Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chemia budowlana prosto od producenta!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 278
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zona mówi, że tylko krowa nie zmienia poglądów. A ponieważ ... to... gładź szpachlowa ;)

a te gladzie to ewbuxxxo bedzie robil? a to ja sie z master-mas na te gladzie tez moze wkrece jako dostawca materialu na kupulki :)

Czyli lipa... roboty nima... :D

Fighter masz może w ofercie Semina ETS2? Cholerstwo ciężko dostępne....

niestety. Kenpol na Bartyckiej 24 bedzie mial (za pawilonami wszystkimi w strone Siekierek) a jak nie maja od reki to Ci sprowadza bo Semina za mojej kadencji mieli :)

Ok. Fighter. Dziękuję. w liroyu też mają... czasem problemem jest dojazd do Wawy. A na alledrogo nikt nie wystawia.

To nie ma problemu :) po ile chcesz to Ty kupowac. Moge Ci to kurierem obsluzyc :)

Cennik wysylki mojego kuriera:

http://astrobud.pl/pl/i/Dostawa-i-platnosci/4

Panie Coulignon. Jest zapotrzebowanie na farbę gruntującą - specjalistyczną do tynków cem-wap. Farba taka powinna być grubowarstwowa czyli dobrze zamulać nierówności ściany. Coś a'la szpachlówka nakładana wałkiem ale by wałek nie robił swojej struktury na ścianie czyli by ta "masa" się dobrze rozpływała. Tak działały dawne farby kredowe tzw. klejówki. Może do Forste dosypać kredy malarskiej? ;) Taka farba jako podkładowa nie musi być rewelacyjnie biała. Wydajność może być nawet 4m2/l byleby coś więcej zostało na ścianie. Co Pan na to Panie Colignon?

myślałem o takiej farbie do dwóch aplikacji: jako podkład do łatania "podziurkowanych" tynków na elewacji i właśnie do równania ścian. Takich co na szpachlówkę jeszcze są za proste. Czy chciałbyś Drogi Romkonie zostać po raz kolejny Królikiem Doświadczalnym??:)

myślałem o takiej farbie do dwóch aplikacji: jako podkład do łatania "podziurkowanych" tynków na elewacji i właśnie do równania ścian. Takich co na szpachlówkę jeszcze są za proste. Czy chciałbyś Drogi Romkonie zostać po raz kolejny Królikiem Doświadczalnym??:)

ale z tymi podziurkowanymi to tak jako system naprawczy dla np. czesto przewijajacych sie tu dziurkowanych tynkow kreisla czy jako rozszerzenie oferty ? bo ja nie widze w moim przypadku mozliwosci ani sprzedazy ani aplikacji winnym przypadku niz "poreklamacyjne-odrzucone obiekty"

http://www.caparol.pl/produkty/farby-elewacyjne/produkty-do-naprawy-rys/do-drobnych-rys-powierzchniowych-i-rys-w-warstwie-tynku/fibrosil.html

tu juz masz takie rozwiazanie dla wnetrz, oraz:

http://www.caparol.pl/produkty/farby-elewacyjne/produkty-do-naprawy-rys/do-rys-fugowych/cap-elast-phase-2.html

tak jako... podpowiedz :)

ALe to jest promil sprzedazy...

bardziej potrzebna by byla farba do malowania poziomych, obciazonych woda powierzchni na elewacjach, tynk mozaikowy .... etc

Teraz akurat już "po ptokach" bo mamy praktycznie wszystko wymalowane - został jeszcze tylko gabinet w stanie surowym. Ale jak się trafią znów tynki cem-wap do malowania to czemu nie?

...a co do takiej farby to znam przypadek że wykonawca rozmieszał gotową masę z wiaderka z farbą, dolał wody i taką masą - farbą malował. Efektu końcowego nie znam ale po pierwszym malowaniu trzeba przyznać że nie było źle.

Coulignon, czy ta Twoja farba jest bezpieczna dla zdrowia? Jestem chętny wymalować nią cały dom ale trochę niepokoi mnie, czy nie zawiera ona jakiś związków niebezpiecznych. Chodzi mi głównie o zdrowie moich dzieci, które będą mieszkać w domu. Ma jakiś atest higieniczny, czy cóś takiego? Albo przynajmniej napisz, bo Ty się na tym znasz, czy zawiera ona coś co na co dzień może szkodzić?

Jak ją od Ciebie kupić, bo nie lubię allegro. Czy mogę jakoś inaczej? Bezpośrednio od Ciebie? Na początek chodzi mi o 30 l. Może niewiele ale jak się przekonam wezmę więcej. Jak szybko dostawa?

Coulignon, czy ta Twoja farba jest bezpieczna dla zdrowia? Jestem chętny wymalować nią cały dom ale trochę niepokoi mnie, czy nie zawiera ona jakiś związków niebezpiecznych. Chodzi mi głównie o zdrowie moich dzieci, które będą mieszkać w domu. Ma jakiś atest higieniczny, czy cóś takiego? Albo przynajmniej napisz, bo Ty się na tym znasz, czy zawiera ona coś co na co dzień może szkodzić?

Jak ją od Ciebie kupić, bo nie lubię allegro. Czy mogę jakoś inaczej? Bezpośrednio od Ciebie? Na początek chodzi mi o 30 l. Może niewiele ale jak się przekonam wezmę więcej. Jak szybko dostawa?

Farba musi być bezpieczna - tu nie ma miejsca na "wolną amerykankę" Wszytkie surowce użyte są badane pod tym kątem. Farba nie zawiera lotnych związków organicznych - normy wprawdzie je dopuszczają ale ja twierdzę że w farbach wewnętrznych nie powinno ich być. Więc generalnie moja farba spełnia, pod tym względem, bardziej wyśrubowane kryteria niż zakłada norma.

Co do zamówień: poprosze o maila na adres [email protected] - ilość, adres dostawy, numer kontaktowy. Płatność za pobraniem lub przedpłata.

Krótko i w żołnierskich słowach potrzebuje 30l farby gruntującej na sufity z gk. Zgłaszam się również jako królik doświadczalny na farbę gruntującą która zasłoni delikatne rysy/pęknięcia na tynkach cem-wap. Gdzie ta aukcja na alledrogo?

EDIT: znalazłem aukcję. Farba zakupiona, niebawem podzielę się swoimi wrażeniami.

Edytowane przez CzarnyIwan

coulignon - sorki ze Ci sie tu wbijam, ale gdzie jak nie do znajomych z zaproszeniem na aukcje charytatywna?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235947-Tu-licytujemy-Aukcja-dla-Julki-i-Karoliny

Edytowane przez autorus
literówka

Złoty pierścionek z diamentem - fighter1983 - 1500zł.

Coś planujesz???

Taaaa zakochalem sie w farbach Chems i Pana Prezesa zamierzam poderwac :)

tak BTW do kieszeni mi nie zagladac tylko licytowac chlopaki :p