boliron 07.11.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Dzień dobry, Potrzebuję szybkiej pomocy muszę na już poniekąd przymusowo wymienić na dwóch ścianach w łazience kafelki (glazura Opoczno 25x35 trzymają dobrze, nie wiem na czym były klejone) położone na płycie zielonej. Mogę pytanie jest takie czy da się na płytę położyć kafle na kafle, mam na myśli wytrzymałość samej płyty. Czy jest to prosty przepis na odpadnięcie płytek za krótki czas. Sama technologia kładzenie płytki na płytkę jest mi znana więc chodzi o płytę, czy trzeba zrywać i położy położyć nowe płyty i kafle. dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc, bardzo liczę na waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 07.11.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witam Nie kładzie się płytek na płytki, jest to niezgodne ze sztuką budowlaną. Oczywiście niektórzy tak robią, ale wtedy trzeba się liczyć z tym, że płytki na pewno odpadną itp. Konieczne jest skucie poprzednich kafli i dopiero można kłaść nowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts