coulignon 25.11.2016 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 jeszcze chwila - miałem dzisiaj wielki audyt produkcji potencjalnego klienta. Dzisiaj umieram ale jutro odpiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza76 25.11.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Jasne. Mózg zapewne wyprany po takiej "wizycie", ale... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 07.02.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Witam. Masz w ofercie coś na pęknięcia, rysy skurczowe tynku cw? Jakiś grunt wypełniający z włóknem czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.02.2017 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Nie mam nic takiego. Wykonawcy takie miejsca naprawiają fizeliną czyli tapetą z włókna szklanego. jeśli rys jest dużo na całej powierzchni a nie są one wielkie to można się pokusić o farbę mostkującą rysy np taką: http://www.kreisel.pl/var/fixitgruppe/storage/ilcatalogue/files/pdf/PLPL/Karta_techniczna_FARBA_NA_RYSY_007_DC0035807.PDF lub mozna użyć płynnej foli - efekt będzie podobny. To jako podkład , potem farba docelowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 07.02.2017 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Mówisz o takiej folii w płynie jak się maluje np w łazience? Potem grunt i farba się tego trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2017 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) Fizelinę kupuje się w rolce. Mam ja w kilku miejscach. Jest ok http://www.foliowe.com/wp-content/uploads/flizeliny.jpg Edytowane 8 Lutego 2017 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 08.02.2017 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Mówisz o takiej folii w płynie jak się maluje np w łazience? Potem grunt i farba się tego trzyma? Grunt--->płynna folia---> farba. Ten układ wymaga wykonania prób bo są różne płynne folie na rynku. Więc lepiej użyć produktu bardziej do tego przeznaczonego czyli farby. Powiem szczerze że jeśli miałbym wybierać sposób naprawy to wybrałbym fizelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 08.02.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Z tego co mi na forum pisali nie da się naprawić rys, pęknięć na tynku cw. Z tego co rozumiem trzeba dać flizelinie i nałożyć na nią warstwę szpachli? Więc trzeba całe ściany robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jeżeli masz tynk cw tylko i nie ma na nim gładzi to faktycznie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 08.02.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Niestety tak, bo jest na nim fainputz, ten tynk ciekowarstwowy i ściany są jak po gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 08.02.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 No od początku Ci to mówiliśmy. Po prostu robiąc takie tynki albo szpachlujemy albo godzimy się że każda wyprawka będzie widoczna. Wiem że część wykonawców Ci powie że będą już "pomalowane" a część z klientów chce w to wierzyć. Przykład klient dzwoni do dwóch wykonawców i pyta czy robi tynki c-w pod malowanie. Jeden odpowiada tak że jego są takie gładkie że nic nie trzeba już robić a drugi powie że owszem są gładkie ale i tak trzeba robić zawsze jakieś wyprawki a to już będzie widać. I zgadnijcie który dostanie zlecenie? Ten pierwszy bo on robi "lepiej"Tylko że jak wprawi parapet, jak zrobi sufit podwieszany, jak zarysuje ścianę przy każdej innej możliwej pracy to zostanie z tym sam i nagle się okaże że nie jest tak kolorowo jak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 08.02.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Tylko co to wnosi do tematu w moim przypadku? Ja już tynki mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 08.02.2017 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 obejrzałem zdjęcia - fizelina i szpachlowanie na gładko. Technologii dokładnie nie znam - dobry wykonawca będzie wiedział co i jak. Mam podobny problem w domu. Pojawiło się kilka rys na tynku CW (skurczowe, coś tam pod oknem pękło etc) i naprawy punktowe nie są mozliwe. Teraz czeka mnie szpachlowanie po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 08.02.2017 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Tylko co to wnosi do tematu w moim przypadku? Ja już tynki mam. Wnosi to że albo robisz wyprawki punktowe i godzisz się na to że gorzej wygląda albo szpachlujesz całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2017 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Nawet podejrzewam kto to będzie robił obejrzałem zdjęcia - fizelina i szpachlowanie na gładko. Technologii dokładnie nie znam - dobry wykonawca będzie wiedział co i jak. Mam podobny problem w domu. Pojawiło się kilka rys na tynku CW (skurczowe, coś tam pod oknem pękło etc) i naprawy punktowe nie są mozliwe. Teraz czeka mnie szpachlowanie po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 08.02.2017 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 No właśnie robił pokój w którym kiedyś było laboratorium. Ma Pani Domu nie zgadza się na żadnego innego fachowca w domu. Ma być Romkon i tylko on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Całkowicie ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 08.02.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 obejrzałem zdjęcia - fizelina i szpachlowanie na gładko. Technologii dokładnie nie znam - dobry wykonawca będzie wiedział co i jak. Mam podobny problem w domu. Pojawiło się kilka rys na tynku CW (skurczowe, coś tam pod oknem pękło etc) i naprawy punktowe nie są mozliwe. Teraz czeka mnie szpachlowanie po całości. Spróbuję jedno pomieszczenie pomalować gruntem fillprimer, jak narazie dwie rysy po kilku miesiącach zakryl i nie ma pęknięć. Może się uda... Chciałbym uniknąć dodatkowych kosztów. Fizelina na rysy i szpachlowanie na całe ściany. Tylko czym? Na tynk cw szpachla gipsowa czy jest jakaś cw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 08.02.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Spróbuję jedno pomieszczenie pomalować gruntem fillprimer, jak narazie dwie rysy po kilku miesiącach zakryl i nie ma pęknięć. Może się uda... Chciałbym uniknąć dodatkowych kosztów. Fizelina na rysy i szpachlowanie na całe ściany. Tylko czym? Na tynk cw szpachla gipsowa czy jest jakaś cw? Hmm też mam sporo takich rys skurczowych na rynku cw (baumit maszymaszynowy) Ale cały czas myślałem że farba gruntujaca + nawierzchniowa to wszystko zamaskuje. Na weekendzie zaczynam gruntowanie beckers Primer. Zobaczę jak wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 08.02.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jeśli zagruntujesz to nie ma znaczenia czym szpachlujesz czy gładzią gipsową , czy twardym gipsem szpachlowym, gładzią c-w, polimerowa czy wapienną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts