kjuta 05.11.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 witam! wiem, wiem, że o uziomie fundamentalnym jest dużo postów, nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie w czasie wykopu pod fundamenty wczytałam się w temat i poprosiłam o wykonaniu uziomu, jeszcze nie wiem, czy będę instalację odgromową robić, ale miały być zrobione 4 bednarki w rogach oraz jedna wyprowadzona w pomieszczeniu gospodarczym, gdzie będzie rozdzielniajakoś na budowie nie byłam za często za dnia, widziałam owszem wystające bednarki, ale dopiero wczoraj dojrzałam, że brakuje wyprowadzenia bednarki z pomieszczeniu gospodarczym, czyli mam tylko 4 bednarki w rogach, wykonawca twierdzi, że zrobi opaskę na tych bednarkach i wyprowadzi to dopiero w kotłownimoje pytanie brzmi: czy to jest poprawne ? rozumiem, że te opaskę robi przed kładzeniem ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 05.11.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 To co on powtykał tylko te 4 wystające bednarki w ziemię? One powinny być połączone (spawane) właśnie z opaską, która idzie w ziemi poniżej głębokości przemarzania w około budynku. Chyba, że zastosował szpilki, le jak szpilki to po co opaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.11.2014 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 te 4 bednarki wystają z rogów ław fundamentowych, były połączone i zaspawane ze zbrojeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 05.11.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam Wiele informacji na ten temat znajdziecie w artykule : http://www.mgprojekt.com.pl/blog/instalacja-odgromowa To powinno pomóc w rozwianiu wątpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts