xxxVIPxxx 02.11.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Witam Mam pewien problem. Jak równo wytynkować wnęki okienne ? Chciałbym je wytynkować tynkiem gipsowym (resztę mam cem.-wap.) z uwagi na to że nie trzeba go rzucać, nie odpada przy narzucaniu i łatwiej go obrabiać. Narożniki przy oknach mam tylko jaki patent zastosować żeby było równo ? Wszędzie gdzie patrzę wszyscy tynkują od ręki... Może jest na to jakiś patent żeby mieć idealne 90stopni i równiutką powierzchnię ? Jeżeli trzeba zrobić to od ręki to czeka mnie trochę ćwiczeń Staram się robić jak najdokładniej więc stąd to może i głupie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 03.11.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Naklej równo listwy dystansujące na okna, przygotuj poziomicę, kątownik i heja, od ręki. Nałóż grubo i ściągaj, aż będzie równo. Ja tak robiłem - mi się podoba, nikt nie zauważył, żeby było źle, więc na pewno i Tobie dobrze wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 03.11.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Witam,Zgadzam się tym co napisał Jarszcz. Tylko, że nie dawałbym tynku gipsowego na zewnątrz, bo bardzo chłonie wilgoć i będą wykwity. Wyłącznie tynki zewnętrzne i najlepiej cementowo-wapienne, tak jak jest na pozostałej części domu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxxVIPxxx 03.11.2014 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Tak właśnie myślałem.... zastanawiałem się żeby jako dystans dać sobie listewkę do murowania klinkieru lub normalne listwy tynkarskie jakie wcześniej używałem Jednak dobrze myślałem że najwygodniej coś sobie dać Bo jak oglądałem filmy różne o tynkowaniu większość leci od ręki... ciekawe czy uzyskują równe 90 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts