tabakawer 03.11.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Witam, Zaplanowałam sobie w salonie kominek trójszybowy. Ku mojemu zdziwieniu, nie mam zbyt wielkiego wyboru. Co gorsza wybór widzę tylko w tej najwyższej możliwej półce cenowej. Widzę tu na forum kilka osób mocno związanych z branżą. Być może doradzicie Państwo jakiś logiczny model? Albo nawet zechcecie sprzedać? Kominek raczej rekreacyjny, szer. max 85 cm, możliwie najpłytszy, ze zminimalizowaną tendencją do brudzenia szyby. Dom 160 m2, otwarta przestrzeń na parterze 55m2, rekuperacja. Woj. śląskie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.11.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Varia Ch linear 4S jest dość płytka. Co do wyboru...Ten rodzaj szyby zarezerwowany jest dla firm z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 (edytowane) Zapytam przewrotnie.Proponujesz mu kominek za 12000 zyla do domu,gdzie autor pisze Kominek raczej rekreacyjny, szer. max 85 cm, możliwie najpłytszy, ze zminimalizowaną tendencją do brudzenia szyby. Tyle kasy za okazjonalne palenie.???Ja poproszę jeszcze o wytłumaczenie zagadnienia trzech szyb o których pisze autor.Ten proponowany przez ciebie to ma gdzie te trzy szyby??,na przedniej szybie czy po bokach. Tu widzę trzy szyby np. http://okominkach.pl/wp-content/uploads/2012/08/MA-271-SL.png http://kominki-godzic.sklep2.pl/user/images/varia_ch%20linear.jpg To np ten??? Edytowane 4 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 04.11.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 (edytowane) Może trafi w Twój gust Romotop KV 6.6.3 C. 720x536.Nie jest niestety bezszprosowy. Edytowane 4 Listopada 2014 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.11.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Kominek trójstronny może mieć 3 szyby, lub jedną. Trzy szyby to kłopoty prędzej lub później. Varia CH ma jedną....a że taka gięta szyba kosztuje trzy razy drożej ? Cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ta Varia z foty niżej to ta co ją przywołałeś za 16000 zyla u margod. Jedno szybowa gięta bez szprosu.To o jaki pyta autor.Klejone trzyszybowe z ramkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 04.11.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam, Zaplanowałam sobie w salonie kominek trójszybowy. Ku mojemu zdziwieniu, nie mam zbyt wielkiego wyboru. Co gorsza wybór widzę tylko w tej najwyższej możliwej półce cenowej. Widzę tu na forum kilka osób mocno związanych z branżą. Być może doradzicie Państwo jakiś logiczny model? Albo nawet zechcecie sprzedać? Kominek raczej rekreacyjny, szer. max 85 cm, możliwie najpłytszy, ze zminimalizowaną tendencją do brudzenia szyby. Dom 160 m2, otwarta przestrzeń na parterze 55m2, rekuperacja. Woj. śląskie. Dziękuję Witaj, jak Cie stać to możesz się o Spartherma pokusić.. Jak chcesz bardzo zaoszczędzić to Piazzette. A jeśli chcesz mieć coś dobrego we w miarę rozsądnych piniondzach to wybierz MCZ lub BEF. od lewej: MCZ Forma T95 (ok 16800zł), Piazzetta MA 271 SL (15100zł), SPARTHERM Arte 3RL-80h-4S (22500zł), Bef trend V 8 C (17100zł) / ceny sugerowane detaliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 04.11.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 A może wystarczy narożny? Wtedy masz większy wybór i bardziej przystępne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myśliciel1719512194 04.11.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Tak SPATHERM Arte 3RL-80h-4S (22500zł) super wybór, ale cena troszkę odstrasza a może Hajdu Volcano 3PLH z tego co się orientuje cena połowę mniejsza. Co prawda ten Bef też mi się podoba i cenowo fajnie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.11.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Może trafi w Twój gust Romotop KV 6.6.3 C. 720x536. Nie jest niestety bezszprosowy. To raczej oferta dla chcących kupić tańszy wkład [ 1100 euro netto] za to z ciekawą komorą spalania gwarantująca dużą sprawność i czysta szybę . Wkłady z szybami trójstronnymi w dodatku giętymi muszą kosztować ponieważ koszt samego szkła jest powalający .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabakawer 04.11.2014 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi. Witaj, jak Cie stać to możesz się o Spartherma pokusić.. Jak chcesz bardzo zaoszczędzić to Piazzette. A jeśli chcesz mieć coś dobrego we w miarę rozsądnych piniondzach to wybierz MCZ lub BEF. [ATTACH=CONFIG]287340[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287341[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287342[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287343[/ATTACH] od lewej: MCZ Forma T95 (ok 16800zł), Piazzetta MA 271 SL (15100zł), SPARTHERM Arte 3RL-80h-4S (22500zł), Bef trend V 8 C (17100zł) / ceny sugerowane detaliczne Piękne te kominki. Problem w tym, że mam 85 cm na wkład i zależy mi, by kominek był płytki. Kominek jest zakończeniem ściany wchodzącej do salonu, będzie wyeksponowany z trzech stron, musi być trzyszybowy lub trójstronny, jak kto woli. Używany będzie rekreacyjnie, co nie znaczy że jakościowo ma być gorszy. Bardzo ważne dla mnie są walory estetyczne - będzie mnie cieszyć widok ognia, kominek musi pasować do mocno nowoczesnego wnętrza. Jeśli jednak będzie gorszej jakości, co za tym pewnie trochę idzie i szyba mu się będzie brudzić skończy się to tak, że nie będziemy go często używać. Myślałam, że wystarczy mi na wkład ok. 10000 tys, max 12000 ale to w porywach, a dochodzi jeszcze montaż. STAFFIERI AG - Swiss Oeko 3000 P 3 STAR - ten by mi pasował wymiarowo ale obawiam się, że z ceną może być gorzej. Macie Państwo jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.11.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 U jakiego dystrybutora w Polsce znalazłeś ta markę ? Tak się składa że wiem gdzie to produkują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 04.11.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 opinii nie ma... w Polsce dostępne od paru miesięcy... cenowo z tego co kojarzę zabójstwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myśliciel1719512194 05.11.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi. Piękne te kominki. Problem w tym, że mam 85 cm na wkład i zależy mi, by kominek był płytki. Kominek jest zakończeniem ściany wchodzącej do salonu, będzie wyeksponowany z trzech stron, musi być trzyszybowy lub trójstronny, jak kto woli. Używany będzie rekreacyjnie, co nie znaczy że jakościowo ma być gorszy. Bardzo ważne dla mnie są walory estetyczne - będzie mnie cieszyć widok ognia, kominek musi pasować do mocno nowoczesnego wnętrza. Jeśli jednak będzie gorszej jakości, co za tym pewnie trochę idzie i szyba mu się będzie brudzić skończy się to tak, że nie będziemy go często używać. Myślałam, że wystarczy mi na wkład ok. 10000 tys, max 12000 ale to w porywach, a dochodzi jeszcze montaż. STAFFIERI AG - Swiss Oeko 3000 P 3 STAR - ten by mi pasował wymiarowo ale obawiam się, że z ceną może być gorzej. Macie Państwo jakieś opinie? Wiesz co troszkę myślałem na Twoim problemem i zobacz co wymyśliłem. Porównaj sobie oba wkłady. Moim zdaniem za bardzo się nie różnią no oczywiście oprócz ceny:) Wkład STAFFIERI AG: http://www.cheminee-staffieri.ch/img/vykresy/P3star-v.jpg Wkład Hajduka: http://www.hajduk.com.pl/zalaczniki/Volcano%203PLh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) opinii nie ma... w Polsce dostępne od paru miesięcy... cenowo z tego co kojarzę zabójstwo.... Nie masz w swej ofercie wkładu tańszego?Nie wierzę.Już od dość długiego czasu noszę się z zamiarem wymiany wkładu polepszenia coś tam coś tam ale najbardziej zależy mi na tym by zaletą wkładu jeśli już stanie w salonie-kotłowni było jego długie podtrzymanie ciepła dobre wykorzystanie tego ciepła i możliwość współpracy z instalacją ,którą posiadam bez wielkiej rozpierduchy.Patrzę na prezentowane tu wkłady i zaczynam liczyć kasę,a tu moja Donna Cicia mówi ,że wcale nie takie drogie i myślała ,że jak się doda robociznę to znowu będzie wkład na lata.Normalnie szlag mnie trafia na te jej blond podejścia. Edytowane 5 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 05.11.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 wyjściowo cena zabija, ale stolica Maroka czyni je bardziej dostępnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 05.11.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Napisz coś o tym produkcie a nie tylko proponujesz RABAT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 05.11.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Napisz coś o tym produkcie a nie tylko proponujesz RABAT . o którym? o żaden nikt nie pyta... ja staram się nie narzucać komuś czegoś... do mnie zazwyczaj klienci zwracają się już po wybrany wcześniej produkt i akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabakawer 05.11.2014 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Pytam. O kominek trzyszybowy, bezszprosowy, szer. 85 cm, możliwie płytki, o dobrych parametrach i w określonej kwocie. Gdybym znalazła wymarzony model nie zakładałabym wątku na forum. Powoli pojawiają się faworyci ale lista jest cały czas otwarta:) Jak się zdecyduję to poinformuję na co i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Pojechała po bandzie Panowie Szlachta.,a wy nic.Kompromitacja branża.Taki prosty przypadek a tu porażka. eniu-Batura zróbcie coś z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts