madopro 05.11.2014 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam,dostałem wycenę bardzo zachwalanego tutaj producenta okien.Okna z pakietem 3-szybowym na profilu Veka Perfectline. Kręcąc nosem na cenę zaczęliśmy rozmawiać o zmianie profilu na Brugmann'a AD w klasie "A".Ceny jeszcze nie poznałem (mam dostać na maila), ale jestem ciekaw czy ten produkt jest:- cokolwiek gorszy od Veki P.?- da sobie radę z pakietem trzyszybowym? Druga sprawa, że zaproponowano mi zmianę Perfectline'a na Effectline'a (ze zintegrowaną uszczelką), co obniżyłoby kwotę o jakieś 7-8%.W sumie, osobiście się jeszcze nie spotkałem z tym, żeby ktokolwiek zmieniał uszczelki w oknach. Co o tym wszystkim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 05.11.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Analizuj całe okna a nie tylko profile - to tylko jeden z elementów okna. Wracając do analizowanych przez Ciebie profili, jeżeli bierzesz pod uwagę 3 szyby najlepszym wyborem jest Brugmann AD ze względu na większą szerokość niż Veki Perfectline. Effectlina nie bierz pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.11.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Druga sprawa, że zaproponowano mi zmianę Perfectline'a na Effectline'a (ze zintegrowaną uszczelką), co obniżyłoby kwotę o jakieś 7-8%. W sumie, osobiście się jeszcze nie spotkałem z tym, żeby ktokolwiek zmieniał uszczelki w oknach. Co o tym wszystkim sądzicie? Sądzę że firma za bardzo sie skupia by sprzedać Ci okno i na siłę schodzi na tańsze produkty. Pytanie - na czym jeszcze zejdzie z kosztów? Na liczbie kotew czy innych elementów montażowych?? Effectline ma "zintegrowaną uszczelkę" ale zobacz to coś na żywo - cienkie, niewymienne (a zapawniam CIę, że użytkownicy okien starszych niż 10 lat myślą o wymianie uszczelek).. Poza tym ma słabsze wzmocnienie i nie robi się na nim koloró. To zdecydowanie zły kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madopro 05.11.2014 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) To nie tak.Dostałem ofertę na Vece Perfecline (bo o Vekę prosiłem), ale wyszło ok. 15% powyżej zakładanego budżetu.Zacząłem się zastanawiać czy nie przeszarżuję, więc rozmawiająca ze mną pani powiedziała, że producent ten oferuje jeszcze okna na profilu Brugmanna w klasie "A" oraz tańszą Vekę, ale ze zgrzewaną uszczelką.Powiedziałem, że to przemyślę. Już wiem, że Effectline odpada definitywnie. Teraz muszę się upewnić czy Veka Perfectline jest w czymkolwiek lepsza od Brugmanna AD?Jak to jest z ich sztywnością oraz czy nie żółkną w przyspieszonym tempie (biorę białe)?Czy warto do któregokolwiek dopłacać, a jeżeli tak, to ile? Tak, biorę pod uwagę całokształt produktu.Producent okien mi odpowiada (na tym forum szanowany), producent okuć też mi pasuje.Pozostała mi kwestia sensowności przepłacania na którykolwiek z wyżej wymienionych profili - czy jest w ogóle sens się napinać na droższe? Edytowane 5 Listopada 2014 przez madopro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.11.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Teraz muszę się upewnić czy Veka Perfectline jest w czymkolwiek lepsza od Brugmanna AD? IMHO nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts