Liwko 03.11.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Ostrzeżenie już było i kolega je przeczytał więc nie ma co robić z następnego tematu bagna i dyskusji nad wyższością ............ Prosi o pomoc w konkretnym przypadku i takich oczekuje odpowiedzi. Zapytam wprost. Masz w tym interes, żeby ludzie budowali tak idiotyczne systemy? To ja chcę mu pomóc, ty mu tylko zaszkodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 03.11.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Zapytam wprost. Masz w tym interes, żeby ludzie budowali tak idiotyczne systemy? To ja chcę mu pomóc, ty mu tylko zaszkodzisz Odpowiadam na jego pytanie, to co ja mam to nie jest idiotyczne tylko sprawdzone w działaniu i oszczędne. Ty nie z jednego tematu zrobiłeś bagno i nie jeden ci zwracał uwagę a ty dalej swoje. Szkoda klawiatury na ciebie bo i tak nie zrozumiesz. Nie odpisuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.11.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Odpowiadam na jego pytanie, to co ja mam to nie jest idiotyczne tylko sprawdzone w działaniu i oszczędne. Przypomnisz jaki masz metraż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 03.11.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 #12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.11.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 A wiesz jaki buduje massdrol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.11.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Solarów teraz bym już nie zakładał, tylko instalacja fotowoltaiczna. I do czego ją podepniesz? Do kotła 7kW i kominka z płaszczem? Czy może lepiej do PC, która pobiera niecałe 2kWh? Policz sobie ile obie instalacje fotowoltaiczne by kosztowały!!! Pakować paliwa stałe mając w perspektywie panele fotowoltaiczne w dzisiejszych czasach to kompletna głupota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 03.11.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 I do czego ją podepniesz? Do kotła 7kW i kominka z płaszczem? Czy może lepiej do PC, która pobiera niecałe 2kWh? Policz sobie ile obie instalacje fotowoltaiczne by kosztowały!!! Pakować paliwa stałe mając w perspektywie panele fotowoltaiczne w dzisiejszych czasach to kompletna głupota!Jak bym ten dom wybudował to wiedział bym jak to zrobić i czym ogrzać, twojej rady i tak bym nie posłuchał. Pakuję tyle ile mogę i chcę i tam gdzie mogę i chcę. Kredytów na to nie biorę a za oszczędności to ..... sobie wylicz. Koniec dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.11.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Czyli sam nie widzisz sensu! To po co chcesz pomóc budować ten bezsensowny system? Olej gościa bo nie wie co czyni, albo przekonaj by nie szedł tą drogą! Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 04.11.2014 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 moje pytanie brzmi czy da się to w pełni zautomatyzować ,by nie było zakłóceń . bez problemu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?74235-Jak-quot-to-quot-si%C4%99-robi-czyli-bufor-ciep%C5%82a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massdrol 04.11.2014 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Prosiłbym o zamknięcie tematu, gdyż posiadam słabe nerwy ,i niektórych opinie nic nie wnoszą ,tylko mnie denerwują .dziękuje z góry i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.11.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 oj biedactwobylo trzeba wytłumaczyć sens dublowania ogrzewania stałopalnego i po co podpinać kolektory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massdrol 04.11.2014 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Czy to tak trudne po pojęcia klient chce ,i tak ma być on płaci i nie zawsze to ma sens,lecz takie jest życie .i wlasnie bedzie taka instalcja jaką chciał ,i jeden pan ,z forum pomoze mi w tym ,bo posiada niesamowitą wiedzę ,tez uważa ze to bez sensu ,ale trzeba zrobić to trzeba a nie płacze jak baba ,bo to nie jego inwestycja i jego pieniądz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.11.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 No cóż, na głupotę czasami faktycznie nie ma rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.11.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Czy to tak trudne po pojęcia klient chce ,i tak ma być on płaci i nie zawsze to ma sens,lecz takie jest życie .i wlasnie bedzie taka instalcja jaką chciał ,i jeden pan ,z forum pomoze mi w tym ,bo posiada niesamowitą wiedzę ,tez uważa ze to bez sensu ,ale trzeba zrobić to trzeba a nie płacze jak baba ,bo to nie jego inwestycja i jego pieniądz . nie ważne że do dupy, ważne żeby kase wyciągnąć, pojęcia o robocie nie masz ale frajera znalazłeś gratuluje uczciwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massdrol 04.11.2014 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 chciałem rade i jej dostałem ,a twoje zdanie mam gdzieś ,i nie jestem pajacem ,zeby siedziec na tym forum i pisac czy to ma sens czy nie czy frajera zlalzlem czy ,nie ,chcialem taki schemat i tyle,ale ze nie rozumiesz czy nie rozumiecie ,to napiszcze prywatna ,mozemy sie spotkac i wyjascic to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.11.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 (edytowane) już jeden pajac chciał się spotkac, podobno do Poznania przyjeżdża i od roku sie nie odezwał.jestes zwyklym oszustem i tyle, brzydzę się takimi ludzmi którzy wykorzystują niewiedzę innych żeby z nich wyciągnąc kasęnie masz odrobiny honoru? PS teraz wiemy czemu nie chciałeś nic zmienić naciągaczuPS i jeszcze mamy odwalić za Ciebie robotę Edytowane 4 Listopada 2014 przez BrodowskiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.11.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Czyli zwyczajnie szukałeś na tym forum głupka, który odwali za ciebie robotę. I widać znalazłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.11.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 oby nie zrobil tak jak na schemacie, bo z tego co zerknąłem to brakuje tam ukladu schładania żeby dac w układzie zamkniętym o ile w ogóle dawać kominek w układzie zamkniętym, a na drugim rysunku to już w ogóle nie będzie wiedział gdzie co zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 04.11.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 oby nie zrobil tak jak na schemacie, bo z tego co zerknąłem to brakuje tam ukladu schładania żeby dac w układzie zamkniętym o ile w ogóle dawać kominek w układzie zamkniętym, a na drugim rysunku to już w ogóle nie będzie wiedział gdzie co zamontowaćJeżeli piszesz o moim szkicu to nie ma na nim wszystkiego, zresztą napisałem ... jak na uproszczonym szkicu .... A kominek u mnie jest w otwartym co widać na tym szkicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 04.11.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 mialem na myśli wcześniejsze szkice ale dobrze że napisałes że na Twoim też wszystkiego nie ma, mam nadziej że sobie odpusci i nikomu nie narobi problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts