ciebie bo i tak nie zrozumiesz.

Nie odpisuj.

Solarów teraz bym już nie zakładał, tylko instalacja fotowoltaiczna.

I do czego ją podepniesz? Do kotła 7kW i kominka z płaszczem? Czy może lepiej do PC, która pobiera niecałe 2kWh?

Policz sobie ile obie instalacje fotowoltaiczne by kosztowały!!!

Pakować paliwa stałe mając w perspektywie panele fotowoltaiczne w dzisiejszych czasach to kompletna głupota!

I do czego ją podepniesz? Do kotła 7kW i kominka z płaszczem? Czy może lepiej do PC, która pobiera niecałe 2kWh?

Policz sobie ile obie instalacje fotowoltaiczne by kosztowały!!!

Pakować paliwa stałe mając w perspektywie panele fotowoltaiczne w dzisiejszych czasach to kompletna głupota!

Jak bym ten dom wybudował to wiedział bym jak to zrobić i czym ogrzać, twojej rady i tak bym nie posłuchał. Pakuję tyle ile mogę i chcę i tam gdzie mogę i chcę. Kredytów na to nie biorę a za oszczędności to ..... sobie wylicz.

Koniec dyskusji.

Czy to tak trudne po pojęcia klient chce ,i tak ma być on płaci i nie zawsze to ma sens,lecz takie jest życie .i wlasnie bedzie taka instalcja jaką chciał ,i jeden pan ,z forum pomoze mi w tym ,bo posiada niesamowitą wiedzę ,tez uważa ze to bez sensu ,ale trzeba zrobić to trzeba a nie płacze jak baba ,bo to nie jego inwestycja i jego pieniądz .

Czy to tak trudne po pojęcia klient chce ,i tak ma być on płaci i nie zawsze to ma sens,lecz takie jest życie .i wlasnie bedzie taka instalcja jaką chciał ,i jeden pan ,z forum pomoze mi w tym ,bo posiada niesamowitą wiedzę ,tez uważa ze to bez sensu ,ale trzeba zrobić to trzeba a nie płacze jak baba ,bo to nie jego inwestycja i jego pieniądz .

nie ważne że do dupy, ważne żeby kase wyciągnąć, pojęcia o robocie nie masz ale frajera znalazłeś

gratuluje uczciwości

chciałem rade i jej dostałem ,a twoje zdanie mam gdzieś ,i nie jestem pajacem ,zeby siedziec na tym forum i pisac czy to ma sens czy nie czy frajera zlalzlem czy ,nie ,chcialem taki schemat i tyle,ale ze nie rozumiesz czy nie rozumiecie ,to napiszcze prywatna ,mozemy sie spotkac i wyjascic to.

już jeden pajac chciał się spotkac, podobno do Poznania przyjeżdża i od roku sie nie odezwał.

jestes zwyklym oszustem i tyle, brzydzę się takimi ludzmi którzy wykorzystują niewiedzę innych żeby z nich wyciągnąc kasę

nie masz odrobiny honoru?

PS teraz wiemy czemu nie chciałeś nic zmienić naciągaczu

PS i jeszcze mamy odwalić za Ciebie robotę

Edytowane przez BrodowskiG

oby nie zrobil tak jak na schemacie, bo z tego co zerknąłem to brakuje tam ukladu schładania żeby dac w układzie zamkniętym o ile w ogóle dawać kominek w układzie zamkniętym, a na drugim rysunku to już w ogóle nie będzie wiedział gdzie co zamontować
Jeżeli piszesz o moim szkicu to nie ma na nim wszystkiego, zresztą napisałem
... jak na uproszczonym szkicu ....
A kominek u mnie jest w otwartym co widać na tym szkicu.