janusz_21 06.11.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 "tabakawer" czy liczyłaś koszty - wkład + obudowa+ robocizna? Dobrego taniego wkładu nie znajdziesz dlatego Piotr dał taki przykład i możesz mi wierzyć zna się na tym. Ja nigdy nie wydałbym tak dużej kasy(12tys) na wkład tylko dla bajeru - duża szyba. Zrób kalkulację co będziesz miała w zamian? Mimo, że mam ładny piecyk to jakoś nie pamiętam żeby podziwiać płomienie ale przechodząc obok pysk mi się śmieje, bo oprócz tego że to ładne to jeszcze ekonomiczne(małe zużycie drewna), można się oprzeć i ogrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.11.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Pojechała po bandzie Panowie Szlachta.,a wy nic.Kompromitacja branża.Taki prosty przypadek a tu porażka. eniu-Batura zróbcie coś z tym. Piec szamotowy z szybą trójstronną podnoszoną do góry ... to dopiero jest wyzwanie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabakawer 06.11.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 "tabakawer" czy liczyłaś koszty - wkład + obudowa+ robocizna? Dobrego taniego wkładu nie znajdziesz dlatego Piotr dał taki przykład i możesz mi wierzyć zna się na tym. Ja nigdy nie wydałbym tak dużej kasy(12tys) na wkład tylko dla bajeru - duża szyba. Zrób kalkulację co będziesz miała w zamian? Mimo, że mam ładny piecyk to jakoś nie pamiętam żeby podziwiać płomienie ale przechodząc obok pysk mi się śmieje, bo oprócz tego że to ładne to jeszcze ekonomiczne(małe zużycie drewna), można się oprzeć i ogrzać. Zapewne jest to bardzo racjonalne podejście i wiele w nim prawdy. Ale.. Efekt wizualny jest u mnie dosyć ważny. Takie mam wspaniałe "zboczenie" zawodowe, które siłą rzeczy przekłada się na życie prywatne. Kominek jest zakończeniem ściany wchodzącej w salon, stoi w miejscu, gdzie szklenia są na przestrzał w pomieszczeniu więc widać go i z zewnątrz budynku. To element projektu, założony od samego początku. I nie jest to jedyna duża szyba w tym pomieszczeniu bez której na pewno można żyć Teraz jestem na etapie konfrontacji z rzeczywistością i portfelem, więc szukam w miarę rozsądnego, ale spełniającego ważne dla mnie kryteria, rozwiązania. A jak już urządzę ten dom, liczę na to,że znajdę czas na podziwianie płomieni:) Dokładam do zestawu odpowiadających wymiarowo jeszcze coś takiego, niestety nie wiem (jeszcze) jak cenowo: http://www.ruegg-cheminee.com/ww/pl/pub/produkty/fireplaces/pi.htm http://www.ruegg-cheminee.com/ww/pl/pub/produkty/fireplaces/piccolo.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.11.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Możesz nie sprawdzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 06.11.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Myślę, że dobrą proporcje jakości do ceny będzie miał MCZ Forma - 95. Forma T50 możesz obejrzeć naszym salonie w Czeladzi i przy okazji porównać do podobnych z najwyższej półki tj. Brunner lub Spartherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Możesz nie sprawdzać... U ciebie to 20 000 zylka to cie boli???Takiego samego nie masz w ofercie to i wiem w czym rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.11.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Ruegg to kosmos cenowy .. Temat w zasadzie nie do sprzedawania na naszym rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 08.11.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Witam,mcz forma t95 - 1026mm piazzetta ma 271 sl - 970mm bef trend v 8 c - 1030mm (szyba przednia 850mm)SPARTHERM Arte 3RL-80h-4S - 839mm Więc z tego co piszesz Spartherm ma wkład który spełnia Twoje wymagania podane szerokości całkowite wkładówPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabakawer 25.11.2014 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Informacyjnie: Wybrałam Hajduka Volcano 3pl.Jakość w stosunku do ceny wygląda obiecująco.Nie kupiłam jeszcze, do miesiąca zamówię, w styczniu- lutym zamontuję.Dziękuję za pomoc wszystkim forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts