Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwiczki dla psa do ogrodu

karotka

Recommended Posts

Witam psiarzy,

W filmach z gatunku "kino familijne made in USA" widać że pieski i duże i małe maja możliwośc bezpośredniego wyjścia z domu (najczęściej z kuchni) do ogrodu. Czy ktoś z Was próbował wymyslic cos takiego, tak aby pies mógł wyjść ale nieproszony gość nie wszedł. Może ktoś mieszkał w Stanach w takim domu i coś może podpowiedzieć?

Ja widziałam takie "ustrojstwo" w sklepie z artykułami dla zwierząt drzwiczki dla kota i małego psa z zamkiem magnetycznym (klucz w obroży - obce zwierzę nie wejdzie). Drzwiczki wykonane z tworzywa sztucznego ( klapka w oprawie ) cena ok 170 zł.

Może wejście do domu to byłaby przesada w naszym klimacie ale np. w drzwiach do pomieszczenia gdzie zwierzak ma kuwetę, albo z zewnątrz do jakiegoś "azylu" w garażu czy innym gospodarczym pomieszczeniu - czemu nie?

na razie mieszkam w bloku ale cały czas myślę o takim rozwiazaniu. choc raczej z wejściem do garażu i z garażu drugie dzrwiczki do domu.

mam dwa koty i psa. koty maja zrobiony otwór w ścianie do łazienki gdzie stoi kuweta. rewelacyjnie sie sprawdza pies nie przejdzie koty nie trzaskaja drzwiami a jak mają dośc psa idą spać na ręczniki w łazience.

• 2 weeks później...

Piesek duży?

Bo amerykańce zwykle zostawiają lepszą połowę w domu, lub mają gosposię. Stąd jak piesek duży to może być bo w domu ciągle ktoś jest.

Jak jest zamknięty, a od małego nie wyuczyłaś, że się tylko piszczy pod drzwiami, a nie drapie to i tak będziesz miała podrapane.