coppi 04.11.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cześć, Sytuacja na początek wydawała się dramatyczna. Po półtora roku użytkowania zrobił się wyciek z rury kanalizacyjnej pod wylewką i gresem w kuchni. Rura kanalizacyjna z pralki:- 32mm, - 1.5m spadek ok. 45stopni, potem ok. 2 metry minimalnego spadku w wylewce (czyli prawie poziomo) i potem 2 kolanka do pionu - razem ok. 4metry do pionu- rura wykorzystywana tylko do pralki. Perspektywa skuwania płytek i demontowania zabudowy raczej jest mało przebojowa i zachęcająca do pracy, stąd pytanie na inny sposób naprawy. Ta rura jak pisałem jest tylko do pralki i może spróbować przepchać wąż przez ten odcinek. Jak pisałem po ok. 4 metrach mam dostęp do kolanka, które podłącza się do pionu. Tylko czy to się uda i ewentualnie jaką rurką/przewodem/wężem można próbować. Z tego co pamiętam to wąż od pralki tak na pewnie 50cm zamontowałem w głąb i szedł dość sprawnie. 4 metry to już nie tak łatwo, ale może np. "żmijką" przeciągnę jakiś sznur do zamocowania rurki i pomocy przy przeciągnięciu. Poradźcie coś. P.S. I skąd ten wyciek - pękają te rurki, czy jakaś nieszczelność na łączeniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 02.12.2014 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Podbiję. Podpowiecie coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.12.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 a po czym wiadomo że akurat ta rura przecieka skoro wszystko jest zasłonięte...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.12.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 4m rury spustowej od pralki średnicą 25mm powinno działać. Kwestia tylko użycia odpowiedniej rury, bo takiej standardowej gumowej nie przepchniesz. Można by spróbować z taką elastyczną karbowaną a'la peszel, ale nie kojarzę za bardzo, gdzie taką kupić. Może 1" wężem ogrodowym to zrobić? Dość miękki jest, przy obfitym smarowaniu płynem do mycia naczyń może by dało się go przeciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts