coulignon 06.11.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Pyxis, ty jesteś spalony tu, bo nie masz WM. Jak ty mieszkasz i w ogóle. Pewnie płacisz kolosalne rachunki, itd. R&K, jak się do tego odniesiesz że Pyxis nie ma mechanicznej i płaci podobnie do ciebie i nie ma pół metra styro? To retoryczne pytanie czy nie potrafisz porównać tych dwóch domów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.11.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 R&K, jak się do tego odniesiesz że Pyxis nie ma mechanicznej i płaci podobnie do ciebie i nie ma pół metra styro? zdecydowanie lepiej jest budowac dom z malym zapotrzebwaniem na cieplo niz z duzym i zjezdzac na sile za pomoca PoCoMiTo izolacja jest jedyna "czescia" domu ktora ma szanse sie zwrocic i nie wymaga wymiany za X lat bo sie popsula czy zamortyzowala itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.11.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 I odpowiedz na kluczowe pytanie, Czy robiłeś pomiary przy niskich temperaturach kamerą termowizyjną że twierdzisz jaki to Twój dom jest super a 95% ma za przeproszeniem g...wno. nie bede sie do Twojego poziomu znizal moj dom jest wystarczajaco dobry ... nikomu nic nie musze udowadniac jesli TY tego nie jestes w stanie pojac/ zrozumiec ... Twoj ból nie potrzebuje pomiarow kamera termowizyjna / nie potrzebuje testu szczelnosci moje rachunki bronia sie same za siebie i jeszcze jedno budowa takiego domu jak moj jest w cenie domu Pixisa czyli nowoczesne budownictwo nie jest drogie!!!! dodam jeszcze ze moja "kotlownia" kosztowala 7500 zł i jest "przewymiarowana" czyli moglem miec polowe mniej kabli i polowe tansze (z elektry) a kupilem najdrozsze z Devi sa tacy co zamkneli sie tanim kosztem w 2500 zł za instalacje ogrzewania do swoich domow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 i jeszcze jedno budowa takiego domu jak moj jest w cenie domu Pixisa A skad Ty mozesz wiedziec, ile kosztowalo wybudowanie mojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 07.11.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) nie bede sie do Twojego poziomu znizal moj dom jest wystarczajaco dobry ... nikomu nic nie musze udowadniac jesli TY tego nie jestes w stanie pojac/ zrozumiec ... Twoj ból nie potrzebuje pomiarow kamera termowizyjna / nie potrzebuje testu szczelnosci moje rachunki bronia sie same za siebie i jeszcze jedno budowa takiego domu jak moj jest w cenie domu Pixisa czyli nowoczesne budownictwo nie jest drogie!!!! dodam jeszcze ze moja "kotlownia" kosztowala 7500 zł i jest "przewymiarowana" czyli moglem miec polowe mniej kabli i polowe tansze (z elektry) a kupilem najdrozsze z Devi sa tacy co zamkneli sie tanim kosztem w 2500 zł za instalacje ogrzewania do swoich domow Widzę że masz problemy z pamięcią, sam się pojawiłeś w tym temacie i zacząłeś wypisywać jak ja mam to cieniutko ile to mam mostków termicznych itp, ja ci nie wytykam, a sorry jak można Paniczowi z Kolbuszowej Przestań się wychwalać jak ty to masz super bo głowa boli, wystarczy pogrzebać na forum i wszystkie twoje posty podobne, więc nie wiem kto tu upadł nisko. I zacznij brać udział w temacie, ja tu wszedłem i odpowiedziałem autorowi tematu a Ty wszedłeś żeby innym wytykać i nic do tematu nie wnosisz. Edytowane 7 Listopada 2014 przez Kizior Syberyjski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.11.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki za Wasze rady i zainteresowanie! Jestem chyba bardziej za rekuperacją niż za tym płaszczem wodnym. Z uwagi na dobrą wentylację i wygodę w użytkowaniu. Teraz nasunęło mi się jeszcze pytanie na czym skupić się najbardziej przy ocieplaniu domu? Chciałbym porządnie ocieplić mój dom nie pomijając istotnych szczegółów. Co jest Waszym zdaniem bardzo istotne przy ocieplaniu domu? Tzn co i jak ocieplać i na których elementach trzeba się skupić najbardziej? Dodam, że dom będzie miał dach płaski stąd pow. użytkowa (wraz z garażem) wyszła dość duża. Pozdrawiam mysle ze autor watku sam wyciagnie odpowiednie wnioski z tego co pisałeś TY i co pisałem ja! Ty obrucasz tylko gównem innych ..i boli Cie glowa ze tak wybudowales swoj dom .... Twoja sprawa moj udzial w jego watku jest podyktowany tylko i wylacznie Twoimi wpisami ktore w mojej ocenie moga wyprowadzic nie jednego czytajacego inwestora na manowce - tak sie dzis domow nie powinno budowac - nie taka jest przyszlosc bdownictwa - nie tylko w Polsce - co pokazuje nam ustawodawca i cala UE zaostrzajac wymogi dla budownictwa - moim zdaniem slusznie moze i znasz sie Panie z nikad na agd i rtv ale nie na budowaniu i izolowaniu pozdrawiam i koncze swoj udzial w tym watku - autor jesli bedzie chcial napisze na prv PS. Pyxis - rozmawialismy o tym rok temu podczas sezonu i pisales gdzies ile Twoj dom Cie kosztowal Edytowane 7 Listopada 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rekuperatory.pl 02.12.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Na rekuperacji można zaoszczędzić więcej niż 10% na ogrzewaniu. Poza tym komfort. POtem tych oszczędności się nie czuje, bo po prostu rachunki są mniejsze, ale i tak trzeba je płącić, ale czuje sie komfort. Nie do przecenienia. Wiem, od 2,5 roku używam we własnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 13.12.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 super tylko pozazdroscic, ja spadek kosztow to z innej beczki zauwazylem po zamontowaniu grzejnikow kermi therm x-2 ale tez byla roznica odczuwalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robek69 13.12.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 no wlasnie widzialem wiele opinii o tych grzejnikach kermi wlasnie pozytywnych, takze chyba sa dobra inwestycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 13.12.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Jeśli dom potrzebuje ileś tam energi cieplnej to jakie ma znaczenie jakim grzejnikiem mu ją dostarczymy jakim cudem przy kermi zapłacimy mniej za ogrzewanie niż naprzykład przy purmo w kermi grzeje najpierw jedna płyta potem ciepło dopiero idzie w drugą i dzięki temu wcześniej odczuwamy ciepło w domu i to wszystko Edytowane 13 Grudnia 2014 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 19.12.2014 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 zaplacisz mniej bo oddawanie tego ciepla przez kermi jest wieksze, a ja mam energie tania, bo eko ^^ panele leza i zbieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robek69 19.12.2014 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 mmm dobrze, ze umiesz uzasadnic wypowiedz przynajmnie Cie caly czas nie atakuja a kermi to dobra firma, takze warto jej bronic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.12.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Uzasadnil tak, że już wiadomo, źe sie chlop na temecie kompletnie nie zna...A Ty robek, za klakiera robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 20.12.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Przecież to spamerzy, powinni być zbanowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikamop.pl 25.01.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam! Na Wiosnę 2015 roku mam zamiar rozpocząć budowę domu o pow. 204m. Ogrzewanie zastosowane w tym domu będzie gazowe podłogowe. Zastanawiam się nad tym jakby tu obniżyć koszty ogrzewania gazem jako, że mam obawy iż ogrzewanie samym gazem może okazać się zbyt kosztowne. Na początku myślałem o alternatywnym ogrzewaniu za pomocą kominka z płaszczem wodnym. Myśląc, że w przypadku wysokich kosztów za gaz będę czasami ogrzewał dom za pomocą tego kominka. Kilka dni temu ktoś wspomniał mi o rekuperacji. Usłyszałem, żę wystarczy dobrze ocieplić dom, zastosować rekuperacje i można osiągnąć oszczędności rzędu 10-20% na kosztach ogrzewania, a koszt instalacji rekuperacji jest o połowę mniejszy od instalacji płaszcza wodnego. Szczerze mówiąc jestem laikiem w tych sprawach. Mniej więcej znam zasadę działania obu instalacji lecz sam nie wiem co będzie się bardziej opłacało biorąc pod uwagę, że chcę zaoszczędzić na kosztach ogrzewania. Istotnym faktem jest też to, że stosowanie rekuperacji jest dużo wygodniejsze jako, że nie trzeba się babrać z rozpalaniem w kominku. Dlatego zwaracam się z pytaniem do Was jakie są Wasze opinie na temat tych dwóch instalacji. Co szybciej zwróci się po latach? Biorąc pod uwagę koszt całej instalacji jak i koszty eksploatacji. Pozdrawiam Pawlik88 Witam Mam wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła i sobie chwalę . Opisałem ją na swoim blogu. Obecnie wykonuję pomiary temperatur i sprawności całej instalacji. Wygląda to naprawdę obiecująco. Np. Na zewnątrz minus dwa stopnie, a do domu nawiewa mi plus siedemnaście albo i więcej. Czy trzeba czegoś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts