Kroitz 03.01.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 To weź pod uwagę kocioł Red Compact, sprawdzona konstrukcja, wygodniejszy w użytkowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek123 04.01.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 nie ukrywam ze cena tez gra role, ale informacji jest juz wiecej na temat tego pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibiak 04.01.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam. Piec idealnie nadaje się do małych pomieszczeń . Co do spalania to podpowiem ,że spali więcej peletu jak ekogroszku ale za to jest czyściej mniej popiołu i nie ma problemu z nagarem na palniku w przypadku ekogroszku czy też częstym czysczeniem pieca i komina . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 04.01.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Ale jest problem z nagarem na palniku od złej jakości peletu i tego nie przeskoczysz. Po prostu należy używać dobrego peletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek123 05.01.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 ciekawe własnie jaka to różnica wychodzi w ilosci pomiedzy pelletem a groszkiem. Zibiak a Ty zadowolony jestes ze swojego pieca?. Narazie to i pogoda jest łaskawa tak wiec trudno stwierdzić jak bedzie sobie radził w duże mrozy. Chyba trzeba pojechać do Lechmy i dowiedzieć sie wiecej, tylko czy tam powiedzą coś konkretnego ???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonBud 08.01.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Posiada podajnik ślimakowy. Kocioł pracuje bardzo cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonBud 08.01.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 1. A jaki jest kod do ekranu serwisowego.2. Mam kłopoty z sterowaniem piecem sterownikiem pokojowym, P mruga ale piec nie reaguje na polecenia sterownika wygaszanie i rozpalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
112 08.01.2015 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Witam. Wejdź do Menu instalatora potem w Regulator pokojowy i zobacz co masz tam zaznaczone. Ja mam regulator defro ale zaznaczone Regulator standart bo inaczej nie dzialało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibiak 09.01.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Witam. Był mróz kilka dni i nocy poniżej 10 stopni. spalanie wzrosło o kilka kilo na dobę .Piec pracuje dłużej ale dogrzewa. Znajomy posiada piec na ekogroszek ,praktycznie w kotłowni ten sam bałągan co z węglem tyle tylko ,że zasypuje podajnik z worka a nie z wiadra jak to bywa z węglem. Piec cały obrośnięty sadzą palnik z nagaru czyści za pomocą młotka i przecinaka, jest też sporo popiołu. Jednak koszty spalania są nieco mniejsze jak peletem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
112 26.01.2015 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam. Miałem pierwszy problem z piecem, okazało się że w rurze podłączeniowej pieca powinna być zainstalowana wyczystka, ponieważ na pierwszym kolanie 90' zbiera mi się popiół i zaczął blokować przepływ spalin, wentylator zaczął dmuchać bardzo słabo i piec nie mógł dojść do temperatury zadanej, nie dogrzewał domu. Zadzwoniłem do producenta, dostałem nr do serwisanta (inny niż na ich stronie) facet bardzo konkretny, sprawdziliśmy telefoniczne ustawienia i wyszło że niedrożna jest ta rura. Rozebrałem, wyczyściłem i jest ok.Spalanie peletu: w grudniu- około 680 kg,w 26 dni stycznia - około 600 kg wychodzi 22-23 kg dziennie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 27.01.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Popioł w przewodzie kominowym po 1,5 tonie peletu to coś nie tak. Nawet przy słabym pelecie i dużym ciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
112 04.02.2015 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam. Pelet mam słabej jakości a że powoli mi się kończy, kupiłem 60 kg innego i po spaleniu zawartości zasobnika okazało się że z nowego zostało o połowę mniej popiołu. Zmieniłem temperaturę zadaną pieca na 75' C oraz nadmuch na 100( sugestia serwisu) . Muszę również zainstalować regulator ciągu kominowego bo jak potężnie wiało to wentylator prawie nie pracował a na palniku się nieźle paliło . Po 5 miesiącach użytkowania i spaleniu 2,4 tony peletu mogę stwierdzić, że piec jest w porządku, ma swoje wady, jest wysoki, zasobniki na pelet i na popiół nie są za duże ale cena jaką zapłaciłem 7,5 tyś plus prostota i bezproblemowość palenia w tym piecu sprawia że mogę go polecić. I żeby nie było..... nie reklamuję i nie sprzedaję tych piecy!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibiak 07.02.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam . Od kilku tygodni palę w domu kominkiem ,Spalam około 10 -12 polan drzewa na dobę Dzięki temu spalanie peletu spadło do około 10 kg na dobę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.02.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 10 - 12 polan drewna na dobę... Czyli ile kg ? Spalanie peletu podajesz w kg a drewna w "polanach " ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
112 08.02.2015 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Bardzo odkrywcze rzeczy pisze zibiak, tylko po co? Jak się pali w kominku to spada zużycie peletu/ekogroszku/ gazu/prądu... tylko że ja nie chce mieć kotłowni w salonie i uważam że kominek powinien mieć przeznaczenie okazjonalnie a nie do ogrzewania domu więc proszę jak ktoś ma coś konkretnego to pisać inne "ciekawe" zachowujemy dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
112 07.04.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam. No to można uznać że sezon palenia się skończył. Spaliłem 3585 kg od 10 września do dzisiaj czyli do 7 kwietnia, przy tej pogodzie piec pracuje bardzo krótko, zużycie jest w tej chwili jakieś 10 kg na dobę i spada, temperatura w domu 21 - 22 stopnie, pelet od dwóch producentów lokalnych( 700-750zł/tona) . Z piecem zero problemu gorzej z peletem ostatnio kupiłem 90 kg i trafił się bardzo zły, robi się spiek i piec nie może się rozpalić, raz na dobę trzeba czyścić, w zimę byłby duży problem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 10.04.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 112 - jaki masz duży dom? Jak ocieplony? 8 miesięcy bez zimy i 3,5tony. Coś dużo (jeśli to mały dom...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanisław.k 10.04.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 112 - jaki masz duży dom? Jak ocieplony? 8 miesięcy bez zimy i 3,5tony. Coś dużo (jeśli to mały dom...) No nie powala to zużycie. Ja podobną ilość peletu zużywam na 184m2 Dokładnie podliczę dopiero na koniec kwietnia ale już wiem że będzie poniżej 4T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
112 10.04.2015 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Opis domu w pierwszym poście, sezon pierwszy więc na pewno trochę spaliłem więcej, na pewno sporo peletu idzie na ogrzanie cwu bo mam duże jej zużycie, dom jest dość nieregularny, są trzy balkony więc mam dużo strat, jak dla mnie zużycie 3,6 tony za 2600zł mieści się w normie. Wyliczone było 3-4 tony na sezon więc mnie to nie zaskoczyło. Kilka rzeczy musze poprawić np: zainstalować RCK a poza tym jestem jeden sezon mądrzejszy i myślę że drugi będzie lepszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanisław.k 10.04.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Każdy ma CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts