golik83 07.11.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witam, planuje wyremontowac wc w bloku. Chce przesunac muszle jakies 20 cm w prawo i dac geberita. za muszla jest ciag wentylacyjny. Ktory model mam wybrac? dziekuje dadaje zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golik83 21.01.2015 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mimo że nikt mi nie odpisał to poczytałem troche o montowaniu geberitów i wydaje mi się że jeżeli za scianą jest ciąg wentylacyjny to musze poprostu stelaż zamontować na profilach uw i cw takich do scianek działowych, tylko czy takie profie nie bedą sie wyginać przy siadaniu na klopa? rozważam też zakup profili do drzw UA chyba sie nazywają.. są masywne ale też dużo droższe .. Macie jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.01.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mocowania na profilach nawet nie próbuj, na CW/UW jest to mało realne, miałoby szansę na tych drzwiowych, ale moim zdaniem to też jest sposób na kruszące się fugi jedynie. Moim zdaniem możesz użyć "normalny" stelaż stojący na podłodze i mocowany do ściany, dobierając jedynie mocowanie do tej ściany tak, żeby działało ze ścianką 5cm grubą, duże i solidne kołki do pustek, najlepiej jakieś markowe (np. Fisher). Ewentualnie pytaj w hurtowniach o stelaż wolnostojący, mocowany tylko do podłogi, ale one zdaje się są sporo głębsze, więc będziesz niepotrzebnie tracił powierzchnię pomieszczenia, i tak niezbyt dużego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golik83 22.01.2015 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Dzieki za rade. Zobacze z tymi kolkami czy bedzie stabilne. Ale zrobie to w stelazu bo niechce mieć polki nad spluczka tylko rowna sciane wiec bez stelaza sie nie obejdzie. Poprostu zamontuje to w stelazu a dodatkowo usztywnie tymi kolkami do sciany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.01.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Chodziło mi o to, żeby to stelaż GK nie był konstrukcją wsporczą dla tego kiblowego, tylko na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts