112 18.10.2016 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Witam No to rozpoczynam następny sezon... w lipcu kupiłem 3 tony pelletu od lokalnego dostawcy piec został przeze mnie porządnie wyczyszczony, mam dwa kolana 90' na podłączeniu do komina i było tam sporo popiołu, pękła mi izolacja drzwi pieca ale na razie jej nie wymieniam.... przełączam piec tylko na ogrzewanie domu jak ide spać, rano ma ciepłą wodę i jak wracam z pracy dopiero włączam grzanie wody idzie w ten sposób sporo mniej pelletu, sterownik mógłby mieć w ustawieniach taką opcję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garopan 05.03.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 witam uzytkuje piec dwa lata chcetnych zapraszam do telefonu 602877409 jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 22.10.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Napisz coś o instalacji czy masz w układzie zamkniętym widzę że masz sprzęgło? Ile masz pomp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek 73 25.10.2017 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 (edytowane) Ja kupiłem piec Lechma PL-350 i jestem mega zadowolony jak masz pytania to dzwoń 605295273 Edytowane 26 Października 2017 przez Krzysiek 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em 156 07.11.2017 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam Pana Dziękuje za te informacje które znalazłem poszukując informacji na temat tego pieca. Jest 2017 rok i jestem w trakcie budowy domu prawie pasywnego 140 m plus piwnica dom to taki mój eksperyment ale o tym dużo by opowiadać, chcę zainstalować taki Polski piec Lechma 350. Po tych kilku latach czy poleca go Pan w dalszym ciągu? Musze sie jeszcze zapytać o rekuperator Bartosz który ma Pan zainstalowany jak działa czy nie ma problemów. POZDRAWIAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
112 19.11.2017 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Witam Pana Dziękuje za te informacje które znalazłem poszukując informacji na temat tego pieca. Jest 2017 rok i jestem w trakcie budowy domu prawie pasywnego 140 m plus piwnica dom to taki mój eksperyment ale o tym dużo by opowiadać, chcę zainstalować taki Polski piec Lechma 350. Po tych kilku latach czy poleca go Pan w dalszym ciągu? Musze sie jeszcze zapytać o rekuperator Bartosz który ma Pan zainstalowany jak działa czy nie ma problemów. POZDRAWIAM SERDECZNIE Witam. Piec polecam dalej, trzeba czyścić raz tydzień, w tamtym roku w grudniu padł mi sterownik, musiałem wymienić..... ale polecam tylko ceny pelletu coś niepokojąco wysokie... co do rekuperatora bartosz to działa bez problemu, zmieniam filtry dwa razy do roku, z odczuwalnych plusów to zawsze świeże powietrze, jest to odczuwalne, fajnie się śpi, brak komarów w lato bo nie otwierasz okien. W tej chwili mam takie temperatury: -23,1 temperatura w domu na sterowniku rekuperatora, faktyczna w domu 22,1 -8,0 powietrze z zewnątrz -23,3 powietrze wyciągane z domu -21,0 powietrze po przejściu przez rekuperator w tej chwili pracuje piec, regulator pokojowy ustawiony na 23,4 histereza 0,8. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.11.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Pellet to paliwo przetworzone , wybór takiego paliwa zawsze wiąże się z zależnością od możliwości nagłej zmiany cen u dostawców . Drewno do kominka czy pieca możesz kupić z wielu źródeł , co daje szansę na znalezienie w lepszej cenie , natomiast pellet z fabryki to jak .... olej opałowy lub gaz z butli... Kiedyś butle z gazem to był hit ..i było tanio... było... Jest wygoda jest ryzyko .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz6 26.12.2017 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Witam No to rozpoczynam następny sezon... w lipcu kupiłem 3 tony pelletu od lokalnego dostawcy piec został przeze mnie porządnie wyczyszczony, mam dwa kolana 90' na podłączeniu do komina i było tam sporo popiołu, pękła mi izolacja drzwi pieca ale na razie jej nie wymieniam.... przełączam piec tylko na ogrzewanie domu jak ide spać, rano ma ciepłą wodę i jak wracam z pracy dopiero włączam grzanie wody idzie w ten sposób sporo mniej pelletu, sterownik mógłby mieć w ustawieniach taką opcję.... Można namiary na pellet na priva? Jak z jakością i ceną? Ciężko trafić w rozsądnej cenie coś normalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooldude 02.03.2018 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Odkopię trochę temat, ponieważ zaciekawiły mnie wypowiedzi użytkowników... Piec działa u mnie od połowy grudnia 2017r. i fascynują mnie opisy, że czyścicie piec raz na tydzień - o zgrozo nawet dwa... Zimą?! Przy obecnych mrozach dwa dni i cały zasobnik znika.Po spaleniu całego zasobnika piec jest zapopielony "po kokardę" - koszyk na popiół powinien być zdecydowanie większy... Powoduje to, że po otwarciu drzwiczek wysypuje się na podłogę i prawdę powiedziawszy bez odkurzacza kominkowego nie wyobrażam sobie nawet zwykłego wyjęcia koszyka. Zauważyłem, że dużo popiołu zbiera się w miejscu gdzie znajduje się szuflada (po jej wyciągnięciu). Jest tego niepokojąco dużo i w przyszłości może powodować zapychanie przewodów kominowych - czyszczenie co 60-70kg jest nieuniknione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts