hugo_b 04.11.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam, mam nadzieje, ze ktos z Was bedzie w stanie mi pomoc.... problem... mam DUZY problem ... z cieplem w mieszkaniu problemem sa grzejniki a raczej cieplo, ktorego nie ma czy ktos z Forumowiczow moglby mi powiedziec co zrobic z takowym grzejnikiem by zaczal grzac? nadmieniam, ze grzejnik zostal i odpowietrzony i rozkryzowany mieszkanie zakupilam 9 lat temu, od poczatku byly takie grzejniki (4), nigdy nie dawaly zbyt duzo ciepla ale wtedy bylo sie mlodszym i zimno nie przeszkadzalo... przez ostatnie 5 lat mieszkanie wynajmowalam wiec zbytnio sie nie przejmowalam czy zimno czy cieplo, we wrzesniu tego roku sprowadzilam sie znow gdyz zmusilo mnie do tego pare rzeczy... niestety jakosc grzania w ogole sie nie poprawila, od dwoch tygodni "walcze" ze Spoldzielnia o cieple grzejniki, raz byl pan gospodarz budynku, ktory stwierdzil, ze grzejniki grzeja gdzie byly ledwo letnie, na drugi dzien przyszedl pan administrator budynku, ktory w obecnosci pana gospodarza stwierdzil, ze grzejniki w ogole nie grzeja, po paru dniach przyszedl oddelegowany przez pana administratora pan specjalista od grzejnikow, ktory postukal, ponoc rozkryzowal, posprawdzal cos w pionie na klatce schodowej i moze na nastepny dzien grzejniki 2 z 4 ciut ciut ciut wiecej letniego podmuchu dawaly gdzie znow po paru dniach ledwo cieple sie staly.... wczoraj przyszedl nowy pan od grzejnikow, ktory stwierdzil, ze cieplo zrobilo sie na zewnatrz, jest na plusie, grzanie miejskie zostalo przykrecone tak wiec chlodne grzejniki sa norma w tej chwili prosze kogos znajacego sie na tym calym grzaniu i na tych dziwnych grzejnikach o jakas wskazowke, ktora pomoglaby mi w dostarczeniu ciepla do domu... jestem mama samotnie wychowujaca trzyletniego Synka, zalezy mi aby w domu bylo cieplo, przede wszystkim dla Dziecka wymiana grzejnikow nie wchodzi poki co w rachube, po prostu nie stac mnie na to aaa, sasiedzi maja takie same grzejniki, ktore ostatnimi dniami przykrecaja... czyli gdzie indziej grzeja.... i prosze rowniez bez komentarzy typu "zaloz kurtke badz kup inne mieszkanie" gdyz naprawde mam ostatnio wiele problemow na glowie i niepotrzebne mi sa rozne glupie docinki.... z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 04.11.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Grzejnik tego typu będzie działał poprawnie z założoną obudową ,we własnym zakresie trzeba dokładnie oczyścić te lamele z kurzu .Ciekawe czy nie jest źle dobrany do pomieszczenia po prostu zamały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo_b 04.11.2014 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 witamdziekuje za odpowiedzgrzejnik ma obudowe, ktora jest zalozona non stop - zdjeta zostala tylko do wykonania zdjeciaale czy jest z obudowa czy bez - grzanie/brak grzania takie samo... przy "dobrym grzaniu" obudowa lekko/ledwo ciepla tylko na gorzete lamele z kurzu zostaly w miare mozliwosci "odkurzone" - slyszalam o "przeplukaniu" grzejnikow - czy moge sama to zrobic? jak?pomieszczenie jest male, ok. 15m2 gdzie znajduja sie dwa takie grzejniki - jeden o wymiarach 30x15x10 i drugi 70x15x10drugie pomieszczenie - ok. 20m2, grzejnik 70x15x10 oraz 55x15x10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 04.11.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Sprawdź jak rozkłada się temperatura na zasilaniach i na tym kolanku z drugiej strony. Grzejnik jest typowo konwektorowy grzeje powietrzem które z zamkniętą obudową unosi się jak w kominie. Obudowa będzie znacznie chłodniejsza. Może być wymagane zasilanie go wyższą temperaturą. Płukanie ma na celu pozbycie się warstwy kamienia wewnątrz grzejnika w układzie wodnym. Taki grzejnik potrzebuje wymuszonego przepływu wody. Zaletą takiego systemu jest małą pojemność wodna więc szybkość reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts