karabus 06.11.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Witam,jestem na etapie budowania instalacji CO.Zdecydowałem się na system z rozdzielaczami ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji ile grzejników mogę podłączyć do jednej sekcji rozdzielacza ;-(. Pytanie:Czy jedna sekcja=jeden grzejnik?Czy np jeżeli w pokoju mam 2 grzejniki to mogę je podłączyć do jednej sekcji? Z góry dziękuję za rady.PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.11.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 zależy jaka średnica rury, woda nie może płynąć zbyt szybkoilość przepływającej wody w powiazaniu z jej temperaturą określa jaka moc moze byc przekazana tą rurą PS no i pamiętaj że muszą byc odpowiednie przepływy we wszystkich grzejnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karabus 06.11.2014 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Do rozdzielaczy chcę doprowadzić fi22 a od rozdzielacza do grzejników fi 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 06.11.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 mmm ciekaw jestem ile moich kermi udaloby mi sie podlaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts